Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aναδημοσιεύση: Δεκτή η αίτησή μας για τους νεοναζιστές από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Δεκτή έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, την αίτηση του δημοσιογράφου της Κόντρας, σ. Γεράσιμου Λιόντου, να του χορηγηθεί αντίγραφο του Καταστατικού που κατέθεσε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (και ήδη κρατούμενος) νεοναζιστής Κασιδιάρης.

Σε αντίθεση με την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστασία Δημητριάδου, η οποία είχε απορρίψει το αίτημα, «ελλείψει τουλάχιστον συγκεκριμένης προσωπικής εννόμου σχέσεως στο παρόν στάδιο της διαδικασίας» (!), ο κ. Πλιώτας έκρινε το αυτονόητο: «Η λειτουργία των κομμάτων διέπεται και χαρακτηρίζεται από τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ το λειτούργημα του δημοσιογράφου εξυπηρετεί πρωτίστως την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα ανωτέρω».

Ετσι, μας χορηγήθηκε αντίγραφο του Καταστατικού που κατέθεσε ο νεοναζιστής Κασιδιάρης.

Η αίτηση του σ. Λιόντου περιλάμβανε και ένα δεύτερο σκέλος. Ηγειρε το ζήτημα της λειτουργίας γραφείων, ιστοσελίδων κτλ. από τη ΧΑ και τα άλλα δύο νεοναζιστικά μορφώματα (Λαγού και Κασιδιάρη) και ζητούσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα του ΑΠ για να κλείσουν άμεσα τα γραφεία και οι ιστοσελίδες τους.

Ως προς αυτό το σκέλος, ο εισαγγελέας του ΑΠ αναφέρει ότι «κατά τα λοιπά αντίγραφο της αίτησης διαβιβάστηκε αρμοδίως». Οπως πληροφορηθήκαμε από την Προϊσταμένη Διοίκησης και Προσωπικού της Εισαγγελίας του ΑΠ, ο κ. Πλιώτας διαβίβασε την αίτησή μας στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Θα επανέλθουμε τη Δευτέρα ζητώντας αντίγραφο του διαβιβαστικού του εισαγγελέα του ΑΠ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Προς το παρόν περιοριζόμαστε να σημειώσουμε ότι η αίτησή μας δε θεωρήθηκε αβάσιμη και δεν τέθηκε στο αρχείο, αλλά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ενεργήσει αρμοδίως.

Το ζήτημα της συνέχισης της δράσης της νεοναζιστικής ΧΑ (και των παραφυάδων της), που με δικαστική απόφαση έχει χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, φτάνει στις δικαστικές αρχές από την εφημερίδα μας, στο πλαίσιο της αντιφασιστικής της δράσης. Από ποιον έπρεπε να φτάσει; Από τον αστυνομικό μηχανισμό, φυσικά, που υποτίθεται ότι είναι ο κέρβερος για την τήρηση της νομιμότητας. Κέρβερος… αλλήθωρος, αφού βλέπει μόνο διαδηλωτές (και τους ξυλοφορτώνει ή στήνει δικογραφίες σε βάρος τους) και όχι τους εγκληματίες νεοναζιστές που συνεχίζουν ανενόχλητοι τη λειτουργία τους σαν να μην υπήρξε η δικαστική απόφαση της 7ης Οκτώβρη του 2020.

Θυμίζουμε ότι ακόμα περιμένουμε επικοινωνία από τον υφυπουργό Προ Πο, Ελευθέριο Οικονόμου, με τη γραμματεία του οποίου επικοινωνήσαμε στις 23 Δεκέμβρη και στις 24 Δεκέμβρη, εξηγώντας ότι θέλουμε να τον ρωτήσουμε σχετικά μ’ αυτό το ζήτημα. Θυμίζουμε ακόμα ότι ο αστυνομικός υποδιευθυντής Βασιλακόπουλος, διοικητής του Α.Τ. Ομόνοιας, στο χώρο ευθύνης του οποίου ανήκει η περιοχή που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ (Δεληγιάννη 50, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης), αναρωτιόταν «μήπως είναι παρατημένο;» (το κτίριο γραφείων της ΧΑ) και μας προέτρεπε να απευθυνθούμε στη ΓΑΔΑ!

Στον Χρυσοχοΐδη, τον Οικονόμου, τον Γαδάρχη και τον διοικητή του Α.Τ. Ομόνοιας αφιερώνουμε την παρακάτω φωτογραφία. Τραβήχτηκε σήμερα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, και δείχνει ότι τα γραφεία των νεοναζιστών λειτουργούν κανονικότατα. Βλέπετε φωτισμένο ολόκληρο τον δεύτερο όροφο και ένα γραφείο στον πρώτο. Κάποια στιγμή είδαμε να ανεβαίνει το ρολό της εισόδου (αριστερά) να μπαίνει μέσα κάποιος και το ρολό να κατεβαίνει αμέσως («για το φόβο των Ιουδαίων»).

eksegersi.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Μπάμπης Γιώρτης είπε…
ΠΟΝΑΤΕ