Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καπιτώλιο: Υπό πολιορκία η Δημοκρατία στις ΗΠΑ


Δραματικό και εφιαλτικό για τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο αποδεικνύεται το «φινάλε» της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Τέσσερις άνθρωποι έχουν τη ζωή τους στα χθεσινά επεισόδια στην Ουάσινγκτον, κατά τα οποία, οπαδοί του απερχόμενου προέδρου εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην αμερικανική πρωτεύουσα διευκρίνισε ότι οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα.

Πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Χθες, διεκόπη η συνεδρίαση στο Κογκρέσο μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο διαδηλωτών-οπαδών του Τραμπ. Τα κτίρια του Κογκρέσου εκκενώθηκαν από την αστυνομία.

Στην 25η Τροπολογία στρέφονται υπουργοί

Μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης συζήτησαν την πιθανότητα να απομακρύνουν τον Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία μετά την εισβολή οπαδών του στο Κογκρέσο, ανέφεραν χθες, Τετάρτη, το βράδυ (ώρα Ουάσινγκτον) μέσα ενημέρωσης.

Οι συζητήσεις τους αφορούσαν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε μια πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύσσουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα CNN, CBS και ABC, τα οποία επικαλέσθηκαν ανώνυμες πηγές.

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί σοκαρισμένη όσα γίνονται στο Καπιτώλιο, με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και προέδρους και πρωθυπουργούς των ευρωπαϊκών χωρών να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους.

«Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτε στη βία μερικών, οι οποίοι θέλουν να θέσουν υπό αμφισβήτηση» τη δημοκρατία, δηλώνει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Η δημοκρατία υπό πολιορκία», «το πραξικόπημα της τρέλας», «ο Τραμπ βάζει φωτιά στην Ουάσινγκτον»: το «χάος», που προκλήθηκε χθες, Τετάρτη, στο Καπιτώλιο από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου, που επιρρίπτει την ευθύνη στον απερχόμενο πρόεδρο, τον οποίο κατηγορεί ότι ενθάρρυνε τη βία των οπαδών του.

naftemporiki.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Βέβαια οι κακοί φασίστες και ρατσιστές προσπαθούν να καταστρέψουν την δημοκρατία. Αν ήταν όμως μαύροι, λαθρομετανάστες, πρεζόνια, ΛΟΑΤΚΙ ή οτιδήποτε άλλο που παραπέμπει σε αριστερά ή διαστροφή θα λέγανε όλα τα συστημικά ΜΜΕ ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα.
Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο θα καταλάβετε για τον φασισμό και την μεροληπτική αντιμετώπιση της αριστεράς και των δήθεν φιλελέφθερων απέναντι στους λευκούς και όσους δεν συμμερίζονται τις ουτοπικές ιδεοληψίες της,
https://capitolweekly.net/black-panthers-armed-capitol/?fbclid=IwAR1kmgbzLx512CCygQBuQh0U_3G9mYRxcYb7o0C_t3Uy8tAPWU09TOHhRos