Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπεγράφη η διάταξη για τους Αστυνομικούς Υποδιευθυντές – Νέος γύρος θεσμικής αναξιοκρατίας και υπαρξιακών ζητημάτων για την ΕΛ.ΑΣ


Η αντιστροφή μέτρηση για τις κρίσεις ξεκινά καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr- πήρε υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η επίμαχη διάταξη για τους Αστυνομικούς Υποδιευθυντές και αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, ώστε να αποκτήσει εφαρμοστική ισχύ, το αργότερο μέχρι αύριο.

Μετά τη δημοσίευση, πρόκειται να δοθούν το πολύ δύο μέρες προθεσμία σε όσους αξιωματικούς του συγκεκριμένου βαθμού επιθυμούν να εξαιρεθούν από τις κρίσεις, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στην Αστυνομία.

Καλά ενημερωμένες σημειώνουν ότι μέχρι σήμερα διαφαίνεται πως το δικαίωμα εξαίρεσής τους πρόκειται να αιτηθούν έξι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές.

Ταυτόχρονα με την έναρξη των κρίσεων, όμως (όπως και κάθε χρόνο) αναμένεται να ξεκινήσει και ο χορός του παραλογισμού. Όπως ήδη έχει μνημονεύσει το bloko.gr, το «κρητικό λόμπι» αποδεικνύεται αδιάσπαστο καθώς παραμένουν Υπαρχηγός και Επιθεωρητής Νοτίου, παρά τις μέχρι πρότινος πληροφορίες για σχεδόν σίγουρη απομάκρυνση ενός από τους δύο. Φαίνεται, όμως, πως για μια ακόμα φορά ο κατά πολλούς μόνιμος οικονομικός μεγαλοπαράγοντας, που ασκεί πολυσύνθετες επιρροές επιβάλει το νόμο της βούλησής του.

Απόρρια αυτής της κατάστασης είναι σχεδόν βέβαιη η απομάκρυνση του μοναδικού από τους Αντιστρατήγους, ο οποίος προήχθη πέρυσι και για τον οποίο πέρυσι θυμίζουμε είχε δοθεί αγώνας από την ηγεσία, προκειμένου να καλυφθεί με επάρκεια η νευραλγική όσο και κρίσιμη θέση του Επιτελάρχη.

Αυτό είναι το πρώτο από τα οξύμωρα!

Για δε τη θέση του Επιτελάρχη, όλες οι πληροφορίες του bloko.gr συγκλίνουν πως προωθείται το Νο4 στην επετηρίδα των Υποστρατήγων, κάτι που θα συμπαρασύρει στην έξοδο από το Σώμα για μια ακόμα φορά ενός Αττικάρχη. Θα πρόκειται για την πέμπτη ή έκτη εκδίωξη και υποβάθμιση ενός άλλοτε κραταιού θεσμού, για τον οποίο πλέον ανακύπτουν δύο ζητήματα:

Το πρώτο ότι εξομοιώνεται με απλή θέση Αξιωματικού Υπηρεσίας και το δεύτερο ότι δημιουργεί το δεδομένο της άρνησης αξιωματικών κύρους και εμπειρίας να αναλάβουν το συγκεκριμένο πόστο.

Θα πρόκειται λοιπόν για ακόμα μία περίοδο κρίσεων με χαρακτηριστικά στοιχεία την ευνοιοκρατία τον τοπικισμό και φυσικά την αναξιοκρατία. Όλα αυτά φωνάζουν ότι το θεσμικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών χρίζει άμεσης και δραστικής αναθεώρησης, π4ροκειμένου να εξαλειφθούν όλες αυτές οι παθογένειες, που εν τέλει βυθίζουν την Αστυνομία σε μια ατέρμονη περιπέτεια αναζήτησης ταυτότητας, ήθους, κύρους κοκ.

 

ΥΓ: Σημειώνουμε ότι αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες, πλην όμως οι προοπτικές ή οι πιθανότητες ανατροπής τους φαντάζουν απειροελάχιστες.

Του Γιώργου Καραϊβάζ









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για 6 υποδιευθυντες ο λογος; Τοσος ντορος ωστε στο τελος να ενδιαφερθουν μονο 6 υποδιευθυντες;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλους τους δίνουν βαθμό και δεν τον παίρνουν, κι άλλοι παρακαλάνε για βαθμούς..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και ένας να είναι,πάλι αξίζει τον κόπο.
Δε χάθηκε ο κόσμος αν οι κρίσεις πάνε δέκα μέρες πίσω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ 6 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΣΥΝΔΙΛΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αν γίνουν έτσι όπως τα γράφετε σημαίνει ότι οι εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν λάθος στην εκτίμηση τους για τον συγκεκριμένο αξιωματικό...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λογικό να θέλουν κάποιοι Α/Υ που έχουν αυτή την στιγμή λίγα χρόνια υπηρεσίας να επιθυμούν να εξαιρεθούν από τις κρίσεις, γιατί εφόσον δεν εξαιρεθούν και γίνουν Α/Δ, ουσιαστικά αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση πιθανής αποστρατείας τους μετά από λίγα χρόνια χωρίς να κατορθώσουν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Οτάν έχεις μικρά παιδιά και άλλες υποχρεώσεις όλα τα μετράς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι ακριβώς!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημερα σας!!
Εγω προτεινω να εξερχονται της σχολης ΣΑΕΑ κατευθειαν Α/Υ.
Ειναι κριμα να χαραμιζουν χρονια στους αλλους βαθμους.
Α ρε ΕΛΛΑΔΑ... Α ρε ΕΛ.ΑΣ.
Οταν περνανε γρηγορα βαθμους αυτα δεν τα σκεφτηκανε??
Ειναι καλο ομως να ανεβαινεις γρηγορα το βαθμολογιο-μισθολογιο.
Καληνυχτα σας!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι πιο λογικό! Κάθονται Α/Υ, κουμπώνουν ένα σκασμό λεφτά και καταστρέφουν ουσιαστικά τόσες άλλες σειρές Αξιωματικών που έπονται...
Μην απορείτε που βυθιζόμαστε κάθε μέρα και πιο πολύ.