Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

25 χρόνια από την από πρώτη εισαγωγή Αστυφυλάκων μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων


Είκοσι πέντε χρόνια είναι αναμφίβολα ένα αντιπροσωπευτικό διάστημα, ώστε να γίνει ένας ξεκάθαρος απολογισμός για το επιτυχημένο ή όχι ενός εγχειρήματος , που άλλαξε την ιστορία του Σώματος.Την ένταξη των νέων αστυνομικών μέσω των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Η απάντηση σ' αυτές τις περιπτώσεις δίνεται από την ίδια τη ζωή , στην πράξη , από την καθημερινή τριβή με τα προβλήματα , στον διαχρονικό αγώνα όλων εδώ και 25 χρόνια.

Με έναν απροσδιόριστο ενθουσιασμό η 12η Ιανουαρίου 1996 ήταν η στιγμή που ο καθένας από εμάς άφησε πίσω το ανέμελο των νεανικών του χρόνων ορίζοντας το μέλλον του στα χρώματα της στολής της Ελληνικής Αστυνομίας . Χωρίς να γνωρίζει τίποτα από όσα θα βίωνε τις επόμενες δεκαετίες , λύπες και χαρές. 

Αυτός τελικά είναι ο ορισμός του υπηρεσιακού μας βίου , λύπες και χαρές μαζί , αναμεμειγμένες πάντα και εναλλασσόμενες μεταξύ τους . Έτσι τα χρόνια πέρασαν δύσκολα και όμορφα , όπως θα περάσουν και αυτά που θα έρθουν . Με την ίδια ακριβώς διάθεση για προσφορά εμπλουτισμένη όμως με πολύ περισσότερη εμπειρία. Αυτό είναι από τα λίγα πράγματα που άλλαξαν πάνω μας , μαζί με την πιο ώριμη ίσως εξωτερική μας εμφάνιση .

Πριν είκοσι πέντε χρόνια πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πάντα και σίγουρα άλλαξαν πολλά , αλλά όχι τα πάντα . Αρκετά ζητήματα θεσμικής φύσεως που απασχόλησαν την 1η Σειρά , απασχολούν και την 25η.Πάντα όμως υπάρχει η ελπίδα ότι σύντομα θα πάρουν μορφή οι δεσμεύσεις δυόμισι δεκαετιών .

Σήμερα που συμπληρώνονται ακριβώς 25 χρόνια από την πρώτη εισαγωγή δοκίμων Αστυφυλάκων προερχόμενων από Πανελλήνιες Εξετάσεις , κυριαρχεί η σιγουριά ότι αποτέλεσε την μεγαλύτερη τομή που έγινε ποτέ στο Σώμα και ίσως το κύριο φίλτρο της αλλαγής που επήλθε στην λειτουργία της για πάνω από δύο δεκαετίες . Ελπίζω να παραμείνουμε αισιόδοξοι , δυναμικοί και πρωτοπόροι όπως τότε και κυρίως ποτέ να μην ξεχάσουμε όσους έφυγαν από κοντά μας μέσα σ' αυτήν την διαδρομή .

 


άρθρο του Πέτρου Ντεληγιάννη

Ταμία Ένωσης Αξιωματικών 

Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
νομίζω οτι κοροιδευόμαστε έτσι???? τι ακριβως άλλαξε που εγώ δεν το εχω καταλάβει....
Ο χρήστης grego7719 είπε…
Αν θέλετε να λυθούν οι όποιες αδικίες, κάντε δύο σώματα στην ΕΛ. ΑΣ. Ένα σώμα αστυνομικών (ονομάστε το όπως θέλετε) και ένα σώμα Ειδ. Φρουρών & Συνοριοφυλακων (νυν και πρώην) . Με διαφορετικές οργανικές θέσεις μεταξύ τους. Μια κίνηση ανέξοδη που λύνει τα προβληματα δεκαετιών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δλδ..εσυ για να πας στον τοπο σου πιο γρηγορα,μπας και ανοιξει καμια θεση,προτεινεις να γινουν δυο σωματα και να αποτελουνται απο οσους ανεφερες το καθε ενα,και πες οκ οτι στο κανανε και πας..δεν θα βρεις κατι αλλο να διαμαρτυρηθεις φιλε;και παλι θα βρεις..καλο ειναι να κοιταμε τι βοηθαει συλλογικα το σωμα και εμας τους ιδιους,χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι αδικο και κριμα π τοσα χρονια σε καβαλησαν αυτοι π προανεφερες και σ πηραν διακαιως,μια θεση,απο οπου και να προερχονται..βεβαια δεν φταινε ουτε οι ιδιου..οποτε το να διχαζομαστε εν ετη 2021 για 2 σωματα μονο σωστο δεν ειναι..για να ανοιξουν θεσεις σε επαρχια πρεπει να ξεκινησουν να ξαναπερνουν 1500 ατομα το χρονο
Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Και μετά τι? Θα έχουμε 2 αρχηγούς 2 διευθύνσεις σε κάθε νομό και πάει λέγοντας? Ωραία λύση έδωσες