Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Σπήλιος Κρικέτος για τη δικαστική απόφαση για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ


Η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι αυτοί που επιτέθηκαν στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και προσέβαλαν κάθε έννοια δικαίου και αξιοπρέπειας είναι γεγονός που δεν δημιούργησε ερωτήματα για το τι φταίει για την ανομία, την εγκληματικότητα που για τόσα χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ είναι η ασθένεια που χρόνια τώρα ταλαιπωρεί το κράτος. Γιατί άραγε; Τι συμβαίνει, υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε;

Η καταδίκη της πράξης εναντίον του Πρύτανη από όλο τον πολιτικό κόσμο, από κάθε θεσμό, από την Ελληνική κοινωνία ήταν κάτι το οποίο έστω και προς στιγμή έδωσε μία ελπίδα, μία ακτίνα φωτός ότι κάτι μπορεί να αλλάξει έστω και με καθυστέρηση 40 και πλέον ετών, όπως επίσης και η νομοθετική ρύθμιση που έχει γίνει όσον αφορά το πλαίσιο του ασύλου μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Μάταια όμως. Μετά την απόφαση αντιληφθήκαμε όλοι ότι χτίζουμε πάνω στην άμμο.

Η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει τάξη, ασφάλεια εντός των πανεπιστημίων εάν δεν υπάγεται και δεν αναφέρεται   αποκλειστικά στα αυτοδιοικούμενα(όπως η πολιτεία θέλει να φτιάξει τα ΑΕΙ) είναι πολύ πιθανόν σε λίγο χρόνο να αναζητούμε κάτι νέο για την ασφάλεια των πανεπιστημίων, το γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερης ανάλυσης.

Αν λοιπόν αφήνονται ελεύθεροι αυτοί που συμμετείχαν στην διαπόμπευση του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, αν η υπό ίδρυση πανεπιστημιακή αστυνομία δεν λειτουργήσει με την ευθύνη των πρυτανικών αρχών, πάλι θα φταίει η ΕΛΑΣ όπως βολεύει πολλούς προκειμένου να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, το χειρότερα όμως από όλα θα είναι ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και θα παραμείνουμε θεατές του ίδιου έργου.

Σπήλιος Κρικέτος

Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

https://www.katechaki.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστό αλλά ποιος ακούει ότι τους βολεύει παντα η αστυνομία θα πληρώνει το λογάριασμο