Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί και πυροσβέστες- Ερευνάται η συμμετοχή τους στην εισβολή στο Καπιτώλιο


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν αστυνομικοί και πυροσβέστες από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ καθώς ερευνώνται για συμμετοχή στην εισβολή στο Καπιτώλιο, μετά την παρότρυνση Τραμπ.

Ενώ οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν τους ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Βιρτζίνια και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον έθεσαν αξιωματικούς σε διαθεσιμότητα, καθώς οι αρχές εξετάζουν εάν συμμετείχαν σε παράνομες πράξεις ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.


 
Πυροσβεστικά τμήματα στη Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη ανέφεραν στις ομοσπονδιακές αρχές εικασίες ότι ορισμένα από τα μέλη τους ενδέχεται να ήταν παρόντα όταν ο όχλος εισέβαλε στο Καπιτώλιο. Το αστυνομικό τμήμα στη μικρή πόλη Rocky Mount της Βιρτζίνια, δήλωσε την Κυριακή ότι έθεσε δύο αξιωματικούς σε διαθεσιμότητα αφού έμαθε ότι παρακολούθησαν μια «εκδήλωση» στην Ουάσιγκτον, την Τετάρτη, ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας.

«Η πόλη του Rocky Mount υποστηρίζει πλήρως όλες τις νόμιμες εκφράσεις της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης από τους υπαλλήλους της, αλλά δεν συγχωρεί τις παράνομες πράξεις που σημειώθηκαν εκείνη την ημέρα», ανέφεραν οι αρχές σε δήλωση, λέγοντας ότι έχουν ήδη ενημερώσει τις ομοσπονδιακές αρχές.

Η αστυνομική υπηρεσία του Σιάτλ (SPD) δήλωσε ότι έθεσε επίσης δύο αξιωματικούς σε διοικητική άδεια, ενώ διεξάγεται έρευνα σχετικά με οποιονδήποτε ρόλο είχαν διαδραματίσει στο χάος της Τετάρτης. «Εάν κάποιοι αξιωματικοί του SPD εμπλέκονταν άμεσα στην εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, θα τους τερματίσω αμέσως», ανέφερε σε δήλωσή του ο προσωρινός αρχηγός, Adrian Diaz.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι παρείχε πληροφορίες στο FBI αφού έλαβε «ανώνυμες καταγγελίες» ότι ορισμένα από τα μέλη της, ενεργά ή συνταξιούχα, ήταν παρόντα κατά τη διάρκεια των ταραχών στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα. Και στη Φλόριντα, το Πυροσβεστικό Τμήμα του Σάνφορντ είπε ότι έθεσε έναν από τους πυροσβέστες του σε διαθεσιμότητα και ερευνά σχετικό περιστατικό, μετά την εμφάνιση μιας φωτογραφίας και βίντεο στο διαδίκτυο που φάνηκε να τον δείχνει ανάμεσα στον όχλο.

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού του Καπιτωλίου την Τετάρτη, όταν υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο σε μια προσπάθεια να διαταράξουν την επίσημη αναγνώριση της εκλογικής απώλειας του Τραμπ από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν. Σε δεκάδες άτομα έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες και το FBI έχει ζητήσει βοήθεια από το κοινό για να εντοπίσει περισσότερους συμμετέχοντες.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια