Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ειδική αστυνομία για τις κοσμικές παραλίες ετοιμάζει το Υπουργείο Τουρισμού


Ειδικό αστυνομικό σώμα, που θα ελέγχει τις παραλίες στα κοσμικά νησιά, αλλά και σε όλα τα ακριβά θέρετρα, ετοιμάζει το Υπουργείο Τουρισμού.

Το σώμα αυτό θα στελεχωθεί με 1.000 Ειδικούς Φρουρούς, που θα προσληφθούν, θα εκπαιδευτούν και θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία. Θα έχουν διαφορετικού τύπου στολές, αμάνικο μπλουζάκι και βερμούδα, και το βασικό τους καθήκον θα είναι η τήρηση του réservé στις ξαπλώστρες, καθώς και η τήρηση του dress code, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η αισθητική  των υψηλών τουριστών των περιοχών αυτών.

Εντάξει, ναι, ομολογούμε! Είναι fake news! Ή μήπως και θα μπορούσε να μην είναι;

Μετά την εξαγγελία της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας από τους αρμόδιους Υπουργούς, και εξ αφορμής της βάρβαρης επίθεσης των δύο νεαρών εναντίον του σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια, ήλθε και ο Υπουργός Μεταφορών να προαναγγείλει την ίδρυση ειδικού αστυνομικού σώματος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!  

Άραγε πόσο απίθανο είναι, μετά από ένα ανάλογο επεισόδιο σε κάποιον άλλο δημόσιο χώρο, ο αρμόδιος Υπουργός να ζητήσει και αυτός «ειδική αστυνομία»; Και τι είναι τελικά αυτές ο «ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες», όπως αυτή των ΑΕΙ, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και στο εσωτερικό της Αστυνομίας; Ας το δούμε νηφάλια.

Βάση του ισχύοντος Νομικού πλαισίου, οι Ειδικοί Φρουροί που προσλαμβάνονται στην Ελληνική Αστυνομία, σε διάστημα τριών ετών γίνονται «κανονικοί» αστυνομικοί και έχουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων τους. Δηλαδή μπορούν να επιδιώξουν και να πετύχουν μετάθεση σε άλλη αστυνομική υπηρεσία πανεύκολα! Έτσι οι θέσεις των «ειδικών» αυτών υπηρεσιών στα ΑΕΙ θα μένουν κενές και θα πρέπει να καλυφθούν! Πώς; Με νέες προσλήψεις; Μάλλον όχι. Με μεταθέσεις λοιπόν άλλων αστυνομικών από άλλες υπηρεσίες! Άρα σε ελάχιστα χρόνια δεν θα υπάρχει πλέον αυτή η «διαφορετική αστυνομία», αλλά μια υπηρεσία προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην οποία θα τοποθετούνται κανονικά αστυνομικοί όπως σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας!

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Πως, βεβαίως και θα πρέπει να φυλάσσονται και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, και οι σταθμοί των ΜΜΜ, και πολλές άλλες υποδομές. Όχι όμως με τέτοιες επινοήσεις «ειδικών αστυνομιών» που όμως θα υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία, διότι τέτοια πράγματα δεν μπορούν να  λειτουργήσουν.

Είτε η Ελληνική Αστυνομία θα φυλά και θα επεμβαίνει σε αυτούς του χώρους και προληπτικά, και όταν διαπράττονται αδικήματα, είτε οι οργανισμοί αυτοί θα προσλάβουν δικό τους προσωπικό, το οποίο θα εκπαιδευτεί από την ΕΛ.ΑΣ., θα ανήκει όμως στους οργανισμούς αυτούς και θα υπηρετεί εκεί για πάντα. Όλα τα άλλα δεν λειτουργούν πρακτικά και προφανώς είναι αποτελέσματα της μικροπολιτικής λογικής «και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ»!

Υ.Γ. Όσο για το ότι οι νέοι Ειδικοί Φρουροί που θα τοποθετηθούν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα είναι ανακριτικοί υπάλληλοι, θα σχηματίζουν δηλαδή δικογραφίες, το αφήνουμε ασχολίαστο…

Υ.Γ.2  Σε ότι αφορά στην φύλαξη των σταθμών του ΜΕΤΡΟ, γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, ως αντίδωρο για την δωρεάν μετακίνηση των αστυνομικών, και μάλιστα με λεπτομερέστατους καταλόγους μετακινούμενων αστυνομικών, έτσι ώστε να υπολογίζονται οι εργατοώρες φρούρησης των σταθμών.

Του Θάνου Σωτήρη

https://astinomiko.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια