Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Εκατοντάδες Αξιωματικοί Σ.Α.Ε.Α. και Τ.Ε.Μ.Α. δεν έχουν προαχθεί - Ζητείται λύση στο αδιέξοδο


Έγγραφο προς την Π.Ο.ΑΞΙ.Α., με κοινοποίηση στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, υπέβαλλε η Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών, όσον αφορά την καθυστέρηση προαγωγής μεγάλου αριθμού Αξιωματικών Σ.Α.Ε.Α. και Τ.Ε.Μ.Α..

 

    Ειδικότερα, στο ανωτέρω έγγραφο επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά φέτος περισσότεροι από 300 Α/Α΄ έχουν συμπληρώσει από 6 έως 8 έτη στο βαθμό κι έπρεπε ήδη να είχαν γίνει Α/Υ΄. Πρόκειται για Αξιωματικούς, που καλύπτουν το 40% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων του βαθμού τους, οι οποίοι πρέπει να προαχθούν. Άλλες τόσες εκατοντάδες Α/Β΄ αναμένουν την προαγωγή τους σε Α/Α΄. Το πρόβλημα έφτασε μέχρι το βαθμό του Υ/Α΄. Άμεση συνέπεια των ως άνω είναι η μη έγκαιρη προαγωγή των Αξιωματικών Τ.Ε.Μ.Α.. Σε όλα αυτά συνυπολογίζοντας τις τεράστιες μισθολογικές επιπτώσεις, που επιφέρουν οι ανωτέρω καθυστερήσεις, έχουν εντείνει την ανησυχία συναδέλφων.

 

    Τα τελευταία 10 χρόνια σειρές Αξιωματικών με τα ίδια προσόντα και προϋποθέσεις έχουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς το θέμα των προαγωγών. Για παράδειγμα, υπάρχουν σειρές, που διήνυσαν μόνο 4 έτη στο βαθμό του Α/Α΄, ενώ άλλες 6, άλλες 8 και με διαφαινόμενη πλέον αυξητική τάση. Το βαθμολόγιο προβλέπει συγκεκριμένα έτη υπηρεσίας σε κάθε βαθμό, που αθροιστικά οδηγούν σε πλήρη 35ετή πραγματική υπηρεσία μέχρι το βαθμό του Α/Δ΄, έχοντας διανύσει 3 έτη σε αυτό το βαθμό. Για κάθε χρόνο, που ο Αξιωματικός στερείται την προαγωγή του, θα υπηρετήσει τουλάχιστον ένα έτος λιγότερο στο βαθμό του Α/Δ΄. Αν δεν προαχθεί εγκαίρως σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του βαθμολογίου και καθυστερήσει 3 με 4 έτη συνολικά σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του, δεν θα γίνεις ποτέ Α/Δ΄.

 

    Κατόπιν των ανωτέρω είναι αναγκαία η εύρεση λύσης, η οποία δεν μπορεί παρά να είναι εκ των ακολούθων προτεινόμενων:

 

- Προαγωγή καθ' υπέρβαση των προβλεπομένων οργανικών θέσεων στους βαθμούς Α/Υ΄, Α/Α΄ και Α/Β΄, με τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων του ισχύοντος βαθμολογίου.

 

- Αύξηση οργανικών θέσεων των ως άνω βαθμών.

 

- Κρίσεις από τις οποίες θα προκύπτει ικανός αριθμός κενών οργανικών θέσεων, σύμφωνα με το βαθμολόγιο και τα προβλεπόμενα έτη υπηρεσίας των Αξιωματικών σε κάθε βαθμό.

 

- Αποσύνδεση από τις ετήσιες τακτικές κρίσεις Αξιωματικών, του θέματος ετών υπηρεσίας των εξ ιδιωτών προερχομένων Αξιωματικών των πρώτων σειρών Πανελληνίων Εξετάσεων. Με την τροποποίηση του άρθρου 47 του Π.Δ. 24/1997 υπήρξε κάποια ρύθμιση, η οποία θα πρέπει να βελτιωθεί ως προς τον υπολογισμό των ετών υπηρεσίας της ανωτέρω κατηγορίας Αξιωματικών.       

 

 

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.


akidapolice.blogspot.com








Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η ΠΟΑΞΙΑ και το αρχηγείο θα σκύψει πάνω από το πρόβλημά σας, όπως άλλωστε έχει κάνει πολλές φορές, και θα βάλετε το αστεράκι στις επωμίδες σας. Ως αξιωματικοί που είστε να ανησυχείτε για τους λόγους που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή και πολύ περισσότερο να ανησυχείτε για το μελλοντικό βαθμολόγιο που έρχεται...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παγκόσμια πρωτοτυπία. Οι ανώτεροι αξιωματικοί τείνουν να ξεπεράσουν τους αστυφύλακες. Αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι πάει λάθος στο Σώμα. Και φυσικότατα θα πρέπει να αλλάξει το καθηκοντολογιο. Διαφορετικά όλοι θα διατάζουν. Αλλά ποιον;;; όλα για το βαθμό και την καρέκλα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οσο αφορά τους αξιωματικούς ΣΑΕΑ. Όσο υπάρχει 18 χρονος που θα μπαίνει στη ΣΑΕΑ μαζί με 27χρονο αυτά δεν θα λυθούν ΠΟΤΕ. Οποιαδήποτε λύση θα αδικήσει κάποιους. Ακόμα και η βέλτιστη λύση θα αδικήσει (όχι) λίγους. Αλλά και 1 να αδικιθεί, ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι ΑΝΗΘΙΚΟ ειναι πάντα ΑΔΙΚΙΑ.
Η λύση μια. ΣΑΕΑ μόνο εκ του Σώματος με 2-3 χρόνια Αστυφ. ωστε μπαίνοντας τελειώνοντας την ΣΑΕΑ να έχει ΗΔΗ το λιγότερο 6 χρόνια συντάξιμα.

οσο αφορά τους αστυφ, ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ο Σεβασμός μου, ΑΛΛΑ φρονώ οτι θα πρεπει να φτάνουν έως Ανθ και να αποστρατευονται Υπαστυνόμοι. Αν θέλουν να γίνουν Αξιωματικοί να δίνουν εξεταεις για ΣΑΕΑ ή για ΤΕΜΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δίκιο έχετε κι εσείς, αλλά μην περιμένετε να ανοίξουν οργανικές θέσεις. Δύσκολοι καιροί για αποχωρήσεις και σύνταξη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν πειράζει...Βηταδες,Ανθυπαστυνομοι κλπ μένουν πολύ περισσότερο στον ίδιο βαθμό..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ΤΕΜΑ εάν καταργηθεί όλα θα βρουν το δρόμο τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλήθεια ξέρει κάποιος τι γίνεται με τις κρίσεις; Ακόμα μελετάνε την επιστολή του FBI; Η περιμένουν και την ευχαριστήρια επιστολή της BKA για να ξεκινήσουν;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι "αξιωματικοί" εξ ανθυπαστυνομων , έχουν οργανική θέση Ανθυπαστυνομου και όχι Αξιωματικού, ακόμη ο βαθμός που λαμβάνουν είναι τιμητικός και μόνο . Επίσης δεν πρόκειται να πάρουν την θέση κανενός.