Τραγωδία στο Μάτι: Βαρβάρα Φύτρου – Προσπάθησαν να προστατεύσουν τους υπεύθυνους του εγκλήματος


Το κατώφλι του ανακριτή δρασκέλισε για πρώτη φορά σήμερα ένα από τα πιο συγκλονιστικά πρόσωπα της τραγωδίας στο Μάτι, η Βαρβάρα Φύτρου που έχασε όλη την οικογένεια της στην διάρκεια της φονική πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.

Ο δικαστικός λειτουργός Αθαν. Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση πριν από λίγες μέρες επανέφερε για τρίτη συνεχή φορά το αίτημα του στην εισαγγελία της Αθήνας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου και για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, προσκομίζοντας στοιχεία και μαρτυρίες που προέκυψαν από την πορεία των ανακριτικών ενεργειών του. 

Η τραγική μάνα και σύζυγος σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι “ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Αν. Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει”.

Η γυναίκα που συνοδευόταν από τον δικηγόρο της Βασίλη Καπερνάρο αναφερόμενη στο περιεχόμενο της κατάθεσης της είπε “όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από το σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν” ενώ για την δικαίωση της μνήμης των αγαπημένων της την οποία και επιδιώκει είπε ότι “Η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση”.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε ότι “Μακάρι η εισαγγελία να είχε ενδιαφερθεί νομικά για την υπόθεση στο Μάτι όπως ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση της κ. Μπεκατώρου. Όταν λέμε για την υπόθεση στο Μάτι μιλάμε για 102 σκοτωμένους συνανθρώπους μας. Μακάρι η εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κ. Μπεκατώρου”.

 

Ο δικηγόρος δήλωσε ακόμα ότι ο ανακριτής εντόπισε πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση, και πρόσθεσε:

“Τώρα δεν μπορεί να αποφευχθεί και θα έχουμε κι εμείς απευθείας επαφή με τον εισαγγελέα του ΑΠ τον καλούμε με την αίτηση μας την οποία υποβάλαμε για πρώτη φορά να παρέμβει ώστε να λυθεί το πρόβλημα της εισαγγελίας γιατί στο κάτω κάτω η εισαγγελία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των κανόνων που προστατεύουν τη δημόσια τάξη και που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών”.

Πάντως και ο κ. Καπερνάρος έκανε λόγο “για σοβαρό πρόβλημα που έχει η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει”.

 

https://www.dikastiko.gr