Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κλείστε γραφεία και ιστοσελίδες των νεοναζιστών


Πού βρίσκεται η είδηση;

Στο ότι οι νεοναζιστές της ΧΑ τάσσονται αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας «η οποία θα επιτηρεί τα ιδρύματα της χώρας και θα επιχειρήσει να αποτρέψει έτσι την ασύδοτη δράση εγκληματικών στοιχείων τα οποία αποδεδειγμένα εδώ και δεκαετίες δρουν ανενόχλητα στα Πανεπιστήμια της Πατρίδας μας», προσθέτοντας, για «ξεκάρφωμα» και μια από τα δεξιά κριτική στην Κεραμέως;

Στο ότι οι νεοναζιστές προσπαθούν να δείξουν ότι τάχα παρεμβαίνουν στα πανεπιστήμια, επειδή μια χούφτα από δαύτους πήγε νυχτιάτικα και έβγαλε φωτογραφία στο πεζοδρόμιο έξω από το Πάντειο;

‘Η στο ότι τα μέλη της δολοφονικής νεοναζιστικής συμμορίας φοβούνται μεν τους αντιφασίστες (γι’ αυτό πάνε σαν τον κλέφτη και φωτογραφίζονται έξω από ένα άδειο πανεπιστήμιο), δε φοβούνται όμως καθόλου τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, οι οποίοι –μολονότι το νεοναζιστικό μόρφωμα έχει χαρακτηριστεί με δικαστική απόφαση εγκληματική οργάνωση- του επιτρέπουν να λειτουργεί γραφεία, να διαθέτει ιστοσελίδες, να έχει ακόμα και εκπρόσωπο Τύπου;

Κατά τη γνώμη μας η είδηση βρίσκεται στο τελευταίο. Στην ανεμπόδιστη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος (και των διασπάσεών του, υπό τους καταδικασμένους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Λαγό και Κασιδιάρη).

Το δικαστήριο έκρινε το νεοναζιστικό μόρφωμα ως εγκληματική οργάνωση. Σε όσους καταδικάστηκαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης. Δεν μπορεί, λοιπόν, η εγκληματική οργάνωση να λειτουργεί γραφεία, να διαθέτει ιστοσελίδες, να έχει εκπρόσωπο Τύπου και στελέχη που εμφανίζονται με αυτήν την ιδιότητα. Ολοι όσοι εμπλέκονται θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί και παραπεμφθεί με το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση (κάποιοι και με το κακούργημα της διεύθυνσης, καθώς αντικαθιστούν τα φυλακισθέντα ηγετικά στελέχη).

Το ζήτημα αυτό θέσαμε (και) στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα, ζητώντας την αυτεπάγγελτη παρέμβασή του. Περιμένουμε την απάντησή του.

Συγκεκριμένα, ο σ. Γεράσιμος Λιόντος, υπό την ιδιότητα του δημοσιογράφου της Κόντρας, είχε ζητήσει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντίγραφο του Καταστατικού του μορφώματος Κασιδιάρη. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου είχε απορρίψει το αίτημα, «ελλείψει τουλάχιστον συγκεκριμένης προσωπικής εννόμου σχέσεως στο παρόν στάδιο της διαδικασίας»!

Ετσι, ο σύντροφος επανήλθε με νέα αίτηση, αυτή τη φορά προσωπικά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θέτοντας επιπρόσθετα και το ζήτημα της συνεχιζόμενης δράσης των τριών νεοναζιστικών μορφωμάτων. Παραθέτουμε το έγγραφο που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια