Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα άδεια γήπεδα φέρνουν έξαρση του χουλιγκανισμού στους δρόμους - "Καρτέρι" οπαδών στο Καματερό


Από τους δρόμους και τα στενά, στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οργανωμένοι οπαδοί ομάδων, κυρίως στην Αθήνα, επιλέγουν να λύνουν τις «διαφορές» τους κανονίζοντας ραντεβού ή στήνοντας καρτέρια και στη συνέχεια να αναρτούν τα «κατορθώματα» τους στο διαδίκτυο. «Αυτό το κάνουν για να το δει η «αντίπαλη» πλευρά και να μην μπορεί να το αμφισβητήσει» λέει στo zougla.gr αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.  

Ένα τέτοιο βίντεο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το zougla.gr και αφορά σε περιστατικό που έγινε στην περιοχή του Καματερού. Οπαδοί του Ολυμπιακού εντοπίζουν δυο οπαδούς του Παναθηναϊκού και αρχίζουν να τους κυνηγούν. Στα χέρια τους κρατούν αλυσίδες και ξύλα και στο τέλος φαίνεται να χτυπούν τον έναν από τους δυο. Μέσω του συγκεκριμένου βίντεο αλλά και άλλων, οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που συμμετέχουν.

«Ο οπαδικός χώρος είναι «χαρτογραφημένος» σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους εδώ και πάρα πολλούς μήνες, φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων καθώς δεν εκτονώνονται στις κερκίδες των γηπέδων» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πολλά θύματα δεν προχωρούν σε καταγγελίες στις αρχές. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους είναι σε εγρήγορση, και σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, δεν είναι λίγες οι φορές που με τον… τρόπο τους έχουν ματαιώσει οπαδικά «ραντεβού». 

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια