Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aντώνης Χρυσίδης: Εκτός από τις υποχρεώσεις μας υπάρχουν και τα θεσμοθετημένα και νόμιμα δικαιώματά μας


Περιμένουμε να λήξει επιτέλους το σκληρό lockdown, που μας έχει επιβληθεί κι εδώ στο νησί της Λέσβου . Κατά πάσα πιθανότητα αυτό επίκειται τη Δευτέρα που μας έρχεται. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που είχαμε πριν από λίγο αυτό παρατείνεται για μία εβδομάδα ακόμη δυστυχώς. Βέβαια όλο αυτό το διάστημα  γίνεται μια μίξη όσον αφορά τους συναδέλφους μας. Μίξη διαφόρων υπηρεσιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει της πανδημίας covid-19 και για τους ιδίους τους Αστυνομικούς.

Αυτό που νιώθουμε όλοι μας είναι ότι μας βλέπουν ως συνήθως σαν νούμερα, σαν αριθμούς, σαν ρομπότ και δεν ασχολείται κανένας για την προσωπική μας υγεία.

Προσωπικά έχω τονίσει αρκετές φορές ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι υπερβολικά .

Το να βάζεις διπλές ή και τριπλές πεζές  περιπολίες μέσα στο στην πόλη της Μυτιλήνης με κλειστα καταστήματα ανά οκτάωρο, ενώ έχεις τόσες άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν μέσα στην πόλη, είναι  πιστεύω μία υπηρεσιακή υπερβολή, αν συγκρίνουμε από τη μία το δημοσιονομικό και υπηρεσιακό κόστος και από την άλλη την αστυνόμευση που μπορεί να παρέχει μια πεζή, αντί της εποχούμενης, περιπολίας.

Το να βγάζεις σε επαρχιακά Τμήματα , πεζές περιπολίες σε τομείς κωμοπόλεων και χωρίων με πληθυσμό μόλις 1.500 κατοίκων, πρωί-απόγευμα, καθώς και δύο ή και τρία αυτοκίνητα στη βάρδια , αυτό κι αν  δεν είναι ο ορισμός της υπέρβασης του υπηρεσιακού μέτρου.

Αυτα πρέπει να το δείτε εσείς εκεί κάτω στην έδρα και να τα αμβλύνετε και εξορθολογίσετε άμμεσα για την προστασία του δημοσίου και υπηρεσιακού συμφέροντος.

Σας έχουμε τονίσει και ειδικά εσείς ξέρετε πολύ καλυτερα και περισσότερο απ' όλους,  το ότι τραβάμε τα πάνδεινα εδώ και αρκετά χρόνια τώρα και ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι, έχουμε φτάσει στα όριά μας, με ό,τι αρνητικό μπορεί να σημαίνει αυτό.

Είναι κατάντια οι συνάδελφοι να μην μπορούν να έχουν τα αυτονόητα.

Το μόνο που ξέρετε, κ. Γενικέ, κ .Διευθυντά είναι το να έχετε μόνο απαιτήσεις από εμάς και χωρίς να υπολογίσετε τον άνθρωπο - οικογενειάρχη - Αστυνομικό της Λέσβου, καθώς και το γεγονός ότι θα πρέπει, για την καλύτερη και σε μόνιμη επίπεδο καλύτερη απόδοση και ασφάλεια όλων μας, να υπάρχει και η απαραίτητη ξεκούραση, η εφαρμογή του θεσμοθετημένο ωραρίου εργασίας των διατάξεων του π.δ. 394/01 και ότι, σε τελική ανάλυση, με βάση την ανθρωποκεντρική διοίκηση που καλώς έχει επιβάλει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις υφιστάμενες Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Αστυνομίας Νομών της χώρας, είναι επικίνδυνη οι αστυνομικοί να βρίσκονται συνεχώς στην κόκκινη γραμμή...

Εκτός από τις υποχρεώσεις μας υπάρχουν και τα θεσμοθετημένα και νόμιμα δικαιώματά μας.

Ως συνήθως αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα, τα παραβλέπεται, τα παρακάμπτεται πολλές φορέςκαι τα έχετε καταπατήσει σχεδόν όλα. Προσέξτε και προστατέψτε επιτέλους στο ελάχιστο ίσως λίγο, αυτούς που προσπαθούν για το καλό του κοινού συνόλου, εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Δεν το έχετε δυστυχώς κάνει, είναι κρίμα να φέρεται στο προσωπικό έτσι ο ανώτερος  και λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό.

 

Αντώνης Χρυσίδης

Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια