Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει την Κόντρα: Μεταλλαγμένος κοροναϊός από μινκ σε άνθρωπο


Με χτεσινή ανακοίνωσή του, ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της Κόντρας για την ανίχνευση μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κοροναϊού SARS-CoV-2, που πέρασε από τα μινκ στον άνθρωπο. Οπως αποκαλύψαμε, η ανίχνευση έγινε στα εργαστήρια του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ (την παραθέτουμε ολόκληρη στο τέλος) αναφέρει:

«Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά /επιζωοτιολογικά δεδομένα έχει διαπιστωθεί ότι τα μινκ (ικτίδες, γουνοφόρα ζώα της οικογένειας Mustelidae) μπορεί να μολυνθούν και να νοσήσουν από SARS-CoV-2 ενώ έχει τεκμηριωθεί μετάδοση του SARS-CoV-2 από μινκ στον άνθρωπο.

Η έκθεση των μινκ στον SARS-CoV-2 ενέχει τον κίνδυνο της δημιουργίας μεταλλάξεων οι οποίες ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην ικανότητα του ανθρώπινου οργανισμού να παράγει αντισώματα, στις επαναλοιμώξεις και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων που σχεδιάζονται για τον ιό SARS-CoV-2».

Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση αυτή του ΕΟΔΥ έρχεται μία μέρα μετά από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Κόντρας για την ανίχνευση μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, που πέρασε από τα μινκ στον άνθρωπο.

Ούτε είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση δε βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του σάιτ του ΕΟΔΥ, ούτε δόθηκε ως είδηση στα ΜΜΕ. Είναι θαμμένη κυριολεκτικά στο εσωτερικό του σάιτ και μόνο όποιος ψάχνει εξειδικευμένα θέματα μπορεί να τη βρει. Πρέπει να πας στην ενότητα «Ειδικές κατηγορίες (σχολικές μονάδες, μέσα συγκοινωνίας, πληρώματα, ένστολοι)», όπου και πάλι θα τη βρεις επειδή προς το παρόν τυχαίνει να είναι πρώτη! Προσπαθούν ακόμα και τώρα να κρατήσουν το θέμα «χαμηλά», να μην πληροφορηθεί τα καθέκαστα ο ελληνικός λαός.

Ο ΕΟΔΥ συνειδητοποίησε ότι το θέμα δεν μπορεί πλέον να μείνει κρυφό και προσπαθεί εκ των υστέρων να καλύψει τις δικές του τεράστιες ευθύνες (ανεπιτυχώς φυσικά). Πέρασε πάνω από μήνας από τότε που ανακαλύφθηκαν κρούσματα CoviD-19 σε μινκ και ανθρώπους που απασχολούνται με την εκτροφή τους, σε δώδεκα τουλάχιστον εκτροφεία στη Δυτική Μακεδονία. Και ο ΕΟΔΥ «θυμήθηκε» ξαφνικά τώρα να εκδώσει έγγραφο με «γενικές αρχές προστασίας». Μια μέρα μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας μας ότι ανιχνεύτηκε και μεταλλαγμένο στέλεχος SARS-CoV-2, που έχει περάσει από τα μινκ στον άνθρωπο!

Πρόκειται για έμμεση ομολογία ενοχής. Ο ΕΟΔΥ, όμως, μαζί με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής είναι συνυπεύθυνοι για τους εγκληματικούς χειρισμούς που έγιναν, με κυβερνητική εντολή φυσικά, προκειμένου να προστατευθούν μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό ότι τάχα έχουν θέσει τις μονάδες σε αυστηρή επιτήρηση. Τόσο… αυστηρή ήταν η επιτήρηση, που ο ΕΟΔΥ εξέδωσε τις «γενικές αρχές προστασίας» μετά από ένα μήνα και «όλως τυχαίως» την επαύριο της δικής μας αποκάλυψης.

Προσπάθησαν να παραμυθιάσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων, ότι στην Ελλάδα τα μινκ χαίρουν άκρας υγείας. Ακόμα και στα εκτροφεία που είχαν ανιχνευτεί κρούσματα SARS-CoV-2! Με αποτέλεσμα να τους αντιμετωπίσει με καυστική ειρωνεία το ProMED, σχολιάζοντας ότι το ελληνικό φαινόμενο είναι… μοναδικό στον κόσμο και φαίνεται πως οφείλεται σε… μετάλλαξη των μινκ που εκτρέφονται στην Ελλάδα ή σε… μετάλλαξη του ιού (φυσικά, ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει).

Οσο συνεχιζόταν το παραμύθιασμα, διεξαγόταν με γοργούς ρυθμούς η θανάτωση και εκδορά των νεαρών ζώων (εκατοντάδες χιλιάδες), για να πάρουν τα δέρματα για εκμετάλλευση. Κρατούν κρυφό ακόμα και το μέρος που έθαψαν τα γδαρμένα πτώματα, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας.

Η δική μας αποκάλυψη, ότι ανιχνεύτηκε μεταλλαγμένο στέλεχος που πέρασε από τα μινκ στον άνθρωπο, τους χάλασε τα σχέδια. Είναι σίγουρο ότι και πάλι θα συνεχίσουν να θάβουν το τεράστιο αυτό ζήτημα. Ομως δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Ηδη εγείρονται τεράστια ζητήματα:

Πρέπει να θανατωθούν όλα τα ζώα αναπαραγωγής που έχουν παραμείνει στα εκτροφεία, κατά το παράδειγμα της Δανίας. Και να σταματήσει η εκτροφή μινκ στη χώρα μας.

Πρέπει να εκταφούν άμεσα τα πτώματα από όλα τα μινκ και να αποτεφρωθούν, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό ΕΚ 1069/2009 και την ελληνική νομοθεσία. Αμεσα, προτού αρχίσει να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας, όπως συνέβη στη Δανία που τώρα τρέχουν και δε φτάνουν.

Πρέπει να αποτεφρωθούν όλα τα δέρματα που πάρθηκαν από τα μινκ που θανατώθηκαν αυτή την περίοδο.

 

ΥΓ. Οπως αποκαλύψαμε στο χθεσινό μας δημοσίευμα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης, σε συνέντευξη Τύπου στις 13 Νοέμβρη, παρουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της περιφέρειας Σ. Ηλιάδη, έλεγε ότι θα χρησιμοποιηθούν για εκμετάλλευση και τα δέρματα από τα 2.500 μινκ μιας μονάδας, που αποφασίστηκε να θανατωθούν για υγειονομικούς λόγους!

Διαπιστώνουμε ότι στην Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε για να αποτιμήσει την αξία των μινκ που θανατώθηκαν για υγειονομικούς λόγους συμμετέχει και εκπρόσωπος των σφαγέων και εκδορέων γουνοφόρων ζώων. Αυτή είναι μια ακόμα έμμεση απόδειξη ότι πάρθηκαν τα δέρματα και από τα λίγα (μόλις 2.500) μινκ που θανατώθηκαν λόγω μόλυνσης της μονάδας! Τα ζώα θανατώθηκαν με αέριο και μετά θάφτηκαν, επομένως ο εκπρόσωπος των εκδορέων δε θα είχε καμιά θέση στην Ομάδα Εργασίας, εκτός αν μετά τη θανάτωση ακολούθησε εκδορά (για να μη χαθούν τα δέρματα) και μετά θάψιμο.


https://eksegersi.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια