Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛΑΣ: Έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες κάμερες των ΜΑΤ- Στο φοιτητικό συλλαλητήριο [Βίντεο]


Στο φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας έκαναν την εμφάνισή του οι κάμερες που φέρουν άντρες της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, στη συγκεκριμένη περίπτωση την κάμερα φέρει ένας άντρας των ΜΑΤ , ο οποίος καταγράφει τα τεκταινόμενα της συγκέντρωσης. Η κάμερα είναι σε κοντάρι.

Δίπλα του ακριβώς βρίσκεται ένας άντρας του ίδιου Σώματος ο οποίος φέρει όλο τον εξοπλισμό, όπως η μάσκα και η ασπίδα.



Τα πιλοτικά εγκαίνια των καμερών είχαν γίνει σε άντρες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤστις 6 Δεκεμβρίου, ημερομηνία της θλιβερής επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το υλικό που καταγράφουν οι αστυνομικοί αποθηκεύεται και διατηρείται μόνο στην περίπτωση διερεύνησης αξιόποινων πράξεων και διαγράφονται μετά την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης ή οριστική παύση της δίωξης.

Σε περίπτωση ενεργοποίησης τους, ενημερώνεται ο υπεύθυνος της συγκέντρωσης και οι συγκεντρωμένοι, ενώ η κάμερα έχει δυνατότητα απευθείας μετάδοσης της εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Οι 5 από αυτές έχουν τη δυνατότητα να δώσουν παράλληλη ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ οι υπόλοιπες θα καταγράφουν.

Κάμερες σε ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ

Όπως τόνισε νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης συναθροίσεων θα υπάρχει διαφάνεια στις διαδηλώσεις καθώς οι αστυνομικοί θα φέρουν κάμερες ενώ όπως αποκάλυψε σε λίγες ημέρες θα εφοδιαστούν με κάμερες σώματος και οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους οργανωτές ενώ ο αστυνομικός διαμεσολαβητής θα παραμένει στον χώρο και θα παρεμβαίνει για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.

https://www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια