Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σάμος: Πήρε παράταση το “ποδαρικό” στο νέο ΚΥΤ


Παράταση ως τον Μάρτιο για την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στο νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στου Ζερβού φαίνεται να δίνεται λόγω του ότι ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο ενώ και ο αριθμός του πληθυσμού παραμένει περίπου στις 3.500 . 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου που αρχικά είχε σχεδιάσει την μετεγκατάσταση με χρονοδιάγραμμα το τέλος του έτους φαίνεται να επαναπροσδιορίζει το χρόνο της μετεγκατάστασης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 λόγω και του πρόσφατου σεισμού και των επιπτώσεων του . Στο διάστημα αυτό θα συνεχιστεί η αποσυμφόρηση σταδιακά ώστε μέχρι τα μέσα του Ιουνίου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος που δεν είναι άλλος από το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ της ντροπής στο Βαθύ της Σάμου. 

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να φτάσουν και τα άλλα 100 κοντέινερ για να ολοκληρωθεί η πρώτη δομή που μπορεί να φιλοξενήσει 1500 μετανάστες. Ωστόσο μεγάλο πονοκέφαλο προκαλεί στους αρμόδιους η αποκομιδή των εκατοντάδων τόνων απορριμμάτων που θα αφήσει πίσω του το ΚΥΤ της πόλης όταν στις αρχές του καλοκαιριού μεταφερθούν οι μετανάστες στην νέα δομή στη Ζερβού.


https://voreioaigaio.ert.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια