Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το βαθμολογιο της ΕΛ.ΑΣ, οι παθογένειες, οι πρόσφυγες - κείμενο αστυνομικού


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr: Πλησιάζει η στιγμή που η πρώτη και δεύτερη σειρά πανελληνίων θα προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπαστυνομου ύστερα από 25 χρόνια υπηρεσίας. Το βαθμολογιο της ΕΛ.ΑΣ, οι παθογένειες, οι πρόσφυγες και άλλα έχουν απασχολήσει κατά καιρούς το προσωπικό με ποικίλες αντιδράσεις. Άλλο ένα ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο ορθολογικό είναι οι Ανθυπαστυνομοι(πρώτης-δευτερης σειράς) να διατάσσουν του αρχιφύλακες της σχολής ενώ πριν ήταν διατασσομενοι.  

Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιπτώσεις αξιωματικών ΣΑΕΑ- ΤΕΜΑ αλλά αφού αυτές οι παθογένειες είναι γνωστές εδώ και καιρό, γιατι δεν γίνεται κάποιο ουσιαστικό έργο ώστε να αποφευχθούν; Αντιθέτως δημιουργούνται και άλλες. Εφόσον γίνεται προσπάθεια αναδιάρθρωσης του βαθμολογιου πρέπει να λαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις υπόψιν. Είναι δυστυχες να καταφεύγει το προσωπικό σε προσφυγές. 

Οι νέες σειρές αρχιφύλακων(σχολής) θα το βιώσουν εντονότερα καθώς μπορεί μέσα σε ένα μήνα από διατασσοντες να είναι διατασσομενοι. Στα πέντε χρόνια που θα περάσουν έως ότου γίνουν Ανθυπαστυνομοι θα δουν 5 σειρές πανελληνίων να τους προσπερνούν στην ιεραρχία. Επιπλέον κάθε χρόνο θα προάγονται το ελάχιστο 1000 αρχιφύλακες σε Ανθυπαστυνομους.

1) Τι ακριβώς θα προκαλέσει στο βαθμό του Ανθυπαστυνομου αυτή η μαζικότητα; 

2) Πως θα προσαρμοστούν τα καθήκοντα στις νέες μαζικές προαγωγές Ανθυπαστυνομων;

Το κείμενο αυτό δεν είναι διχαστικό, ούτε θέλει να προκαλέσει εμπάθειες.

 









Δημοσίευση σχολίου

31 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς, μόνο σύγχυση καθηκόντων και φθορά στο βαθμό του Ανθυπαστυνομου, θα φέρει όλη αυτή η κατάσταση. Πρέπει κάπως να προστατευτουν τα δεδομένα που διέπουν τους βαθμοφορους συναδέλφους παραγωγικής σχολής.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το ότι εισαι Αρχιφυλακας(με εξετασεις) ακομη σημαινει ότι έχεις 5 έως 9 χρόνια στο βαθμό,αφού δεν έχεις γίνει ανθυπαστυνομος.Συμφωνα με την παράγραφο 3,αρθρο 3 του Π.Δ.3686/2008,για το βαθμό του Αρχιφυλακα(που είναι ενιαίος σύμφωνα με το Νομο),το κριτήριο αρχαιότητας ειναι ο χρόνος κτήσης του βαθμού.Η πρώτη και η δεύτερη σειρά πανελληνίων έχουν 10 χρόνια στο βαθμό.Κανε όσες πρόσφυγες θελεις,αλλά δε νομίζω ότι μπορούν να στηριχθούν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο ορθολογικό ήταν και όταν ένας αρχιφύλακας ανακριτικός, που προήχθη με τα χρόνια, να ήταν διατασσόμενος από αρχιφύλακα με λιγότερα έτη στον βαθμό αυτό, επειδή προήχθη με εξετάσεις και επειδή η υπηρεσία θεώρησε παράτυπα ως τρόπο διαχωρισμού τους την μια σαρδέλα παραπάνω, καίτοι σύμφωνα με το ισχύον βαθμολόγιο, μεταξύ ομοιόβαθμων και εν προκειμένω αρχιφυλάκων, η αρχαιότητα μεταξύ αυτών καθορίζεται ΜΟΝΟ από τον χρόνο κτήσης του βαθμού τους. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα αυτό, είναι η αρχαιότητα μεταξύ ανακριτικών και μη ανακριτικών αρχιφυλάκων. Δικαιολογίες περί του τι είδους οργανική θέση κατέχει ο καθένας ( αρχιφύλακα ή αστυφύλακα) ή τι καθήκοντα ασκεί (του βαθμού του ή και όχι μόνο), ουδεμία σημασία έχουν στην αρχαιότητα μεταξύ ομοιοβάθμων, θέλοντας να ρυθμίσουν έτερα ζητήματα. Οπότε κύριε συντάκτα του άρθρου, εφόσον και ο σκοπός της δημοσίευσης αυτού όπως λες δεν είναι διχαστικός, καλώς ή κακώς θα βιώσεις και εσύ και άλλοι την αδικία που βίωσαν οι μέχρι τώρα ομοιόβαθμοι διατασσόμενοι σου, που η ΜΟΝΗ διαφορά σας ήταν, ότι εσύ απλά αποφάσισες να ανελιχθείς στον βαθμό του αρχιφύλακα όχι περιμένοντας να συμπληρώσεις 15 έτη υπηρεσίας, δίνοντας εξετάσεις σε ύλη που υποτίθεται ότι γνωρίζουν και χρησιμοποιούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όλοι οι ανακριτικοί υπάλληλοι αστυφύλακες, αρχιφύλακες, κτλ κτλ. Τέλος, επειδή όλοι αυτοί τόσα χρόνια δεν σου έκαναν καμία αγωγή, θα ήταν φρόνιμο να μην κάνεις ούτε εσύ, στα πλαίσια πάντα και της μη διχαστικής σκοπιμότητας του όλου θέματος που αναδεικνύεις...
Ο χρήστης Μπάμπης είπε…
Δεν είναι δυνατον ο διατασσον να γίνεται διατασσομενος!Η εξέλιξη πρέπει να γίνεται μονο μεσω εξετασεων.Αλλιως καταργηστε τες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να είσαι Αρχιφυλακας(με εξετάσεις)σημαίνει ότι έχεις λιγότερα από εννέα έτη στο βαθμό.Συμφωνα με την παράγραφο 3,άρθρου 3,Π.Δ.3686/2008 το κριτήριο αρχαιότητας μεταξύ Αρχιφυλακων(Σύμφωνα με το Νόμο ο βαθμός είναι ενιαιος) ειναι ο χρόνος κτήσης του βαθμού.Η πρώτη και δεύτερη σειρά πανελληνίων έχουν δέκα έτη στο βαθμό.Κανε όσες πρόσφυγες θελεις,απλά μάλλον θα κριθούν αβάσιμες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανθυπαστυνομοι με οργανική αστυφύλακα και καθήκοντα ανθυπαστυνομου εκ των πραγμάτων δεν θα γίνεται σε λίγα χρόνια.Απλα θα απαξιωθεί ο βαθμός και θα μετατραπεί στην ουσία στον αρχιφύλακα που γίνεται αυτόματα στα δεκαπέντε χρόνια που κάνει όλα τα καθήκοντα.Στην ουσία είναι ο βητας του μέλλοντος.Θα βλέπεις κανονικά σκοπούς ανθυπαστυνομος,πληρώματα κτλ.Εκτος αν κάνουν οι μισοί τους προϊσταμένους στους άλλους μισους.Σε πέντε χρόνια θα υπάρχουν τουλάχιστον 6000 ανθυπαστυνομοι.Δηλαδη αυτοί θα απαλλαγούν από τα καθήκοντά του αστυφύλακα?Προφανώς και δεν θα βγαίνει η υπηρεσία μετά.Εμενα προσωπικά πάντως δεν με πειράζει αλλά ίσως πειράξει αυτούς που προήχθησαν με εξετάσεις.Τεσπα ειδωμεν.Μαλλον πιστεύω θετικό θα είναι στο τελος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η σχολή αρχιφυλακων καλώς ή κακώς υπάρχει στην επαγγελματική μας πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή οι Ανθυπαστυνομοι και οι αξιωματικοι ΤΕΜΑ προέρχονται από αυτή τη σχολή. Καλό θα είναι να προασπίστουν τα συμφέροντα όλων των βαθμών και όχι μόνο ορισμένων. Είναι δικαιολογημένη η απορία του συναδέλφου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
παλι ψεματα με το βαθμολογο-μισθολογιο καημενη αστυνομια 15 γεναρη θα εφαρμοζοταν υποτιθεται
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συνάδελφος σύντομα με την προαγωγή των πρώτων σειρών σε ανθυπαστυνομους θα υπάρξει για ακόμη μία φορά αναταραχή στους κόλπους του κατώτερου προσωπικου,η οποία όμως γνωρίζουμε όλοι ότι δεν είναι η πρώτη,το ίδιο έγινε όταν ενσωματώθηκαν οι συνοριακοί κ ειδικοί φρουροί, όταν έφτιαξαν το βαθμό τού υπαρχιφυλακα, όταν προήχθησαν ανθυπαστυνομοι σε υπαστυνόμους με προσφυγές, "ρίχνοντας" τους προερχόμενους από ΤΕΜΑ η ΣΑΕΑ.. δυστυχώς εδώ κ μία δεκαετία που βρίσκεται η χώρα στα μνημόνια,η πολιτική κ φυσική ηγεσία του σώματος ουδέποτε κοίταξε για το συμφέρον του κατώτερου προσωπικου, εκείνου πού βρίσκεται στις επάλξεις καθημερινά αντιμετωπίζοντας ένα σωρό προβλήματα κ καταφέρνει πάντα μέσα από τις κακουχίες να υπηρετεί τον πολίτη , παραμερίζοντας το ατομικό του συμφέρον!! Κοντευουμε να αλλάξουμε τρίτο βαθμολογιο κ για ακόμη μία φορά οι επιτροπές κ οι αρμόδιοι που εισηγήθηκαν,δεν θα καταφέρουν κάτι πάρα μόνο ανισότητες κ θα διχάσουν το προσωπικό πού δουλεύει στο δρόμο... αυτό βέβαια θα γίνει γτ από την ασφάλεια τού γραφείου είναι ακατόρθωτο να αφουγκραστουν τα προβλήματα μας..στο δρόμο είμαστε όλοι ισοι κ απέναντι στο έγκλημα συνάδελφοι..η σφαίρα δεν κοιτάει βαθμούς!! Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες, ίσως κ χρόνια για τις παθογένειες του σώματος κ δη του βαθμολογικού.. χίλιες φορές να γυρνούσαμε στα παλιά χωρίς πολλούς βαθμούς κ επιτέλους να εναρμονιστουμε με τις αποφάσεις τού ΣτΕ για επαναφορά μισθών στο 2012.. χορτάσαμε από "σαρδέλες" "τρίγωνα" και αστέρια...ενδιαφερθειτε για την τσέπη του αστυνομικού, τα νυκτερινά πού στο 2021 έχουν πλαφόν κ δουλεύουν τσάμπα νυκτερινά όταν άλλοι κοιμούνται, για τον ανύπαρκτο εξοπλισμό κ ας αφήσουμε το κυνήγι των βαθμών!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προκαλώ όποιον θίγεται, να μου βρει που προβλέπεται να είναι αρχαιότερος ο αρχιφύλακας με εξετάσεις απο αυτόν με τα χρόνια,ανεξαρτήτου του χρόνου κτήσης του βαθμού. Σ αυτό βέβαια φταίει ξεκάθαρα η φυσικη και πολιτική ηγεσία, που θεώρησε σωστό να διαχωρίζεται ο ένας αρχιφύλακας με τον άλλον με 3 ή 4 σαρδέλες αντίστοιχα, που στον στρατό αυτό θεωρείται άλλος βαθμός (Επιλοχίας/Αρχιλοχιάς), ενώ στην αστυνομία ο βαθμός του αρχιφύλακα είναι ένας με μόνη διάκριση τους ανακριτικούς και μη ανακριτικούς.
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Το πρόβλημά μου εμένα προσωπικά δεν είναι αν από διατάσσον να γίνομαι διατασσόμενος. Είναι ότι εγώ που είμαι Πέμπτη σειρά πανελληνίων και υπηρετώ πλέον σε Τμήμα της επαρχίας βλέπω ότι πάσχουμε σαν υπηρεσίες από ανακριτικούς υπαλληλους.Τόσα χρόνια μνημονίων η Αστυνομία μέσω πανελληνίων εξετάσεων πήρε ελάχιστους, Δεν έρχονται πλέον με τις μεταθέσεις ανακριτικοί αστυφύλακες ή αρχιφύλακας αλλά οι κενές καλύπτονται από πρώην ειδικούς φρουρούς που έχουν τα μόρια. Δεν μπορεί από τις 12 θέσεις που βγαίνουν σε μια διεύθυνση και οι 12 να είναι μη ανακριτικοί. Προς Θεού με τους συναδέλφους δεν έχω τίποτα αλλά αυτό η ηγεσία και το υπουργείο πρέπει να το δει.Αστυνομικά Τμήματα και τμήμαματα Ασφαλείας σε μία περιοχή 40.000 κατοίκωνδεν γίνετε να δουλεύουν με 5 ανακριτικούς ανεξαρτήτου βαθμού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νιώθω πάντως αδικημένος ως ανθυπαστυνομος από εξετάσεις. Θα γίνει ο βαθμός σούπα όπως και ο βαθμός του αρχιφύλακα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα λυθει το προβλημα..ολοι οι αρχιφυλακες μη ανακριτικοι θα γινουν ανθυπαστυνομοι,θα καθισουν στην ηλεκτρικη καρεκλα..καιρος να βγουν και οι ανθυπαστυνομοι εξω και να φερνουν αυτοι τις προσαγωγες και τις ενδοοικογενειακες διενεξεις..ας αναλαβουν οι παλαιοι αρχιφυλακες β το αξυπιλικι πλεον και λογω εμπειριας θα ναι λογικα καλυτεροι στα ανακριτικα καθηκοντα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νιώθεις αδικημένος ως Ανθυπαστυνομος λες απο εξετάσεις αλλα θέλεις διακαώς να γίνεις Υπαστυνομος χωρίς εξετάσεις! Δέξου τώρα αδιαμαρτύρητα που θα γίνουν Ανθυπαστυνομοι η 1η & η 2η σειρά πανελληνίων και οι βηταδες ομοίως με ένα απλό σεμινάριο! Ξεφτιλιστηκε ο Βαθμός του Ανθ/νομου!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο βαθμός του Αρχιφυλακα από εξετάσεις είναι ανώτερος από τους υπόλοιπους ομοιοβαθμους, καθώς έχει οργανική θέση Αρχιφυλακα (Π. Σ.). Ο Νόμος τον έχει ως ξεχωριστή κατηγορία σε ξεχωριστό άρθρο και όταν ορίζει ότι ο χρόνος απόκτησης του βαθμού ορίζει την αρχαιότητα μεταξύ ομοιοβαθμων, εννοεί τους ομοιοβαθμους στο κάθε άρθρο ξεχωριστά. Το ίδιο ισχύει με τους υπαστυνόμους του Νόμου, που έχουν οργανική ανθυπαστυνόμου, με αυτούς των ΤΕΜΑ και ΣΑΕΑ.Το ίδιο θα ισχύει με τους ανθυπαστυνόμους με οργανική αστυφύλακα. Οπότε ο διατάσσων γίνεται διατασσομενος και ένα νέο κύμα προσφύγων έρχεται!!! Μπορεί να μην έχουμε μισθούς έχουμε όμως βαθμούς!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο βαθμός του Αρχιφυλακα από εξετάσεις είναι ανώτερος από τους υπόλοιπους ομοιοβαθμους, καθώς έχει οργανική θέση Αρχιφυλακα (Π. Σ.). Ο Νόμος τον έχει ως ξεχωριστή κατηγορία σε ξεχωριστό άρθρο και όταν ορίζει ότι ο χρόνος απόκτησης του βαθμού ορίζει την αρχαιότητα μεταξύ ομοιοβαθμων, εννοεί τους ομοιοβαθμους στο κάθε άρθρο ξεχωριστά. Το ίδιο ισχύει με τους υπαστυνόμους του Νόμου, που έχουν οργανική ανθυπαστυνόμου, με αυτούς των ΤΕΜΑ και ΣΑΕΑ.Το ίδιο θα ισχύει με τους ανθυπαστυνόμους με οργανική αστυφύλακα. Οπότε ο διατάσσων γίνεται διατασσομενος και ένα νέο κύμα προσφύγων έρχεται!!! Μπορεί να μην έχουμε μισθούς έχουμε όμως βαθμούς!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστά συνάδελφε, έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Στο Π.Δ. 3686/2008 διαβάζω μόνο για "Αρχιφυλακας".Δε βρήκα πουθενά τον όρο Αρχιφυλακας(Π.Σ.).Επίσης,δε βρήκα πουθενά ότι αυτός ο Αρχιφυλακας(Π.Σ.) ειναι ανώτερος απο τους υπόλοιπους.Στο άρθρο 3,παρ.3 Τα μισά εδάφια αναφέρονται στην ιεραρχία μεταξύ των υπαξιωματικων(Αστυφυλάκων,Υπαρχιφυλακων,Αρχιφυλακων,Ανθυπαστυνομων) και τα υπόλοιπα για την ιεραρχία μεταξύ Αξιωματικών.Επισης,πουθενά δεν διαβάζω ότι ο Ανθυπαστυνομος με οργανική Αστυφύλακα ειναι υφιστάμενος των άλλων Ανθυπαστυνομων.Ας ερμηνεύσουν τον Νόμο τα δικαστήρια,για όποιον πιστεύει κατι διαφορετικό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρχιφυλακας (Π. Σ.) εννοώ Αρχιφυλακας με εξετάσεις. Είναι σε ξεχωριστό άρθρο από τους υπόλοιπους. Οταν ο νόμος αναφέρεται στα άρθρα με τους βαθμούς και την αρχαιότητα απόκτησης του βαθμού, εννοεί για την κάθε κατηγορία ξεχωριστά που αναφέρεται στο κάθε άρθρο. Εάν δεις την ιεραρχία στο astynomia. gr, θα καταλάβεις ότι ο Αρχιφυλακας με εξετάσεις είναι ανώτερος των υπολοίπων!!! Για τα υπολοιπα γράφω τι ισχύει για τους υπαστυνομους και λογικά θα ισχύσει και για τους ανθυπαστυνομους σε νέα επετηρίδα!! Το νέο νομοσχέδιο - βαθμολογιο που υπεγράφη για π. δ. δε μου το έστειλαν να το διαβασω!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον η άποψη που αποτυπωσα τελικά αναδειξε τη πόλωση που υπάρχει. Δεν επιδιωκω ούτε βαθμούς, ούτε μεγαλεία απλά θέλω ένα ξεκάθαρο βαθμολογιο και καθηκοντολογιο χωρίς "γκρίζες ζώνες". Δεν υποβαθμιζω την προσφορά της πρώτης και της δεύτερης σειράς πανελληνίων, ούτε θέλω να μην αναγνωριστούν οι κόποι τους. Δε με νοιάζει ας είμαι και νεότερος, διατασσομενος όσο και αν δε θέλετε να το πιστέψετε κάποιοι(οι οποίοι δε με γνωρίζετε κιόλας). Υπάρχουν πολλά κενά στο βαθμολογιο και δεν ρυθμίζονται υφιστάμενες παθογένειες και άλλες που θα τυχόν προκύψουν. Την απορία αυτή τη καταθέτω με σεβασμό και δε θα μπω σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με άτομα που απαντούν ειρωνικά. Πληρώνουμε την έλλειψη σχεδιασμού και προνοητικότητας του παρελθόντος
Ο χρήστης Τι λες τώρα! είπε…
Απάντηση στον ανώνυμο 12/1/21, 12:38 π.μ.: Συνάδελφε δεν θα λυθεί το πρόβλημα γιατί όλοι οι μη ανακριτικοί για να γίνουν ανθυπαστυνόμοι θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν και επιπλέον να περάσουν και σεμινάριο προκειμένου να γίνουν ανακριτικοί υπάλληλοι. Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν αρχιφύλακα ΜΠΣ που να το θέλει αυτό. Εσύ Εάν ήσουν στη θέση τους θα το ήθελες μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας να αρχίσεις να χρεώνεσαι δικογραφίες και να κάνεις τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για να κερδίσεις τι στην τελική; Μία τρύπα στο νερό είναι οι βαθμοί που και καλά μας δίνουν , μόνο προβλήματα δημιουργούν στη λειτουργία των υπηρεσιών, όλοι θέλουν να γίνουν βεζίρης στη θέση του βεζίρη, αγωγές πάνω στις αγωγές χωρίς νόημα και χωρίς αποτέλεσμα για κανέναν. Και μία ερώτηση προς όλους: Υποτίθεται υπάρχει ισότητα ,εγώ σαν απόφοιτος της σχολής Αστυφυλάκων είκοσι χρόνια τώρα υπηρετώ σε μάχιμες υπηρεσίες υπηρεσίες κάνοντας το σκοπό, τον αξιωματικό υπηρεσίας , περιπολίες , στελεχώνω όποτε χρειαστεί τη διμοιρία της διεύθυνσης, πάω μέτρα σε τυχών ενίσχυση που ζητήσει άλλη υπηρεσία εκδίδεται διαταγή ''για ενίσχυση από αστυνομικό ανακριτικό υπάλληλο'' γιατί είμαστε οι μόνοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν παντού, έχω ότι καθήκοντα έχει και ένας ανθυπαστυνόμος που έγινε με εξετάσεις εμένα πως με επιβραβεύει το κράτος σε σχέση με έναν μη ανακριτικό αρχιφύλακα, η ΠΟΑΣΥ τι ενέργειες έχει κάνει τόσα χρόνια για εμάς τους χαμηλόβαθμους των πανελληνίων εξετάσεων, το υπουργείο πως μας επιβραβευει για αυτό;
Ο χρήστης Unknown είπε…
Κατάλαβα τι εννοούσες,όμως ήθελα να σου δώσω το περιθώριο να αντιληφθείς ότι εμεις πρέπει να διαβάζουμε το Νόμο και εαν χρειαστεί παραπάνω ερμηνεία να απευθυνόμαστε στη δικαστική Αρχή.Εσυ θελεις να βλέπεις ότι εκει γράφει Αρχιφυλακας(Π.Σ.).Επειδή στην τελευταία πρόταση διέκρινα ειρωνεία,θα απαντήσω αναλόγως.Εγω ειμαι Αρχιφυλακας(Παραγωγικής Σχολής Υπερδιετους κύκλου σπουδών Αστυφυλακων).Ο Αρχιφυλακας που αναφέρεσαι εσυ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Αρχιφυλακας του σεμιναρίου.23 έτη εκτελώ όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας,μεταξύ των οποίων και ανακριτικές(Τρίτη σειρά πανελληνιων),πιστεύω ότι ο Νομός μου δίνει το δικαίωμα,εμενα και άλλα 30.000 άτομα της Σχολής Αστυφυλάκων,να φέρουν το βαθμό του Ανθυπαστυνομου.Τη λογική του φθόνου δεν καταλαβαίνω.Για να επανέλθω,όπως ανέφερε άλλος συνάδελφος,το Αρχηγείο έφτιαξε το βαθμό του Αρχιφύλακα με τέσσερις σειριδες,αλλά τον ονόμασε πάλι Αρχιφύλακα.Εαν ήθελε να φτιάξει ακόμη ένα βαθμό,όπως λες εσύ,θα μπορούσε να φτιάξει Αρχιφύλακα Α',Β',Γ',με ξεκάθαρη ιεραρχική σχέση μεταξύ τους.Δεν το έκανε.Λεει απλά Αρχιφυλακας.Εσυ κάνεις το λάθος να ερμηνευεις και να νομοθετεις.Αυτα τα κάνουν άλλοι.Για τον Αρχιφύλακα του σεμιναρίου του δίνει τη δυνατότητα να εχει καλύτερη και πιο γρήγορη εξέλιξη,αλλά να ταλαιπωρηθεί,καθώς η οργανική του ειναι διαφορετική από αυτή του Αρχιφύλακα της Παραγωγικής Σχολής Αστυφυλάκων.Στο τέλος λέω το αυτονόητο,δηλαδή την ειρηνική προσφυγή στη Δικαιοσύνη.Καλη χρονια και καλή δύναμη σε όλους μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι συνάδελφοι,έχουμε δυο επιλογες:
1)Οτι το Π.Δ.3686/2008,που ρυθμίζει μέχρι στιγμής το βαθμολογιο μας,αναγράφει απλως τη λέξη Αρχιφυλακας,ως ενιαία οντοτητα(Με την οποία άποψη συμφωνω) και ότι η επετηρίδα του ορίζεται από το χρόνο κτήσης του βαθμού.Με μοναδική εξαίρεση,που αναφέρεται ρητά,αυτή του ανακριτικού και του μη ανακριτικού ή και
2)Δίπλα στη λέξη Αρχιφυλακας εμεις να βάζουμε παρενθενση και εντός αυτής εμεις να δημιουργούμε βαθμούς και ξεχωριστες επετηρίδες.Συνηθως,οι άνθρωποι που προτιμάνε τη δεύτερη επιλογή,προχωράνε και ένα βήμα παραπέρα,στο βαθμό του Ανθυπαστυνομου,για τον οποίο υπάρχει απολύτως ενα διακριτικό βαθμού(για το βαθμό του Αρχιφύλακα το βασικό επιχείρημα τους ειναι ο αριθμός των σειριδων)
Ο χρήστης Unknown είπε…
Εαν ισχυε η δεύτερη επιλογή δε θα χρειαζόταν το τελευταίο εδάφιο της παρ.3,άρθρου 3,Π.Δ.3686/2008,καθώς για τους αναφερόμενους στα 7,9,10 και 11 θα ίσχυαν ξεχωριστές επετηρίδες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον δε θέλετε να το παραδεχτείτε κύριοι Αρχιφύλακες Α.Υ.
Στις Υπηρεσίες σας δεν έχετε Αρχιφύλακες Π.Σ. με λιγότερα Χρονιά στο βαθμό απο εσάς;;Είστε ποιό ψηλά στην ιεραρχία από αυτούς;;Για ρωτήστε τον Διοικητή σας να σας εκτυπωσεί τις οργανικές του Τμήματος σας να δείτε που βρίσκεστε σε σχεσή με αυτούς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ συνάδελφε έχω τα ίδια χρονιά υπηρεσίας με εσένα. Έχω δώσει όλες τις εξετάσεις, όπως θα μπορούσες και εσύ! Αν ρωτησεις όλους τους μέλλοντες ανθυπαστυνομους θα σου πουν ακριβώς το ίδιο κατά συντριπτική πλειοψηφία, ότι δεν θέλουν τα καθήκοντα του ανθυπαστυνομου π.χ. Αξιωματικού υπηρεσίας, γιατί αν τα ήθελαν θα έδιναν εξετάσεις, αλλά μόνο τα πλεονεκτήματα αυτού!!! Και προτιμούν να κάνουν εποχουμενη περιπολία αυτοί και Αξ. Υπ. οι αρχιφυλακες με εξετάσεις και οι νέοι!!! Το βαθμολογιο δείχνει ξεκάθαρα την ιεραρχία, ασχέτως αν τα νέα δεδομένα θα φέρουν νέες δικαστικές διαμάχες!!!
Ο χρήστης Παππας είπε…
Η λύση είναι μια και μοναδική για το βαθμό του ανθυπαστυνομου. Διαχωρισμός μεταξύ των Α.Υ και Μ.Α.Υ. Όλοι μετά το 25ο έτος υπηρεσίας στην κατάσταση που βρίσκονται και τα καθήκοντα που εκτελούν. Όσο αφορά την αρχαιότητα ο χρόνος απόκτησης του βαθμού
Ο χρήστης Παππας είπε…
Όλοι ανθυπαστυνομοι με τα χρόνια
Διάκριση Α.Ι.και
Μ.Α.Υ. Και τα καθήκοντα που εκτελούν δεν αλλάζουν. Υπάρχει και η επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν σεμινάρια για να γίνουν Α.Ι. με ότι συνεπάγεται αυτό για τα καθήκοντα τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να γίνουν ανθυπαστυνομοι να περάσουν υποχρεωτικά σεμινάριο αν δεν είναι Ανακριτικοι υπάλληλοι. Ανθυπαστυνομος μη ανακριτικός δεν πρέπει να υπάρχει!!! Όσοι δεν επιθυμούν ας παραμείνουν αρχιφυλακες!!! Όσο για την αρχαιότητα πρώτα ο χρόνος απόκτησης του βαθμού και εν συνεχεία να προηγούνται οι προερχόμενοι από τη Σχολή, που ήταν ήδη Α. Υ.!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εν έτη 2021 και μιλάμε ακόμα για "Μη ανακριτικό" Αστυνομικό Προσωπικό που ζητάει βαθμούς και ανέλιξη...Κρίμα για όσους μοχθούν στην χώρα αυτή και δουλεύουν αναλαμβάνοντας το πιο βαρύ πράγμα στην υπηρεσία, την ευθύνη!