Παρέμβαση Κούρτοβικ για Κουφοντίνα – Επικαλείται αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη


Σε επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη παραπέμπει η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Ιωάννα Κούρτοβικ, μεταξύ άλλων επισημαίνει και παρέμβαση της ανεξάρτητης Αρχής, σύμφωνα με την οποία κοινοποιήθηκε  προς  την Γενική Γραμματεία  Αντεγκληματικής  Πολιτικής, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών για τη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού από τις αγροτικές Κασσαβέτειας.

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Κούρτοβικ επικαλείται τον Συνήγορο του Πολίτης που – όπως αναφέρει – καλεί τις αρμόδιες αρχές να  απαντήσουν  επί ερωτημάτων που αφορούν «το σύννομο της μεταγωγής  του Δημήτρη Κουφοντίνα,  ως προς την αιτιολογία  και την  διαδικασία και  την ειδικότερη τεκμηρίωση  των αιτιών της παράκαμψης  των νομίμων διαδικασιών».

Ζητεί, ειδικότερα,  στοιχεία  για την παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και των αποφάσεων  με τις οποίες έχουν ανασταλεί γενικότερα  οι μεταγωγές,  στα πλαίσια των υγειονομικών μέτρων , καλεί  την ΚΕΜ   να ενημερώσει τον Συνήγορο   περί των ενεργειών της  στο θέμα, και  τη  Γενική Γραμματεία να   χορηγήσει  στον κρατούμενο τα   αντίγραφα των σχετικών  με την μεταγωγή εγγράφων, το οποίο αρνείται.

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητεί,  επιπλέον, και  από τα καταστήματα κράτησης  (Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού),  να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία που τυχόν έθεσαν υπόψη της διοίκησης,   βάσει  των οποίων προέβη στην  μεταγωγή, καθώς και τους χρόνους  παράδοσης  και  παραλαβής του κρατούμενου σε καθένα από αυτά.

 

https://www.dikastiko.gr


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιοι ασχολούνται με τον Κουφοντινα, τι να πούμε πλέον...

Ανώνυμος είπε...

Τα σοβαρά προβλήματα τα έχουμε λύσει όλα, ασχολούμαστε με τον φονιά, τα θύματά του κυρία μου δεν είχαν δικαίωμα στη ζωή; Να σαπίσει ο φονιάς που έχει το θράσος να ζητάει δικαιώματα. Απορώ με την υπομονή των συγγενών των θυμάτων ειδικά του νεαρού Αξαρλιαν.