Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tιμητική διάκριση για ανθυπαστυνόμο και εκλιπόντα συνοριοφύλακα - Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης


Τιμήθηκαν με τον «Αστυνομικό Σταυρό» ο Ανθυπαστυνόμος ΚΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος και μετά θάνατο ο τέως Συνοριακός Φύλακας ΣΟΜΠΟΝΗΣ Κωνσταντίνος, κατόπιν Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους.

 

Συγκεκριμένα, την 29η Νοεμβρίου 2005, υπηρετούντες στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εκτελώντας εποχουμένη περιπολία, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ένοπλου ληστή Τράπεζας, στη Λεωφόρο Παιανίας-Μαρκοπούλου, το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαιναν εμβολίστηκε από το αυτοκίνητο του δράστη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ΣΟΜΠΟΝΗ Κωνσταντίνου και τον σοβαρό τραυματισμό του ΚΟΥΛΗ Κωνσταντίνου.

 


Τα Αστυνομικά Μετάλλια, με τα αντίστοιχα διπλώματα «Αστυνομικού Σταυρού», απένειμε στον Ανθυπαστυνόμο ΚΟΥΛΗ Κωνσταντίνο και στον πατέρα του αποβιώσαντος τέως Συνοριακού Φύλακα ΣΟΜΠΟΝΗ Κωνσταντίνου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος, σε ειδική λιτή τελετή, την 21-12-2020, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

 



Παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτριος ΔΑΒΑΛΟΣ, ο Διοικητής του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Υπαστυνόμος Α΄ Θεοφάνης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΟΣ και μέλη της οικογένειας των τιμώμενων αστυνομικών.








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δύο ήρωες. Ο ένας νεκρός. Και τα μετάλλια τα απένειμε ο γαδαρχης. Δεν παρευρέθηκε ούτε ένας αντιστρατηγος. Βαρέθηκαν να σηκωθούν από την πολυθρόνα τογς. Αν είχε φαγητό σίγουρα θα πήγαιναν. ΝΤΡΟΠΉ ΤΟΥΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Respect. Μπραβο τους. Πρέπει όμως και η Πολιτεία να δείξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ ,το ότι αναγνωρίζει την αφοσίωση στο καθήκον και την θυσία που προέκυψε .Ας περάσει επιτέλους σχέδιο νόμου , ώστε ΟΧΙ ΜΌΝΟ τα τέκνα των θυσιαζομενων στο καθήκον αστυνομικών να δικαιούνται μόρια για την είσοδο ή την πρόσληψη τους στην ΕΛ. ΑΣ. Να δικαιούνται επίσης μόρια και τα τέκνα όσων έχουν παρασημοφορηθεί με Αστυνομικό Σταυρό και Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας. Είναι οι ήρωες που ζουν ανάμεσα μας. Είναι αυτοί που παραλίγο να θυσιάσουν την ζωή τους για το κοινό καλό βκαι την ασφάλεια μας. Ευτυχώς δεν έχασαν την ζωή του ους. Θα μπορούσαν όμως να την χάσουν. Γιατί δεν τους ανταμείβουν , με το δικαίωμα του να μπορούν τα τέκνα τους να λάβουν κάποια μόρια για τις σχολές της ΕΛ. ΑΣ. ?? Εδώ δίνουν μόρια σε σεισμοπαθείς , πλημμυροπαθεις , σεισμοπαθείς.Στους εν ζωή ήρωες , μόνο παράσημο και φιλικό χτύπημα στην πλάτη ?? Κύριοι συνδικαλιστές πιέστε για το θέμα αυτό.