Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

60% μειωμένη η έξοδος των Αθηναίων τις γιορτές – Οικογένεια, λόγοι υγείας και… ελιές τα «διαβατήρια» για την επαρχία


Σε ποσοστό 60% μειωμένη ήταν η έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχία τις ημέρες των γιορτών, με αρκετές χιλιάδες οικογένειες όμως να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις εκτός νομού λόγω κορονοϊού.

Επανένωση οικογενειών, μάζεμα ελιών και λόγοι υγείας ήταν οι πιο συχνές αιτιολογίες με τις οποίες περνούσαν οι εξοδούχοι από τους καθολικούς ελέγχους της Αστυνομίας στους σταθμούς των διοδίων.

Από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συνολικά 168.349 οχήματα εγκατέλειψαν την Αθήνα από τους σταθμούς των διοδίων και τα μπλόκα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε Ελευσίνα και Αφίδνες με προορισμό την επαρχία. Το αντίστοιχο διάστημα το 2019, χωρίς τους περιορισμούς του κορονοϊού, ο αριθμός των εξοδούχων ήταν υπερδιπλάσιος και έφτανε τις 419.168. Η μεγαλύτερη ημερήσια έξοδος καταγράφηκε πριν από τα Χριστούγεννα, στις 23 Δεκεμβρίου, με 30.256 οχήματα να περνάνε από Αφίδνες και Ελευσίνα. Την ίδια μέρα το 2019, ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε τις 53.340. Ενα δεύτερο κύμα εξοδούχων καταγράφηκε και εν όψει Πρωτοχρονιάς.

Οι περισσότεροι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα στις 30 Δεκεμβρίου, με τους εξοδούχους να φτάνουν τις 24.430, όταν την ίδια μέρα το 2019 ξεπέρασαν τις 33.514. Ολοι όσοι έφυγαν από την πρωτεύουσα έφεραν πάνω τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης, καθώς η παρουσία της Αστυνομίας ήταν 24ωρη και οι έλεγχοι καθολικοί και στους δύο σταθμούς των διοδίων.

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα τις ημέρες των εορτών, επιτρέπονταν οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων μόνο για λόγους υγείας, για επαγγελματικούς λόγους, για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, ενώ ευελιξία υπήρχε και όσον αφορά τις μετακινήσεις για επανένωση οικογενειών ή επιστροφή φοιτητών.

 

Π. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

https://eleftherostypos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια