Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Όχι» στην αστυνομία των πανεπιστημίων λένε 870 καθηγητές ΑΕΙ


Περισσότεροι από 870 πανεπιστημιακοί καθηγητές αντιδρούν στην ενεργοποίηση του νέου Σώματος αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων, ενώνοντας τη φωνή τους με χιλιάδες φοιτητές που αντιτίθενται σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών»,  η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία «παραβιάζει το συνταγµατικά κατοχυρωµένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστηµίων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση την «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών»:

«Περισσότεροι από 870 διδάσκοντες από όλα τα ελληνικά πανεπιστήµια έρχονται να προσθέσουν τη φωνή τους δίπλα στις αντιδράσεις δεκάδων Συγκλήτων, Σχολών, Τµηµάτων και συλλόγων διδασκόντων και διοικητικών που αντιτίθενται στην παρουσία της αστυνοµίας στα Πανεπιστήµια. Χαρακτηριστικά αναφέρουµε τις αποφάσεις των Συγκλήτων ΑΠΘ, Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, Παντείου Πανεπιστηµίου, Πανεπιστηµίου Κρήτης, Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστηµίου, Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων κ.ά. Όσοι και όσες υπογράφουν το κείµενο της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών» (https://www.facebook.com/OxiAstynomiaStaPanepistimia) αντιτίθενται στη σχεδιαζόµενη από την κυβέρνηση σύσταση νέου αστυνοµικού σώµατος, της «Οµάδας Προστασίας των Πανεπιστηµιακών Ιδρυµάτων», το οποίο εγκαθιστάµενο στα ΑΕΙ θα αναφέρεται απευθείας στην Ελληνική Αστυνοµία και όχι στις πανεπιστηµιακές αρχές. Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία παραβιάζει το συνταγµατικά κατοχυρωµένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστηµίων.

Ταυτόχρονα µε πρωτοβουλία φοιτητών κυκλοφορεί κείµενο το οποίο πλησιάζει τις 10 χιλιάδες υπογραφές, το οποίο θα δηµοσιοποιηθεί σύντοµα.

Μπορείτε να δείτε τις υπογραφές της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών: Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» στον εξής σύνδεσμο: http://bit.ly/NoUniPolice_signatures».


https://www.zougla.gr


 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολα τα παρταλια της αριστερας θελουν να ενωσουν τις αναρχικες φωνες τους για μα προσυετευσουν τα δικα τους παιδια (οπως ελεγε κ ο Βουτσης)...!!!
Θελουν την αριστερη μπαχαλοποιηση των πανεπιστημιων για να αισθανονται οτι εχουν δηθεν ιδεολογια...!!
Η ιδεολογια του κwλου ομως που διαθετουν εχει καταντησει τρομοκρατια για τα φυσιολογικα παιδια φοιτητες που απλως θελουν να μορφωθουν κ οχι να κανουν 15ετη καριερα στα πανεπιστημια ...!!!
Αισχος.. !! Ποτε επιτελους θα γινουμε φυσιολογικο κρατος. ??
Η βρωμα της αριστερας εχει μολυνει τα παντα ....!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλο θα ηταν οι λεγομενοι και διανοουμενοι της χωρας, πανεπιστημιακοι να παιρνουν θεση επι των σοβαρων θεματων που αντιμετωπιζει η χωρα και η κοινωνια της και να μην υπογραφουν μονο σε τετοιες περιπτωσεις κανοντας επαναστατικη επιδειξη. Αλλωστε ολοι οσοι εχουν υπαρξει σε πανεπιστημιο γνωριζουν τον τροπο που κανεις γινεται διδακτικο προσωπικο. Για να μην πω οτι διαβαζοντας τη λιστα διαπιστωνει κανεις σε συγκεκριμενα πανεπιστημια την οικογενειοκρατια εντος αυτων. Που γονεις παραδιδουν στα παιδια τους κ.ο.κ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στις 800 υπογραφές μετράμε κανονικά τα ονόματα "καθηγητών" που είναι 5-10 φορές το καθένα στη λίστα;Ένα όνομα καθηγητή της σχολής μου δεν είδα πάντως...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταλαβαίνουμε ολοι τους λογους της δηλωσης.κανενας δεν θελει την αστυνομια πανω απ το κεφαλι του και τελικα ολοι τη θελουν Στη χωρα της Δημοκρατιας αν 870 καθηγητες δεν θελουν μπορει να υπαρχουν και 871 καθηγητες που θελουν. Αν γινει δεκτη η δηλωση τους τοτε ας μην ειναι η αστυνομια υπολογη για οτι συμβαινει καθωμερινα