Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ: προσλήψεις ναι ..επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα του 12 όχι;


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ: Τους τελευταίους μήνες, το Υπουργείο μας θυμίζει παλιές καλές εποχές προ οικονομικής κρίσεις. Κάθε τόσο, προαναγγέλλονται προσλήψεις και δημοσιεύονται προκηρύξεις που αριθμούν μερικές χιλιάδες στο σύνολό τους.

Πρόχειρα μπορούμε να υπολογίσουμε ότι το Αστυνομικό προσωπικό θα αυξηθεί κατά 10% και ορθως γιατί στα χρόνια του μνημονίου καταργήθηκαν 6500 οργανικές θέσεις χαμηλοβαθμου αστυνομικού προσωπικού ,με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες σε συνδιασμό μάλιστα με την ανάθεση περαιτέρω αρμοδιοτήτων και καθηκόντων στην Ελληνική Αστυνομία. Βεβαια η θέση της παράταξής μας είναι , ενιαίος τρόπος πρόσληψης. Είναι εύλογο λοιπόν να συμπεραίνουμε ότι το Υπουργείο μας και η Ελληνική Αστυνομία ειδικότερα έχουν εισέλθει ανεπιστρεπτί στη μετά-μνημονιακή εποχή. Παρ’ όλα αυτά όμως, οι μισθοί του προσωπικού κυμαίνονται στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων 25 ετών. Οι περικοπές του 2012, έχουν κριθεί παράνομες από το ΣτΕ, ενώ μόλις πρόσφατα η Ένωση Δικαστών εισαγγελέων με ανακοίνωσή της (με την οποία συντασσομαστε απόλυτα )ζητάει την επιστροφή των δώρων που καταργήθηκαν εδώ και 10 χρόνια, καθόσον οι λόγοι για τους οποίους έγιναν δεν ευσταθούν πλέον.

Πως γίνεται από τη μία να υπάρχουν χρήματα για χιλιάδες προσλήψεις, αλλά από την άλλη να μην υπάρχουν χρήματα για επιστροφή των μισθών μας στο 2012 σύμφωνα με την Δικαστική Απόφαση, καθώς και την επιστροφή στην χορήγηση των δώρων; Πως μπορεί να αμείβεται η πέραν του πενθημέρου εργασία με ψίχουλα και η νυχτερινή αποζημίωση με πλαφόν και στο ίδιο ύψος εδώ και χρόνια, όταν το μισθολογικό κόστος του Υπουργείου μας αυξάνεται άνετα κατακόρυφα; Εφόσον λοιπόν, όπως δείχνουν οι καταστάσεις έχουμε επανέλθει στη κανονικότητα, απαιτούμε να εφαρμοστεί η κανονικότητα και στους μισθούς μας και όχι κατά το δοκούν!

Απαιτούμε, -την επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, -την άμεση επαναφορά της χορήγησης των δώρων και επιδομάτων αδείας, -την αύξηση της αποζημίωσης για τη νυχτερινή και πέραν του πενθημέρου εργασία και κατάργηση του πλαφόν. Αν δεν έχουν χρήματα να μη βάζουν τους συναδέλφους να δουλεύουν νύχτα! Όσο για αυτούς που δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο παρά με βαθμούς χωρίς αντίκρισμα (υπονομεύοντας τις διεκδικήσεις μας)θα ήταν καλύτερα να αρχίσουν να αφουγκράζονται τους συναδέλφους μας και τις ανησυχίες τους, να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους και να αντιληφθούν επιτέλους ότι η εξουσία και η ουσία βρίσκεται στην οικονομική ευρωστία και μόνο .

Οι λογαριασμοί δεν εξοφλουνται με γαλόνια (που μάλιστα θα δοθούν μονο σε λίγους με αντίκρυσμα ψίχουλα )παρά μόνο με χρήματα (που αφαιρέθηκαν από τους πολλους ).









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια