Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Η ενίσχυση της ΓΑΔΘ με 52 αστυνομικούς και όλη η αλήθεια με τις κενές οργανικές θέσεις


Διαβάστε την ανακοίνωηση

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός συνδυασμός - οργανισμός, δηλώνει ευχαριστημένο από τις νέες 52 θέσεις Αστυνομικών, που αποφασίστηκαν σήμερα (30/1/2021) από το αρμόδιο Σύμβουλο Μεταθέσεων, με τις οποίες θα καλυφθούν οι πολύπαθες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, από τις Τακτικές Μεταθέσεις του έτους 2021, απόφαση με την οποία θα αυξηθεί, ποσότητα και ποιοτικά μάλιστα και με την κατάλληλη τοποθέτησή τους σε μάχιμες Υπηρεσίες, η ουσιαστική αστυνόμευση όλου του Νομού Θεσσαλονίκης, γενικότερα.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε, κατόπιν συνεδρίασης του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η έκδοση (52) συνολικά αριθμού Αστυνομικών, συγκεκριμένα ανά οργανική θέση ήτοι, (2) Ανθυπαστυνομων - Αρχιφυλάκων και (50) Αστυφυλάκων, ενώ βέβαια οι κενές οργανικές θέσεις της περιοχής μετάθεσης της Θεσσαλονίκης είναι (3) Ανθυπαστυνομών - Αρχιφυλάκων και (267) Αστυφυλάκων, δηλαδή συνολικά τα κενά, αυτή τη χρονική στιγμή, ανέρχονται σε

(270) θέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού, στην περιοχή μας.

Έτσι, ως Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης συγχαίρουμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για τον διαχρονικό και ουσιαστικό  αγώνα της, ειδικά τα τελευταία έτη, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις περιοχές μεταθέσεων της χώρας μας (ΓΑΔΑ, ΓΑΔΘ και Δ.Α. Νομών της χώρας μας), αφού και ειδικά για φέτος αποφασίστηκαν, σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, ικανοποιητικοί αριθμοί θέσεων με τις οποίες θα καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις. Σίγουρα, αξίζουν συγχαρητήρια για τον φετινό αριθμητικό Πίνακα Μεταθέσεων συνολικά σε όλο το Αστυνομικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Επίσης, υπενθυμίζουμε πως κατόπιν ενεργειών μας και σχετικών τεκμηριωμένων ενημερώσεων που παρείχαμε προς διάφορους θεσμούς, οι οποίοι συνέδραμαν πάρα πολύ στην έκδοση ειδικά των (50) θέσεων Αστυφυλάκων, οι έγκαιρες ενέργειες με έγγραφα αιτήματα "πιέσεων" προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από θεσμικά πρόσωπα της πόλης μας.

Ειδικότερα,

- η από 14 Ιανουαρίου 2021 σχετική Ερώτηση στη Βουλή της Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης κ. Άννας ΕΥΘΥΜΙΟΥ και

- η από 12 Ιανουαρίου 2021 σχετική  Επιστολή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου ΖΕΡΒΑ,

αμφότερες και οι δύο προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τις οποίες και σας επισυνάπτουμε. 

Δηλώνουμε και πάλι τις ευχαριστίες μας προς την κ. Βουλευτή Θεσσαλονίκης και τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πάγιο αίτημά μας είναι η επαναφορά των 6.700 θέσεων Αστυφυλάκων που καταργήθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο με το άρθρο 41 του νόμου 4249/2014 τον Μάρτιο του 2014, αφού δυστυχώς με την εφαρμογή της διάταξης αυτής, η Θεσσαλονίκη που είχε 1.000 και πλέον κενές οργανικές θέσεις Αστυφυλάκων, με "μαγικό" τρόπο, αυτές εξαφανίστηκαν, μειώθηκαν και συρρικνώθηκαν σε μόλις 250 τότε, παρόλο που η συμπρωτεύουσα συνέχισε να έχει σοβαρά υπηρεσιακά προβλήματα αστυνόμευσης, το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα έκανε την εμφάνισή του ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα γνωστά παρεργα ολοένα και δυσχεραίνουν το καθημερινό δύσκολο έργο των Αστυνομικών. Με την εμφάνιση της πανδημίας του ιού Covid - 19, για την οποία η Ελληνική Αστυνομία πρωταγωνιστεί στους ελέγχους στην πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αποτελεί πλέον επιτακτικό θέμα η άμεση επαναφορά των 6.700 θέσεων Αστυφυλάκων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη, 30 Ιανουαρίου 2021

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης








Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγνώμη 200 δεν ζητούσατε; Έβγαλαν 50 και χαίρεστε; Επίσης θα μας πείτε που θα τοποθετηθούν οι 50 η όπως μα είπατε για πιο λόγο μετατέθηκαν άτομα το καλοκαίρι από τη Διεύθυνση Αστυνομίας σε ειδικές υπηρεσίας την ίδια ώρα που οι ειδικές υπηρεσίες είναι υπεράριθμες( κατά τα λεγόμενα συνδικαλιστών της Θεσσαλονίκης) και αποσοβούνται άτομα από αυτές κάθε μήνα στη τάξη...αλλά αυτή είναι η Ελλάδα...αυτή θα είναι και η αστυνομία...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πανηγυρίζουν αυτοί που το 99% των βυσματικων αποσπάσεων γίνεται από αυτούς
Καθώς είναι το ΕΚΑ των νεοδημοκρατων
Αυτοί που εξαφανίζουν 100 σε ειδικές υπηρεσίες πανηγυρίζουν που ήρθαν 50 .... μαλλον γιατί θα αποσπάσουν κι άλλους τώρα ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενώ οι καημένοι οι στρατηγοί προσπαθούν να βάλουν τάξη και δεν τους αφήνουν οι βουλευτές...με βαριά καρδιά τους κάνουν τα χατήρια....καλά να πάθουμε αφού έτσι ψηφίζουμε καλά να πάθουμε...