Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: «Εκσυγχρονισμός» της παιδείας με αναχρονιστικές τακτικές


Από την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών
Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Υπουργό Παιδείας οι αλλαγές που πρόκειται να υλοποιηθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μεταξύ των αλλαγών και των «εκσυγχρονισμών» που εξήγγειλε η Υπουργός, είναι και η σύσταση «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» η οποία θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ. Τη συγκεκριμένη Υπηρεσία πρόκειται να στελεχώσουν 500 – 1000 άτομα.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εκτίθεται και να δείχνει το σκληρό και ψυχρό πρόσωπό της, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη. Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής της, οι πολιτικές της έβαλαν απ’ ευθείας στο στόχαστρο τον «εχθρό – λαό», τους μαθητές και φοιτητές, τις γυναίκες, το λαό. Στην ίδια γραμμή και η σημερινή απόφαση, που στην ουσία προετοιμάζει τις Πανεπιστημιακές Σχολές να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι «έτοιμες» προς διαχείριση από ιδιώτες. Η λογική της εμπορευματοποίησης κάθε αγαθού, ήδη άρχισε να παρασιτεί και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με Νόμο της Κυβέρνησης.

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών εκφράζει τη μέγιστη αντίθεσή της με το εν λόγω νομοθέτημα και στέκεται αλληλέγγυα στις αποφάσεις όσων από την ακαδημαϊκή κοινότητα αντιδρούν για την εφαρμογή του. Απαράδεκτο να δημιουργείται μια «ειδική» αστυνομική Υπηρεσία με αντικείμενο την παρουσία στις Σχολές, παραγκωνίζοντας το αυτοδιοίκητο περιβάλλον. Απαράδεκτο οι αστυνομικοί γι’ άλλη μια φορά να καλούνται να χρησιμοποιηθούν από την Κυβέρνηση για να εναντιωθούν στο λαό. Δεν έχει σταματημό η καταστροφή κάθε γέφυρας μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Τραγελαφικό για τους εργαζόμενους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες να προσλαμβάνεται νέο προσωπικό, που δεν θα διατεθεί στην ίδια μάχη, αλλά σε ένα αντικείμενο που είναι εντελώς διαφορετικό με την αποστολή της Αστυνομίας.

Η δουλειά μας είναι η προστασία του πολίτη από το έγκλημα και όχι η τρομοκράτηση του. Στις κυβερνητικές πολιτικές που μας διαμορφώνουν σε «είδωλα τρομοκρατίας» θα στεκόμαστε πάντα απέναντι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλεος με το κάθε κομματόσκυλο... Κομματικοί εκπρόσωποι είστε και όχι εκπρόσωποι του σώματος. Ντροπή σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντως η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία από αυτούς που γράφει πως όλα είναι καλά στα πανεπιστήμια η κάπως τον βολεύει η κατάσταση ή δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε πανεπιστήμιο ... όσο για τους πρυτάνεις κανένας δεν είναι τόσο τρελός ωωστε να βγει να υποστηρίξει δημόσια κάτι ανάλογο, οικογένειες και παιδιά έχουν οι περισσότεροι λογικό να φοβούνται. Δεν ξέρω αν η λύση είναι αυτή προφανώς και δεν θα είναι κατά την άποψή μου, αλλά κάτι πρέπει κάποτε να ξεκινήσει με την ελπίδα να γίνουν κάποια στιγμή κανονικά ιδρύματα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η λύση υπάρχει και είναι μια σε όλο τον κόσμο Υπηρεσία ασφάλειας υπαγόμενη στα ΑΕΙ. Εκεί που χρειάζεται κρατητήρια και κλπ. συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ όπως γίνεται παντού. Μη μας πουλάνε φύκια οι υπουργοί ότι δεν μπορεί να είναι ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι η ασφάλεια πανεπιστημίων, εδώ είναι μέχρι και οι σαλεπιτζήδες. Ούτε η βαριά εγκληατικότητα είναι μέσα στα πανεπιστήμια επειδή έκαναν φιγούρα με τον πρύτανη και πουλάνε τσιγαριλίκι. Όλος ο τραχανάς γίνεται για τις προσλήψεις και άλλων 1000 ειδικών φρουρών για να ξαναπάρει τις εκλογές η ΝΔ. Ενώ αν προσλάβουν προσωπικό ασφαλείας τα ΑΕΙ θυμίζει ο τραχανάς