Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο ίδιο έργο θεατές - Κείμενο αστυνομικού


Διαβάστε το κείμενο που έστειλε αστυνομικός στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr
Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Όλον αυτό τον καιρό, εν μέσω της πανδημίας , καθημερινά δίνουμε τον αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας από το δικό μας μετερίζι. Όπως και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας που λόγω της φύσης και της αποστολής τους σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος και τους αξίζουν συγχαρητήρια και ένα ευχαριστώ από όλους μας.

Για να επανέλθω στο θέμα , θα αναφέρω ότι η Θεσσαλονίκη από τα τέλη Οκτώβρη μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη πέρασε πολύ δύσκολα σε ότι αφορά τον κορωνοϊό. Χιλιάδες κρούσματα , πολλοί νεκροί μέσα σε αυτό το διάστημα. Όλοι είχαμε συγγενείς οι οποίοι προσβλήθηκαν και μερικοί όπως τυγχάνει να είμαι και 'γω "χάσαμε" γνωστούς και φίλους από τον ιό . Ενώ όμως η διοίκηση κάθε μέρα στέλνει έγγραφα και ενημερώσεις για το πως θα προστατευτούμε , αυτή η ίδια διοίκηση μας εκθέτει σε κίνδυνο .
 Είχαμε τον Σεπτέμβριο την ακύρωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρόλα αυτά ήρθαν κανονικά διμοιρίες υποστήριξης από τη Λευκάδα , τον Πύργο την Κέρκυρα την Πέλλα και πολλούς ακόμα νομούς για την ανάπτυξη των μέτρων τάξης. Επαναλαμβάνω χωρίς να πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση, απλά για τις ομιλίες των επισήμων σε ένα οικονομικό forum που αντικατέστησε την Έκθεση, με κοινό των ατόμων .

 Γι' αυτό λοιπόν ήρθαν πολλοί συνάδελφοι από "επιβαρημένους"  επιδημιολογικά νομούς και όταν η Θεσσαλονίκη άρχιζε να ανεβαίνει σε νέες μολύνσεις. Εμείς κάθε μέρα συγκροτούσαμε τις ομάδες Επιχειρισιακής ετοιμότητας με άτομα από διάφορες υπηρεσίες με κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς ,όπως και έγινε , μετά από αυτό εντοπίστηκαν κρούσματα και ξεκίνησαν να μπαίνουν σε καραντίνα πολλοί συνάδελφοι με κίνδυνο και άγχος να νοσήσουν οι ίδιοι και να μολύνουν ενδεχομένως και μέλη της οικογένειας τους . Αυτές τις μέρες ορίστηκαν από τη superleague δύο αγώνες (ντέρμπι) Μεταξύ Πάοκ - Ολυμπιακού και Άρη - Άεκ, χωρίς φιλάθλους λόγω των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού. Πάλι λοιπόν συγκροτούνται οι ομάδες με άτομα από διάφορες υπηρεσίες για δύο συνεχόμενες ημέρες μπαίνουμε σε λεωφορεία που δεν έχει γίνει απολύμανση , για να φυλάξουμε άδεια γήπεδα και δρόμους που δεν υπάρχει κυκλοφορία λόγω του lockdown. 

Μαζευόμαστε όλοι μέσα στα λεωφορεία γιατί με το κρύο που κάνει ποιος να καθίσει έξω , αναγκαστικά μόνο οι σκοποί. Η υπερβολή σε όλο το μεγαλείο, τα γήπεδα άδεια και η αστυνομία αναπτύσσεται σα να γίνονται παιχνίδια με sold out. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε οικογένειες και ηλικιωμένους στις οικογένειες μας, δεν είμαστε άτρωτοι, θρηνούμε ήδη νεκρούς συναδέλφους και αγωνιούμε για όσους νοσούν και η διοίκηση μόνο στέλνει ενημερώσεις κατα τ' άλλα μας στέλνει παντού σα να μην υπάρχει κορωνοϊός. Από τους συνδικαλιστές σιγή ιχθύος ως συνήθως, μη τυχόν και χάσουν τις βολές τους. 
Αυτά ήθελα να σας πω , σας ευχαριστώ !!!








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο δίκαιο έχεις συνάδελφε! Τα ίδια γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε αναλώσιμοι για τους ανωτέρους μας...