Η απάτη που κατέληξε σε δολοφονία - 38.000 ευρώ εξαφανίστηκαν από το λογαριασμό του οδηγού σχολικού


Από τον περασμένο Ιούλιο είχε καταφέρει ο οδηγός σχολικού λεωφορείου, 43 ετών, να φτιάξει web banking για τον λογαριασμό του συναδέλφου του, με τον οποίο ήταν στον ίδιο παιδικό σταθμό εδώ και χρόνια.

 

Με τα χρήματα του θύματός του πήγε διακοπές με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί του σε ένα νησί, με χρήματα του συναδέλφου του έκανε τα ψώνια του, με τα χρήματα του συναδέλφου του έκανε δώρα στην οικογένειά του.

 

Το θύμα, ηλικίας 64 ετών, ποτέ δεν είχε καταφέρει να εξοικειωθεί με την τεχνολογία. Δεν ήξερε τί σημαίνει ηλεκτρονική συναλλαγή και για ό,τι ήθελε πήγαινε στο ταμείο της τράπεζας. Τον Νοέμβριο, όμως, αντιλήφθηκε το μεγάλο ποσό που είχε κάνει φτερά από τον λογαριασμό του. Στις 15 του μηνός το θύμα επικοινώνησε τελευταία φορά με τον αδελφό του. Του ζήτησε την επόμενη μέρα να πάνε μαζί στην τράπεζα, να ελέγξουν τον λογαριασμό του.

 

Το θύμα έφυγε ξαφνικά από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Δεν είχε κλειδώσει και όλα έδειχναν ότι σκόπευε να επιστρέψει. Όπως προέκυψε από την έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, θύμα και δράστης έδωσαν ραντεβού. Ο τελευταίος τον παρέλαβε με το αυτοκίνητό του και πήγαν στην περιοχή του Σουνίου. Εκεί διαπληκτίστηκαν, τον έσπρωξε και το θύμα χτύπησε. Φαίνεται, μάλιστα, ότι τον έπνιξε στη συνέχεια με ένα σεντόνι και το έσυρε το πτώμα του σε έναν θάμνο για να το αποκρύψει. Μάζεψε όλα τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος και τα πέταξε σε έναν κάδο απορριμάτων λίγα χιλιόμετρα μακριά.

 

Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς, αναγκάστηκε να ομολογήσει, όταν του παρέθεσαν όλα τα στοιχεία, που είχαν συλλέξει στον ενάμιση μήνα της έρευνάς τους.


Μανώλης Ασαριώτης