Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις 19 Ιανουαρίου ψηφίζεται από τη Βουλή η επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 ναυτικά μίλια


Στις 19 Ιανουαρίου με ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να φανεί «η έκδηλη και πασιφανής απόλυτη» πλειοψηφία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Το νομοσχέδιο «καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου» κατατέθηκε στη Βουλή και σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Θα εισαχθεί προς ψήφιση στις 19 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής και όπως επεσήμαναν οι ίδιες πηγές επειδή προβλέπεται διεύρυνση των ορίων της χώρας, αυτή θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία ώστε να φανεί η «έκδηλη και πασιφανής απόλυτη πλειοψηφία».

 

Οι ίδιες πηγές έκαναν γνωστό ότι την προσεχή εβδομάδα αναμένεται στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τα Rafale, που θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Βουλή για την διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του κανονισμού της Βουλής.

 

https://www.cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια