Τα «χαμένα» εμβόλια διεκδικούν οι εξωτερικοί φρουροί – Ζητάνε προτεραιότητα σε ακύρωση ραντεβού από πολίτες


Πρόταση προς τις αρμόδιες αρχές καταθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης στο πλαίσιο του εμβολιασμού. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, πολλές δόσεις εμβολίων δεν πραγματοποιούνται καθώς για διάφορους λόγους οι πολίτες που είχαν κλείσει σχετικά ραντεβού δεν προσέρχονται.

 

 

«Αιτούμαστε το ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας μας όπως μεταβαίνει διαμέσω της ενεργοποίησης προληπτικού μηχανισμού και χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα εμβολιαστικά κέντρα για την λήψη εμβολίων, τα οποία δεν κατέστησαν δυνατό να πραγματοποιηθούν σε άλλους συμπολίτες μας για διαφόρους λόγους και κινδυνεύουν να αχρηστευτούν λόγω της παρέλευσης της διάρκειας ζωή στους» αναφέρει η Ομοσπονδία.

 

Και επισημαίνει πως «από την φύση του επαγγέλματος τους οι εξωτερικοί φρουροί, είναι προφανές ότι, ως επαγγελματική ομάδα είναι «ευάλωτοι» στην μετάδοση του κορονοϊού μιας και η υπηρεσιακή τους καθημερινότητα, πλέον των άλλων, περιλαμβάνει τη παρουσία τους ως συνοδοί κρατουμένων (ασθενών ή μη) σε Νοσηλευτικά ιδρύματα και Δικαστήρια, αριθμώντας στις τάξεις τους έως τώρα δεκάδες κρούσματα και δυστυχώς την τραγική κατάληξη ενός στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας από κορονοϊό».

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

 

Βρισκόμαστε στην κρισιμότερη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού τόσο από πλευράς των προληπτικών μέτρων αποφυγής και μετάδοσης του, όσο και με την συνέχιση της απρόσκοπτης και ομαλής διαδικασίας του εθνικού εμβολιασμού του συνόλου των πολιτών της χώρας μας, μέσα στα συγκεκριμένα χρονικά και πληθυσμιακά πλαίσια που έχει οριστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρώντας αυστηρά την πρέπουσα προτεραιότητα εμβολιασμού τόσο για στις ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες, άτομα με υποκείμενα νοσήματα κ.α.) όσο  και για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορονοϊού (υγειονομικούς, σώματα ασφαλείας κοκ).

 

Η Ομοσπονδία μας με έγγραφό της από 08/01/2021 και με αρ. πρωτ. 003, προς την πολιτική της ηγεσία, ουσιαστικά την έκανε κοινωνό των προθέσεων της, όπως ενταχθεί στις ομάδες εκείνες των εργαζομένων που κατά προτεραιότητα θα ελάμβαναν το εμβόλιο για τον covid-19.

 

Από την φύση του επαγγέλματος τους οι Εξωτερικοί Φρουροί, είναι προφανές ότι, ως επαγγελματική ομάδα είναι «ευάλωτοι» στην μετάδοση του κορονοϊού μιας και η υπηρεσιακή τους καθημερινότητα, πλέον των άλλων, περιλαμβάνει τη παρουσία τους ως συνοδοί κρατουμένων (ασθενών ή μη) σε Νοσηλευτικά ιδρύματα και Δικαστήρια, αριθμώντας στις τάξεις τους έως τώρα δεκάδες κρούσματα και δυστυχώς την τραγική κατάληξη ενός στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας από κορονοϊό.

 

Γνωρίζουμε πολύ καλά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο Υγείας για τον συντονισμό του εθνικού εμβολιασμού σε όλη την Χώρα, προσπαθώντας να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες να χαθούν πολύτιμες δόσεις εμβολίων, αντιμετωπίζοντας τις μειωμένες σε αριθμό παρτίδες των εμβολίων που σχεδόν καθημερινά φθάνουν στη χώρα μας, τις δυσκολίες και τα προβλήματα μετακίνησης των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας στα εμβολιαστικά κέντρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς και την «διαχείριση», τουλάχιστον στη παρούσα φάση, ενός εμβολίου με διάρκεια ζωής ολίγων ημερών.

 

Δια τούτο και συντασσόμενοι απόλυτα με αυτή την προσπάθεια και αναγνωρίζοντας στο έπακρο τον υπηρεσιακό μας ρόλο, λαμβανομένου υπόψη την αγωνία των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους που εκτίθενται στον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού καθημερινώς, αιτούμαστε το ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας μας όπως μεταβαίνει διαμέσω της ενεργοποίησης προληπτικού μηχανισμού και χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα εμβολιαστικά κέντρα για την λήψη εμβολίων, τα οποία δεν κατέστησαν δυνατό να πραγματοποιηθούν σε άλλους συμπολίτες μας για διαφόρους λόγους και κινδυνεύουν να αχρηστευτούν λόγω της παρέλευσης της διάρκειας ζωή στου


dikastiko.gr