Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

11 νεκροί τον Δεκέμβριο σε τροχαία στην Αττική


Κατά το μήνα Δεκέμβριο 2020, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 365 τροχαία ατυχήματα με 421 παθόντες και ειδικότερα:

 11 θανατηφόρα με 11 νεκρούς,

 9 σοβαρά με 9 σοβαρά τραυματίες,

 345 ελαφρά με 401 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 8.154 παραβάσεις από τις οποίες 343 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

 72 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 16 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

 969 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

 129 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

 61 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

 99 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

 100 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,

 10 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Και έχει κάνει για αυτό η πολιτεία; Απολύτως τίποτα. Μόνο παραθέτουν κάποια στατιστικά για να πουλάνε κουτόχορτο στα πρόβατα και να μην αντιδράσουν. Όταν επί τόσες δεκαετίες έχουμε πάνω από χίλιους νεκρούς κάθε χρόνο και η πολιτεία κάνει ακριβός τα ίδια πράγματα που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, τότε κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την χώρα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πολιτικό κόστος. Οι νεκροί δεν ψηφίζουν, οπότε γιατί να δυσαρεστήσουν τους ζωντανούς ελληναράδες και να χάσουν τις ψήφους τους; Κανονικά θα έπρεπε όλοι οι υπεύθυνοι για την οδική ασφάλεια να πάνε κατηγορούμενοι, από τους πολιτικούς μέχρι την αστυνομία. Αλλά σε ένα αποβλακωμένο λαό σαν τον δικό μας το μόνο που μετράει είναι ο χαβαλές και η τσάμπα μαγκιά, για αυτό δεν αντιδρά κανένας σε αυτή την κατάσταση.