Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

1.000 προσλήψεις Ειδικών Φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων


1.000 ειδικοί φρουροί για τη φύλαξη των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας αναμένεται να προσληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Η ομάδα των αστυνομικών που θα βρεθεί στα πανεπιστήμια θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα και θα φορούν ειδικά προσαρμοσμένη στολή, ενώ θα στεγάζονται σε χώρο που θα τους ορίσει το ίδρυμα. Οι ειδικοί φρουροί θα υπηρετήσουν σε πρώτη φάση στο ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας. «Πάμε να εντοπίσουμε κάποιες έκτακτες συνθήκες σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.  Όπως σημειώθηκε στην ενημέρωση, στα πανεπιστήμια αυτά θα υπάρχει λειτουργία κέντρου λήψης σημάτων που θα βρίσκεται σε σύνδεση με την αστυνομία.


Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον Φεβρουάριο του 2017, οπότε και δέχθηκε επίθεση ο νυν υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής του Παντείου, Άγγελος Συρίγος, μέχρι και την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ, τον περασμένο Οκτώβριο, καταγράφηκαν στα πανεπιστήμια 20 επιθέσεις. 









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Άλλος ένας ευφυες κόλπο της κυβέρνησης για, εκ του παραθύρου, προσλήψεις... που αλλού; στη "μπανανια" του Σώματος της Ελ.. Αστυνομιας.
Ή κυβέρνηση χώνει ανεκπαιδευτους για άλλη μια φορα και οι "συνδικαλιστες" παινευονται για ανωτατικοποιησεις.... Μόνο για κλάματα η κατάσταση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η περίφημη ομογενοποίηση οχι απλά πήγε περίπατο,αλλά στην ήδη 'πολλαπλών ταχυτήτων' 'χιλιομπαλωμένη κουρελού' που αποκαλούν Αστυνομια,θα προστεθεί άλλο ένα περιττό σώμα γιατί μόνο έτσι έχουν μάθει να κάνουν.'Ελεος πια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντί για να παραδεχτούν ότι είναι άχρηστοι οι πολιτικοί μετά από 43 χρόνια από το Πολυτεχνείο ακόμα δεν έχουν καταφέρει το άσυλο να πάρει το ρόλο που πρέπει να είναι άσυλο ιδεών και όταν γίνονται εγκλήματα να επεμβαίνει η αστυνομία. Αυτοί οι μαλάκες που λένε ότι αν γινόταν αυτό θα είχαμε αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια να εξηγήσουν πρώτα γιατί δεν συμβαίνει αυτό π.χ. στα Λύκεια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στις επερχόμενες εκλογές ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει έστω και αν παίζει χωρίς αντίπαλο
Ο χρήστης Τι λες τώρα! είπε…
Προσλαμβάνουν υποτίθεται απαραίτητο προσωπικό, για να φυλάει στόχους, σύνορα,Πανεπιστήμια,να κάνει περιπολίες και για προσλήψεις μέσω πανελληνίων τόσα χρόνια τίποτα κάτι ελάχιστους για τα μάτια του κόσμου. Όλοι λοιπόν αυτοί κάνουν τη δουλειά που τους όρισε το κράτος και στο τέλος όλοι τους καταλήγουν στο τέλος στο Αστυνομικό Τμήμα ή στο Τμήμα Ασφαλείας για να επιληφθεί ο Αξιωματικός υπηρεσίας, ο οποίος λόγω του ότι δεν έχει ανακριτικούς πλέον έχει να πάρει και 20 μέρες ρεπό και έχει επιφορτιστεί και με καμιά 50αρια δικογραφίες για διεκπεραίωση. Έτσι λύνονται τα προβλήματα?