Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Β. ΚΛΕΑΝΗΣ: Διεύθυνση Αστυνομίας - Ικανοποίηση των λίγων εις βάρος του συνόλου...


Διαβάστε το άρθρο

ΑΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διεύθυνση Αστυνομίας
Ικανοποίηση των λίγων εις βάρος του συνόλου...

Αυτά που συμβαίνουν εδώ και καιρό στην  Διεύθυνση Αστυνομίας δεν έχουν προηγούμενο.
Την ώρα και την στιγμή που υποτίθεται η Διεύθυνση Αστυνομίας είναι άδεια και θα πρέπει να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση, η Ηγεσία αποφασίζει συνεχείς αποσπάσεις που μόνο τα υπηρεσιακά συμφέροντα δεν κοιτάει.

Και να μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα δύο τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη διεύθυνση έχει ενισχυθεί με άνω των 80 ατόμων από μεταθέσεις, το τελευταίο έτος με μόνιμη σχεδόν δύναμη από ειδικές υπηρεσίες λόγω covid, και με 30 αποσπασμένους από άλλους νόμους με έξοδα δημοσίου.

Με τόσα άτομα λοιπόν θα περιμέναμε μια καλύτερη διαχείριση....

Αντιθέτως, έχουν φτάσει στο σημείο για την ικανοποίηση του ενός να ταλαιπωρούν ολόκληρα Αστυνομικά Τμήματα.
Αυτό γινόταν μήνες τώρα όταν συνάδελφοι από το ΑΤ Ωραιόκαστρου επί μήνες έκαναν δεκάδες χιλιόμετρα για να πάνε στο Ζαγκλιβέρι.
Αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση με το ΑΤ Λευκού Πύργου και την μόνιμη πλέον ενίσχυση με αποσπάσεις από συναδέλφους κυρίως των ανατολικών τμημάτων, οι οποίοι καλούνται να επιβαρύνουν τον μηνιαίο οικονομικό τους προϋπολογισμό με καύσιμα 200 ευρώ και άνω, αφού αποσπώνται από την Θερμή και άλλα ανατολικά ΑΤ στο ΑΤ Λευκού.
Και δεν το συζητάμε για την ενίσχυση του ΑΤ Λευκού Πύργου. Είμαστε αυτοί που το φωνάζουμε συνέχεια. Που η Ένωση έκανε ανοιχτό ΔΣ στο τμήμα αυτό και που συνεχώς καταγγέλει τα όσα παράλογα συμβαίνουν χρόνια τώρα εις βάρος της συγκεκριμένης υπηρεσίας.(σε έγγραφη αναφορά του Διοικητή για έλλειψη προσωπικού, η απάντηση της νυν Ηγεσίας ήταν την επόμενη κιόλας μέρα της αναφοράς να του αποσπάσουν και άλλο άτομο από το τμήμα του).
Και αναρωτιόμαστε..
Με τόση ενισχυτική δύναμη από ειδικές υπηρεσίες και από άλλους νόμους , με τόσες μεταθέσεις πως είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να ταλαιπωρούνται συνάδελφοι με εσωτερικές αποσπάσεις.
Πως είναι δυνατόν την ώρα που οι συνάδελφοι των διαβατηρίων τα οποία οργανικά είναι υπερπλήρες, έχουν γίνει λάστιχο αφού πλέον ενισχύουν όλα τα ΑΤ, με το πρόσχημα ότι δεν εκδίδονται διαβατήρια, την ίδια ώρα η Ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας να ενισχύει τα διαβατήρια με 2 έξτρα αποσπάσεις;
Πως είναι δυνατόν όλα τα τμήματα δυτικά να έχουν πρόβλημα προσωπικού σε μόνιμη βάση;
Πως είναι δυνατόν η Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων να έχει έλλειψη προσωπικού σε μόνιμη βάση.
Γενικότερα πως είναι δυνατόν με τόση ενίσχυση, να μην έχει διορθωθεί τίποτα και να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε κακοπροαίρετοι εναντίον της Ηγεσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας, σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει και το όργιο αποσπάσεων από αυτήν σε άλλες Διευθύνσεις, αλλά δεν είδαμε την παραμικρή αντίδραση.

Όταν κατέχουν τον βαθμό του Υποστρατήγου και του Ταξιάρχου και σε ερωτήματα καλά γιατί δεν λύνετε το πρόβλημα, ή απάντηση είναι " δεχόμαστε πιέσεις", τότε τα λόγια είναι περιττά.

Δυστυχώς κάποιοι βάζουν την ικανοποίηση συγκεκριμένων ατόμων, πάνω από την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και την ασφάλεια του Πολίτη.

Για το λόγο αυτό φωνάζουμε και θα φωνάζουμε μέχρι να γίνει

Αξιοκρατικός Κώδικας Εσωτερικών Μεταθέσεων, για να μπει επιτέλους

STOP στα ρουσφέτια.

ΚΛΕΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΥΘ
ΜΕΛΟΣ ΑΣΠΑ









Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρόσεχε Κε συνδικαλιστά γιατί όταν ζητάς κάτι για όλους μπορεί η μπάλα να πάρει κι εσένα!!
Ελπίζω να είσαι σε καμμιά μάχιμη υπηρεσία και να κάνεις υπηρεσίες στο δρόμο κι όχι να είσαι βολεμένος σε κάποιο γραφειάκι......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
300 άτομα μεταθέσεις είναι η λύση Bill!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ για πες μας πόσο καιρό έχεις να πας μετρα;
Γιατί λείπεις συνέχεια με συνδικαλιστικές απαλλαγες;
Αλήθεια πώς μπαίνεις περιπολικό συνοδηγός,ενώ δεν έχεις δίπλωμα και αν σας συμβεί κατι δύσκολο θα πατε ακλαφτοι;
Από εκπαίδευση πέρασες, γιατί με το σωματοτυπο και τόσο υπέρβαρος που είσαι, αποκλείεται να κρίσεις ικανός για εξωτερική υπηρεσία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άσε μας κ συ...
Μόνο την πάρτυ σας κοιτάτε...
Αλήθεια, επειδή ξέρω ότι με δυσκολία γράφεις ακόμα κ την αναφορά περιπολίας σου, τα παραπάνω ποιος στα έγραψε; Γιατί αποκλείεται εσυ να μπόρεσες να γράψεις τόσο μεγάλο κείμενο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είδα τον ίδιο ζήλο κύριε το καλοκαίρι που έκαναν μεταθέσεις από τα ΑΤ σε ειδικές υπηρεσίες την ίδια ώρα που από τις ειδικές υπηρεσίες αποσοβούνται άτομα στα ΑΤ...καμία εξήγηση από κανεναν...σσσς κρίσεις έχουμε...αυτά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδιά, πιέστε να βγάλει θέσεις για έκτακτες και ερχόμαστε εμείς ΑΤ λευκού Δίας δελτα κτλ. 12 χρόνια Αθήνα και δεν βλέπουμε φως....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά έγινε...όλοι έτσι λένε και όταν έρθουν σπάνε τα βουλευτικά τηλέφωνα...παλιό το έργο...