Αυτή είναι η στολή των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων


Αυτή θα είναι η στολή των 1.000 αστυνομικών που θα αναλάβουν την προστασία των ΑΕΙ από παραβατικές πράξεις. Θα φορούν πράσινο μπλουζάκι και ανθρακί παντελόνι. 

Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη παρουσιάσει η «Κ» και ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα από τους υπουργούς Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «συστήνονται Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), οι οποίες θα στελεχώνονται από κατώτερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικούς φρουρούς, με ειδική εκπαίδευση για την αποστολή τους στο χώρο των ΑΕΙ. Αυτοί θα διατίθενται σε ΑΕΙ στα οποία διαπιστώνονται σχετικές ανάγκες, θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία, η μισθοδοσία τους θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα συνεργάζονται με τον/την Πρύτανη/αρμόδιο Αντιπρύτανη του ΑΕΙ και αποστολή τους θα είναι η πρόληψη της παραβατικότητας και η αντιμετώπισή της εντός των χώρων των ΑΕΙ».

Θα είναι συνολικά 1.000 άτομα, θα χωρίζονται σε πέντε βάρδιες και θα διατεθούν στα πέντε πανεπιστήμια με τα σημαντικότερα προβλήματα παραβατικότητας: ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατρών.

Το ειδικό προσωπικό φύλαξης θα φτάσει στα πανεπιστήμια από τη στιγμή που θα γίνουν οι προσλήψεις από το ΠΡΟΠΟ. Σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν τα πανεπιστήμια το μοντέλο φύλαξης, θα αξιολογηθεί αρνητικά στην τακτική τους χρηματοδότηση.

https://www.kathimerini.gr

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ωραια μπλουζα. Στην ΠΑΣΠ καποτε τετοιες ειχαμε.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, θα βάλουν την μπλούζα και την στολή και μέχρι την λήξη της πρώτης βάρδιας, παίζει να τους έχουν ξεβρακωσει οι γνωστοί - άγνωστοι και λοιποί ευαίσθητοι που συχνάζουν μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα , ή πολλές φορές κατοικοεδρεύουν εκεί με το έτσι θέλω ( καταληψίες).

Ανώνυμος είπε...

Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτό καλό θα είναι οι υποψήφιοι να διαθέτουν και άλλα προσόντα ,εκτός του βαθμού απολυτηρίου,οπως γνώση πολεμικών τεχνών ίσως ;

Ανώνυμος είπε...

σωστά , ενας που γνωρίζει πολεμικές τέχνες μπορεί ανετα να αντιμετωπίσει πενήντα - εκτάτο , οπλισμένους με καδρόνια ..

Ανώνυμος είπε...

Ίσως αθλητικά παπούτσια για να τρέχουν πιο γρήγορα ???