Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας


Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 31 Δεκεμβρίου

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη χρονιά να τελειώσει χωρίς να δώσουμε τις δικές μας ευχές στους τιποτένιους της κοινωνίας, στους υπηρέτες του νόμου και της τάξης, στα ένστολα (και μη) αποβράσματα του κράτους. Το 2020 μας έμεινε αξέχαστο όπου η ΕΛ.ΑΣ και τα πολιτικά αφεντικά επιβραβέυτηκαν με δόξα και συγχαρητήρια: Οι διακοπές των ΜΑΤ στα νησιά, οι επιθέσεις, οι χλευασμοί και οι δολοφονίες στα σύνορα του Έβρου (με τη συμμετοχή των ευπόληπτων πολιτών που εκπλήρωσαν το πατριωτικό τους καθήκον), η δολοφονική επίθεση στον Β. Μάγγο, η στρατιωτικοποίηση των εξαρχείων και της ευρύτερης περιοχής, οι καφρίλες, η καθημερινή βία και οι προπηλακισμοί, ο μπάτσος που εισέβαλλε στο προάυλιο της ΑΣΟΕΕ με το όπλο, τα πεσίματα στις πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (και σε άλλες πόλεις) κατά την διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, οι επιθέσεις σε πορείες( στις οποίες δεν υπήρξαν επεισόδια) με δακρυγόνα, αύρες, το κυνηγητό και η επίθεση με τις μηχανές των δειλών μπάτσων της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε κόσμο, η εισβολή σε σπίτι οικογένειας στα Σεπόλια, η επίθεση και η σύλληψη τους, το τελευταίο περιπετειώδες σοου της ΕΛ.ΑΣ με την εισβολή στις εστίες ΦΕΠΑ, δίνοντας θεαματικές ευχαριστίες στα ΜΜΕ και κάνοντας λόγο για ένα "σουπερμάκετ ναρκωτικών και όπλων", για τις μικροποσότητες χόρτου και για τα παλούκια που βρήκαν...κτλπ... Αυτά είναι κάποια από τα παραδείγματα, καθώς η λίστα είναι ατελείωτη.

Τώρα με την δικαιολογία της δημόσιας υγείας μας έχουν αφήσει ερείπια, με μια επερχόμενη οικονομική κρίση που ακόμα υποφέρουμε από την ζημιά της οικονομίας του 2008, οι κυβερνήσεις, είτε δεξιές είτε αριστερές, γίνονται όλο και περισσότερο αυταρχικές και έχουν την τάση του απόλυτου ελέγχου με την βοήθεια της επιστήμης και του τεχνολογικού εφιάλτη και οι χώροι εργασίας γίνονται μοντέρνες γαλέρες. Η ελάχιστη ελευθερία που μας έχει απομείνει εξαλείφεται όσο οι γειτονιές μας και οι πόλεις μας γίνονται μοντέρνες φυλακές που ελέγχονται από τους τραμπούκους που πουλάνε αξιοπρέπεια με αντάλλαγμα ένα μίζερο μισθό και οι ζωές μας περιορίζονται στην δουλειά και την κατανάλωση, ακολουθώντας την καπιταλιστική λογική της παραγωγής-κατανάλωσης. Καθώς βουτάμε όλο και πιο βαθιά στα σκατά, εκατομμύρια ευρώ σπαταλούνται για να χρηματοδοτήσουν μπάτσους, στρατό, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ηλίθια πρότζεκτ όπως ο μεγάλος περίπατος που είναι άχρηστα και λειτουργούν μόνο ως προπαγάνδα του καθεστώτος, η λίστα Πέτσα κτλπ. Επίσης το κράτος με την βοήθεια των ΜΜΕ και με τη δικαιολογία της προστασίας της δημόσιας υγείας, χτίζοντας ένα σενάριο το οποίο απομονώνει και κατακλύζει αδίστακτα οτιδήποτε δεν ακολουθεί την λογική της κυβέρνησης, για παράδειγμα, τώρα οι επαφές μας με την οικογένεια και τους φίλους μας ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική συναναστροφή βαπτίζεται "κορονοπάρτυ", ενώ μαζικές και κοινωνικές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται από την κυβέρνηση (εγκαίνια για το συντριβάνι στην Ομόνοια) είναι αποδεκτές και χωρίς τον κίνδυνο να κολλήσει κανείς κορονοιό, επίσης όποιος τολμάει να αντισταθεί, χαρακτηρίζεται ως "αρνητής", προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια εικόνα, για αυτούς που απασχολούν το κράτος, του κοινωνικά "ανέυθυνου", του τρομοκράτη κλπ. Αναρωτιόμαστε που να είναι άραγε όλοι αυτοί οι πατριώτες του κώλου που φωνάζουν και τις παίζουν με τα ΜΑΤ με την γελοία δικαιολογία "για την πατρίδα" και όλους αυτούς τους ηλίθιους λόγους που δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο την καθημερινότητα τους; Ή μήπως οταν ο καταπιεστής και αυτός που στερεί την ελευθερία είναι κάποιος που μιλάει ελληνικά και είναι ντόπιος, τότε η χουντική επιβολή είναι αρεστή/ηθική και αποδεκτή;

Βλέπουμε με λύπη πως ένα μέρος του χώρου έχει παραιτηθεί από την παρουσία του στο δρόμο και στις δράσεις, είτε από το φόβο της καταστολής είτε από την προπαγάνδα του κράτους/ΜΜΕ για την διαχείριση του κορονοιού. Από την άλλη χαιρόμαστε να βλέπουμε ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν νέους τρόπους για δράση και αναβάθμιση των μέσων που έχουν, και να ξεπεράσουν τις παλιές, για την ώρα, και άχρηστες στρατηγικές και τις γραφειοκρατικές συνελέυσεις ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και επικίνδυνοι, δρώντας εκεί που το κράτος και οι υπηρέτες του δεν το περιμένουν, για παράδειγμα πορείες που δεν έχουν ανακοινωθεί, οι οποίες πιστεύουμε πως είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία. Το μόνο που λείπει από αυτες τις πορείες είναι να γίνουμε πιο επιθετικοί καθώς ζούμε στην εποχή όπου και οι ειρηνικές πορείες τρώνε πέσιμο από τους μπάτσους και δεν έχουμε να χάσουμε και κάτι.

Το 2020 αποτελεί μια εικόνα από το μέλλον, για όσους πιστεύουν ότι τα χειρότερα πέρασαν κάνουν λάθος. Η οικονομική, η κοινωνική και η υγεία χειροτερεύουν, ενώ παράλληλα τα αυταρχικά και τα κατασταλτικά μέσα γίνονται ασταμάτητα. Πήραμε μια γεύση από την "ευγένεια" του κράτους και τώρα ήρθε η ώρα να γευτεί την δικιά μας.

Μας είναι αδύνατον να ξεχάσουμε ότι η δημοτική αστυνομία, που αποτελείται από ένα μάτσο γελοίους, από τότε που ξεκίνησε το λοκνταουν έχουν αποκτήσει περισσότερη εξουσία και πιστεύουν πως είναι σημαντικοί, ενοχλώντας τον κόσμο με καφρίλες και πρόστιμα, χρησιμοποιώντας ακόμα και βία όπως στην περίπτωση στα προπύλαια που χτύπησαν έναν διαδηλωτή και έγινε viral επειδή βιντεοσκοπήθηκε.

Γι' αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα, στις 31/12 γύρω στις 22:30 ανατινάξαμε ένα κομμάτι της πρόσοψης των γραφείων της δημοτικής αστυνομίας στην Κυψέλη.

Αυτό είναι ένα σημάδι για το ότι δεν συγχωρούμε και δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο.

Εκτιμούμε πως το 2021 θα είναι μια χρονιά γεμάτη αυξανόμενη βία ενάντια στο κράτος, τους μηχανισμούς και τους υπηρέτες της.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια