Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων | Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού


Αναδημοσιεύουμε από indymedia


Με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις να κλιμακώνονται μέρα με την μέρα, αλλά και με ένα σύνολο κοινωνικών και ταξικών διεκδικήσεων να είναι ανοιχτό και να προμηνύει θύελλες, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την «απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων» εξαιρώντας βέβαια τις συναθροίσεις στα εμπορικά κέντρα. Αναμφίβολα, κανέναν δεν μπορεί πλέον να πείσει η προσχηματική στρατολόγηση του «υγειονομικού κινδύνου». Ο φωτογραφικός χαρακτήρας της απαγόρευσης είναι εμφανής, το ίδιο και οι αποδέκτες.

Το βαθιά αντικοινωνικό πρόσημο των αντεργατικών νομοθεσιών, της ισοπέδωσης εργατικών και κοινωνικών κεκτημένων, των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση και των μνημονιακών προϋπολογισμών στα μέτρα και τα σταθμά της δημοσιονομικής ασφυξίας που διασφάλισε η παρελθούσα «κυβέρνησης της αριστεράς» με αντάλλαγμα τους μεταμνημονιακούς μύθους που ήδη καταρρέουν, δεν μπορεί να καλυφτεί πίσω από την πανδημία και την ταξικά μεροληπτική διαχείριση της. Η κρατική καταστολή δεν θα μπορέσει να συνεχίζει το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της μετατόπισης της ατζέντας της ταξικής και κοινωνικής σύγκρουσης επί μακρόν, ούτε να συγκαλύπτονται τα ταξικά καταγωγικά της αίτια που υπερβαίνουν την «κακιά δεξιά» και τον αναλώσιμο Χρυσοχοϊδη.

Πίσω από την κρατική αυταρχικότητα βρίσκονται η διαρκής όξυνση της συστημικής κρίσης που ποτέ δεν τελείωσε, το νέο της επεισόδιο και η αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών εκρήξεων που βρίσκονται προ των πυλών. Αυτές οι κοινωνικές εκρήξεις ή θα τροφοδοτήσουν συστημικές εφεδρείες και θα γίνουν προϊόν εκμετάλλευσης ενός αξιοποιήσιμου πολιτικού κεφαλαίου για το κράτος και την αστική τάξη ή θα τονώσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στην κατεύθυνση της επαναστατικής προοπτικής. Αναπόφευκτα, χωρίς ταξική και πολιτική οργάνωση, χωρίς το ξεδίπλωμα μιας επαναστατικής στρατηγικής, χωρίς την απαραίτητη δουλειά στην εργατική τάξη και την νεολαία, χωρίς έναν επεξεργασμένο προγραμματικό προσανατολισμό για μια επαναστατική ελευθεριακή μετάβαση στην βάση του αναρχισμού, θα επιβεβαιωθεί το πρώτο σενάριο. Να μην το επιτρέψουμε.

Να ακυρώσουμε στην πράξη τους κρατικούς σχεδιασμούς. Oι μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος όπως η σημερινή δίνουν τον τόνο, σπάζοντας στην πράξη την φωτογραφική απαγόρευση που επιβλήθηκε για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους/ες, τους άνεργους/ες και την νεολαία σε μαζική συμμετοχή στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, τις ταξικές, εργατικές και κοινωνικές των επόμενων εβδομάδων. Καλούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους όλων των περιοχών των δυτικών προαστίων που μοιραζόμαστε κοινές αξιακές και ιδεολογικές αρχές, κοινούς αγωνιστικούς σκοπούς και προτάγματα, σε συλλογικοποίηση και οργάνωση, για να σχεδιάσουμε μαζί τον αγώνα.

Μόνη λύση η Κοινωνική Επανάσταση

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Ιστότοπος: protaanka.espivblogs.net

Επικοινωνία: protaanka@espiv.net & facebook


athens.indymedia.org








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια