Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό, μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Οι όροι που επιβλήθηκαν στα δύο αδέλφια 17 και 15ετών, είναι εμφάνιση ανά δέκα ημέρες σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, χρηματική εγγύηση 2000 ευρώ ο καθένας και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Σύμφωνα με το capital.gr, ο συνήγορoς των δύο ανήλικων,Κωστας Δημοπουλος, δήλωσε πως οι κατηγορούμενοι "ζήτησαν μια ευκαιρία και τη πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για τη πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη".

Ο ειδικός φρουρός που αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο ανηλίκων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές, αφέθηκε και αυτός ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο ειδικός φρουρός είχε συλληφθεί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού 53χρονου σταθμάρχη και τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γιατί είναι φυσιολογική η μη προφυλάκιση των ανήλικων

Η απόφαση αυτή δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αθρία. Τα δύο ανήλικα αδέρφια, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από τον εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό στην Ομόνοια αντιμετωπίζουν το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος. Eπιπλέον, ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα στην Αστυνομία.

Ωστόσο η δίωξη που τους ασκήθηκε είναι μεν σε βαθμό κακουργήματος αλλά όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως σχημάτισε την δικογραφία η ασφάλεια, αλλά πιο ελαφρύ αδίκημα. Έτσι εξ άρχής είχε απομακρυνθεί το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης, που θα πρόβαλλε ως ισχυρότερο ενδεχόμενο αν το αδίκημα ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας και έτσι οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

https://www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια