Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Σάμου: Mεταγωγές κρατουμένων και ψυχικά ασθενών, από την νησιωτική χώρα στην Αττική


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης

Αν κάποιοι νομίζουν, ότι θα επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις εκ του πονηρού μεθοδεύσεις τους, πλανώνται πλάνην οικτράν! Όσο δε το Αρχηγείο κωφεύει, ακολουθώντας την τακτική του ¨Ποντίου Πιλάτου¨, μη παρεμβαίνοντας να επιλύσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως αυτό των μεταγωγών κρατουμένων και ψυχικά ασθενών, από την νησιωτική χώρα στην Αττική, θα δίνει και το δικαίωμα στον εκάστοτε Διευθυντή, να το παρακάμπτει ευθέως, εκδίδοντας γραπτές διαταγές, υποδεικνύοντας σε άλλες Διευθύνσεις, τον σωστό τρόπο λειτουργίας τους!

 

Τι άλλο να υποθέσει κανείς, διαβάζοντας το υπ’αριθμ. 3310/20/2745506 από 15/12/2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, υπογραφόμενο από τον Διευθυντή της, ο οποίος σε ρόλο νομικού αναλυτή, ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι μέχρι τώρα όλες οι Υπηρεσίες της χώρας (μεταξύ αυτών και το Α.Τ.Σάμου) κάνουν λάθος που χρησιμοποιούν τον όρο ¨μεταγωγές¨ ψυχικά ασθενών και θα πρέπει να τις χαρακτηρίζουν ως ¨μεταφορές¨! Μέχρι σήμερα ξέραμε ως Αστυνομικοί, ότι εκτελούμε καθήκοντα προσαγωγής, φύλαξης και μεταγωγής ψυχικά ασθενών, αλλά από σήμερα μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ότι ξέραμε, εκτελώντας και μεταφορές και ίσως στο μέλλον και μετακομίσεις!

 

 

 

Επειδή η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει και να γίνεται επικίνδυνη και επειδή οι εκδότες τέτοιων έγγραφων παίζουν με τις λέξεις, με απώτερο σκοπό να μετακυλήσουν την ευθύνη και τα καθήκοντα της Υπηρεσίας τους σε άλλες Υπηρεσίες, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

 

Α) Οι Ψυχικά Ασθενείς, είναι άνθρωποι οι οποίοι χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας και όχι αντικείμενα προς μεταφορά.

 

Β) Το Α.Τ. Σάμου είναι μία από τις πολλές Αστυνομικές Υπηρεσίες, που ο χώρος εδαφικής αρμοδιότητάς του είναι συγκεκριμένος και επ΄ουδενί δεν επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια.

 

Γ) Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, είναι μία αυτόνομη Διεύθυνση, της οποίας η Διοικητική Υπαγωγή προβλέπεται στο οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ. και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δέχεται υποδείξεις-νουθεσίες από αναρμόδιες Υπηρεσίες, για τον τρόπο που θα λειτουργεί.

 

 

 

Δ) Οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. λειτουργούν σε όλη την επικράτεια με κοινούς κανόνες λειτουργίας, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης.

 

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω η κατάσταση αρχίζει να γίνετε ανεξέλεγκτη, γεγονός που απαιτεί την αφύπνιση του Αρχηγείου, προκειμένου δοθεί μία και καλή λύση σε αυτό το θέμα.

 

Τέλος, όσοι έχουν ως σημαία τους έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη, θεωρώντας ότι αυτά νομιμοποιούν τα υπηρεσιακά πεπραγμένα τους, θα τους παραπέμψουμε στις: α) υπ’αριθμ. 2327/Γνωμ.7 από 28/06/2006 και β) υπ’αριθμ. 3899/Γνωμ.12 από 25/09/2007, Γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου, θέτοντας τους προ των οιονδήποτε ευθυνών τους, για τελευταία φορά.-

 

για το  Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

                                                                                       -Η-                                                                                   -Ο-

 

 

          ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

   ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                                                                ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι ένα θέμα που απασχολεί τους συναδέλφους στα περισσότερα ΑΤ και όχι μόνο στη Σάμο.Πρέπει να δοθεί λύση. Αλλα απ έξω από το χορό δεν καταλαβαίνει κανείς. Μόνο όσοι τρώνε το αγγούρι. Άλλοι τρώνε το αγγούρι και ζορίζονται και άλλοι το τρώνε και δροσιζονται.