Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επανέρχονται οι άδειες κρατουμένων, οι μεταγωγές και τα σχολεία των φυλακών


Στην επαναχορήγηση αδειών σε κρατούμενους, την πραγματοποίηση των εκκρεμών αλλά και των νέων μεταγωγών προχωρεί η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου με στόχο την σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, και εστάλη στους διευθυντές όλων των Καταστημάτων Κράτησης, ζητείται να αρθούν τα εξής μέτρα:

-Περί απαγόρευσης αδειών κρατουμένων, υπό την προϋπόθεση ότι κατά την επιστροφή τους θα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα κρούσματα, και θα τοποθετούνται σε πενθήμερη καραντίνα και θα ακολουθεί τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.


-Περί πραγματοποίησης εξ αποστάσεως και δια περιφοράς προγραμματισθεισών συνεδριάσεων της Κ.Ε.Μ. (Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών).


-Περί εκτέλεσης των εκκρεμών αποφάσεων μεταγωγών της Κ.Ε.Μ. και πραγματοποίηση των μεταγωγών αυτών με φειδώ και μόνο όταν το επιβάλλουν σοβαροί λόγοι εύρυθμης λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης.

-Περί αναφοράς σε καθημερινή βάση από το Συγκρότημα Κράτησης Κορυδαλλού, αριθμό τεστ σε εργαζόμενους και κρατούμενους  και αποτελέσματα αυτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επανέρχεται μερικώς και η λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασία στα Καταστήματα Κράτησης, στο πλαίσιο βεβαίως των όσων ορίζει η σχετική ΚΥΑ.

Ανοίγουν τα σχολεία

Θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με την προϋπόθεση να τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των Καταστημάτων Κράτησης, χρήση απολυμαντικών, θερμομέτρηση όλων των εισερχόμενων, τήρηση αποστάσεων και διαρκής και καλός αερισμός όλων των χώρων.

Με την απόφαση αίρεται η απαγόρευση όλων των δια ζώσης εκπαιδευτικών και θεραπευτικών δραστηριοτήτων στα Καταστήματα Κράτησης με την επιπλέον υποχρέωση της καθημερινής διενέργειας rapid test σε όλους τους εισερχόμενους εκπαιδευτικούς.

Γιατί τώρα

Η απόφαση ελήφθη γιατί θεωρήθηκε πως τα πράγματα στις φυλακές, σε επίπεδο κορονοϊού και αντιμετώπισης της κινούνται σχετικά ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα υπάρχουν  42 κρούσματα – σε 7 υπαλλήλους και 35 κρατούμενους -με τάσεις αποκλιμάκωσης. Παράλληλα διενεργούνται συνεχώς τεστ.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ελήφθη υπόψη ο μεγάλος χρόνος της απαγόρευσης των αδειών, που δημιούργησε ένα ένα κύμα έντασης.

Ρόλο έπαιξε επίσης πως για τη μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές πρέπει να έχουν πάρει άδειες προηγουμένως οι ωφελούμενοι κρατούμενοι και με τις απαγορεύσεις λόγω πανδημίας θα μπλοκάρονταν και οι μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές μεγάλου αριθμού φυλακισμένων.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια