Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Γίνεται σε Υπηρεσία να υπηρετούν παραπάνω τριπλάσιοι αξιωματικοί;'' - Κείμενο αστυνομικού


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του bloko.gr

Ερωτηματικά στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκαλεί η ύπαρξη μεγάλου αριθμού υπεράριθμων αξιωματικών στην Αυτοτελή και Κεντρική Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε), που εδρεύει στη Θεσ/νικη ίσως και τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο πέραν των οργανικών θέσεων.

 

Ειδικότερα μετά από εξέταση του οργανογράμματος και σχετική σύγκριση μεταξύ άλλων Υπηρεσιών της Θεσ/νίκης, διαπιστώθηκε ότι στην Υ.Ε.Β.Β.Ε αυτή τη στιγμή υπηρετούν παραπάνω σε αριθμό αξιωματικοί, απ' ό,τι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη σε εύρος και αστυνομικούς (έχει όλα τα Α.Τ. του Νομού Θεσ/νίκης) υπηρεσία της περιοχής της συμπρωτεύουσας.

 

Ενώ σχεδόν στην Υ.Ε.Ε.Β.Ε υπηρετούν μάλιστα και παραπάνω αξιωματικοί σε σύγκριση με το υπόλοιπο χαμηλότερο προσωπικό της ίδιας υπηρεσίας, γεγονός πρωτάκουστο που δημιουργεί πολλά υπηρεσιακά προβλήματα.

 

Δηλαδή λεγεται στο Αρχηγείο ότι δεν γίνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσ/νίκης με πάνω από (10) δεκαπλάσιες, ίσως και (15) δεκαπενταπλάσιες οργανικές θέσεις από την παραπάνω Υποδιεύθυνση σε προσωπικό από τη μία, να έχει παραπάνω αξιωματικούς υπηρετούντες εκεί από αυτήν, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσ/ίκης, που αποτελεί και από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες σε προσωπικό πανελλαδικά.

 

Επομένως, με τις κρίσεις και τις μεταθέσεις εντός του έτους αναμένεται να αποφασιστεί η εξισορρόπηση δυνάμεων και ο εξορθολογισμός των θέσεων αξιωματικών στην περιοχή της Θεσ/νίκης.

 








Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τώρα πλάκα κάνετε.... αφού ξέρετε όλοι με τι τηλέφωνα από μπαρμπάδες πήγαν όλοι αυτοί στις ελίτ υπηρεσίες. κ εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα. γιατί να κάτσουν στα τμήματα να τραβάνε άγχος. τα ίδια λεφτά παίρνου όλοι στο κάτω κάτω. μη σου πω ότι στις ελίτ υπηρεσίες με τυχόν εκτός έδρας παίρνουν κ παραπάνω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το 80% δεν έχει ούτε βραδινά όχι εκτός έδρας...το θέμα που τίθεται εδώ είναι ότι το κατώτερο προσωπικό είναι λιγότερο από τους αξιωματικούς..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νομίζω οτι το πρόβλημα.... τακτοποιήθηκε το καλοκαιρι του 2019 με τη μετάθεση τριαντα περιπου αστυνομικών κατώτερου προσωπικού στην Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο όμως θέμα είναι οι συγγένειες στην εν λόγω υπηρεσία κ δεν εννοώ μονο τα είκοσι περίπου έγγαμα ζευγάρια αλλά κ περαιτέρω συγγένειες ....στις κουμπαριές χάνεται ο αριθμός...