Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πειθαρχικά μέτρα για τους μητροπολίτες που δεν… φωτίστηκαν – Ανοχή έδειξε η κυβέρνηση λέει η ΔΙΣ


Ιερείς πήγαν και έκαναν αγιασμό των υδάτων, πιστοί έπεσαν μετά από προτροπή άλλων πιστών να πιάσουν το σταυρό με τραγικές εξελίξεις σε ορισμένες περιπτώσεις όπου τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ η συσσώρευση ατόμων ήταν εμφανής σε πολλούς ναούς με την αστυνομία να επιχειρεί να τους βάλει σε τάξη για να τηρούν τις αποστάσεις.


Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, «η Εκκλησία επέδειξε ανυπακοή στα μέτρα και τις αποφάσεις της Πολιτείας με την ανοχή της κυβέρνησης».

Υπήρξε σαφής πως όλα θα τεθούν ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη. Εκεί σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ «θα τεθούν τα περιστατικά στα Θεοφάνεια με τους αγιασμούς υδάτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στο Αίγιο από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο και τον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο».


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας χαρακτήρισε καταδικαστέα την απόφαση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμου και του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου να ρίξουν κανονικά το σταυρό για τον αγιασμό των υδάτων καθώς, όπως είπε, είναι αντίθετη με την απόφαση της ΔΙΣ.


Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αν υπήρξε συνεννόηση κυβέρνησης και Εκκλησίας αναφορικά με τη σημερινή λειτουργία των ναών, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ τόνισε. « Νομίζω ότι ας πούμε η συνεννόηση, αν υπήρξε συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω καν τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλά νομίζω ότι σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις. Νομίζω ότι αυτό ήταν μία απόφαση δικιά του και των στελεχών της Αστυνομίας».

Και κατέληξε: «Όπου έχουμε περιστατικά που δεν τηρήθηκε η εγκύκλιος και η επιστολή του Αρχιεπισκόπου θα επιληφθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Διαρκούς Συνόδου που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου»









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια