Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος ΒΑΛΕΡΑΣ: Ανωτατοποίηση από τα Lidl


Δημοσιεύουμε κείμενο του Χρήστου Βαλέρα: Όταν σε θέλουν "χωροφύλακα" και το δέχεσαι, μην παραπονιέσαι...αυτό γίνεται όταν "ψωνίζεις ανωτατοποίη beση από τα lidl". Κάτι που δεν έγινε με τους συναδέλφους της Π.Υ. που έχουν κάθε δικαίωμα να γελάνε και όχι να κλαίνε.. και έχουμε προς σύγκριση...

Σχολή Πυροσβεστών

•‌8 εξάμηνα σπουδών (4 έτη)

•‌Υπαγωγή σε Ν.Π.Δ.Δ. όπως και τα ΑΕΙ

•‌ξεκάθαρη αναγραφή ισοτιμίας με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

•‌πλήρης αντιστοίχηση πτυχίου με Α.Ε.Ι.

•‌δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακών άλλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην ΕΛΛΑΔΑ

•‌Ψηφίστηκε με 1 άρθρο 34 (!!!) παραγράφων αρχές του 2020

•ηταν διαθέσιμο σε διαβούλευση στο open.go Σχολή Αστυφυλάκων

•‌6 εξάμηνα (μόλις 3 έτη)

•‌Υπαγωγή σε Κεντρική Αυτοτελή Υπηρεσία

•‌θεωρείται ακόμη,ανωτέρα σχολή και όχι ανώτατη συμφωνα με τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

•το "πτυχίο" εξασφαλίζει ΜΟΝΟ επαγγελματική ειδίκευση

•‌δυνατοτητα υπό προϋποθέσεις παρακολούθησης μεταπτυχιακών στο εξωτερικό, αφού τα ελληνικά ιδρύματα δεν θεωρουν το "πτυχίο" ανώτατης βαθμίδας

•‌ψηφίστηκε με 1 άρθρο 2 (!!) παραγράφων, τέλος 2020 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ λόγω της δέσμευσης της χώρας στη συνθήκη της Μπολόνια με καταληκτική ημερομηνία τέλος του 2020

•ουδέποτε εισήλθε προς διαβούλευση στο open.gov

Η ψήφιση συνάδελφε ήταν καθαρά και μόνο για λόγους εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά πλαίσια που συνεπάγεται την κατοχύρωση ΚΑΙ ΜΟΝΟ των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων εντός Ε.Ε., ενώ ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. αναφέρθηκε για "προσπάθεια ενίσχυσης της εκπαίδευσης των αστυφυλάκων".

Ποιος αμφισβητεί λοιπόν το γεγονός ότι εφόσον επρόκειτο για "ανωτατοποίηση" δεν θα χρησιμοποιούσε και τον αντίστοιχο όρο; Με την προσδοκία να πάψουμε να είμαστε "χωροφύλακες" , ο "λογαριασμός" σε αυτούς που μας εκπροσωπούν σε κάθε βαθμίδα.

ΒΑΛΕΡΑΣ Χρήστος

Μέλος Ε.Α.Υ.Ν. Ροδόπης









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο ποιο σωστός ??? Πολύ καλό το άρθρο σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειναι που συμφωνα με αναρτηση αρχισυνδικαληστη Αθηνων ι σχολη αναβαθμιστηκε χαρη στους αγωνες του Γρηγορη του βητά (χαρακτηριστικα οι ιδιοι γραφουν, χαρη στην επιμονη ενος βητά)....
Ε ρε σανο!!!

Και επαναλαμβανω: η ανωτατοποιηση εχει και αλλα κριτηρια περαν των χρονικων. Ακαδημαικα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδη καλο ειναι οταν αναρτουμε κατι κατι δημοσια να μην διαβαζουμε 5 αρθρα π εχουμε βρει στο google και να τα παραθετουμε..η λεξη "ανωτατοποιηση" ειναι λαικος ορος και οχι απαραιρητα επιστημονικος.συνηθως χρησιμοποιουνται κλιμακες.αρα δεν μπορει να αναγραφει ετσι εκ των πραγματων..δλδ θες να μας πεις οτι το κρατος εβαλε για οσους δεν θα ναι αποφοιτοι με το καινουργιο συστημα,την επιλογη να αναβαθμισουν το πτυχιο με οσους θα ναι αποφοιτοι του καινουργιου συστηματος,το οποιο πτυχιο δεν θα χει καμια αντιστοιχηση σε ακαδημαικο επιπεδο;τοση αγωνια δεν εχουν δειξει καποιοι ουτε για την ΣΑΕΑ που κανουν κυριως μεταπτυχιακοι κσθηγητες μαθημα χωρις κανενα ακαδημαικο υποβαθρο..αλλα εκει θεωρειται ΑΕΙ επειδη μονο και μονο ειναι 4 χρονια... και σε πειραξε η Αστυφυλακων π θα γινει τριετης με"ακαδημαικο"υποβαθρο,οπως φημολογειται οτι ηδη καταστρωνει το Υπουργειο σε συνεργασια με το Υπουργειο Παιδειας..δλδ αν η σχολη γινοταν 6 ετη και μας εκαναν φοιτητες μαθημα θα μασταν ευτιχισμενοι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εισαγωγη στην σχολη 10/1997..., πρωτη τοποθετηση-μεταθεση σε Δ.Α. 10/1999....!!!
Ας μου εξηγησει καποιος απο που προκύπτουν τα 3 ετη...??????
Εκτος εαν εχετε διαφορετικο μετρικο συστημα...!!!!
Σωνει κ καλα την 2ετια να την κανετε 3ετια...!!! Και ακομα δεν ειναι ευχαριστημενοι οι περισσοτεροι που "χαριζεται" ενα ετος...!!!
Ειναι δυνατον με 2 ετη να θελετε να λαμβάνεται ως ΑΕΙ ανωτατου επιπεδου...???????
Μηπως καλυτερα να το κανουν "κατοχοι διδακτορικου διπλωματος"???? Ε, 2χρονια ειναι αυτα....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟΣ,ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΣ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΩ?ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΧΕΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το παραμύθι με τις σπουδές θα μπορούσε να λυθεί ως εξης.Κύριε πηγαίνετε να σπουδάσετε ότι θελετε να πάρετε και το πτυχίο σας κ,αι μετα στα 24 ,25 αφού το όριο εισαγωγης ειναι 26 στη αστυνομία,ελάτε να μπείτε πτυχιούχοι να δούμε πως θα αξιοποιηθήτε.Δε θα τραβανε συνεχεια κουπί οι 50άρηδες,γιατί ο άλλος σπουδάζει δίνει μαθήματα έχει εξεταστική κτλπ,κτλπ.



Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπερδιετους θεωρουμασταν σαν σχολη..δλδ κατι πανω απο 2 ετη!!ποτε δεν ειπα κανεις 3ετους..τωρα θα γινει 3ετους με την ανσμορφωση..εαν γινει τελικα..και αφορα ακαδημαικα εξαμηνα..οχι μηνες..και για να ξερουμε τι λεμε..οποιοε εχει τελειωσει αει εκτος απο την σχολη αστυνομιας,ειτε αστυφυλακων ειτε υπαστυνομων,,ποτε δεν εινσι 4 ετη,αν βγαλεις καλοκαιρια εξεταστικες αργιες και οτιδηποτε αλλο,απεργιες,καταληψεις κσι ποιος ξερει τι αλλο..8 4μηνα ειναι ολα τα πανεπιστημια η εστω τα περισσοτερα..και ξαναλεω οποιος εχει κανει κατι πσραπανω απο αστυνομια..και απο το να ειναι τ χρονια οπως η ΣΑΕΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ μετσπτυχιακοι χωρις κανενα ακαδημαικο υποβαθρο και βγαζουν αποφοιτους ΑΕΙ,ΝΑΙ ..ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΝΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρα εσυ τι προτεινεις;γτ απ'οτι βλεπω το ορθογραφικο που εκανε καποιος το σχολιαζεις,αλλα δεν προτεινεις κατι!!εγω λεω να μην υπαρχει Ασφυφυλακων μεσω πανελλαδικων πλεον..και να παιρνουμε μονο Ε/φ,συνοριοφυλακες και Αξιωματικους..γτ να παιρνουμε αστυφυλακες π μπαινουν με 17 χιλιαδες μορια στην αστυνομια και να ναι αποφοιτοι του "τιποτα";.καλυτερα να πηγαινουν σε ενα Ατει της κακιας ωρας και να το παιζουν σοφιστικε!!και ας κανουν και οσα ορθογραφικα θελουν..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταρχην φιλε μου τι σημαινεξ υπερδιετους...??? Το 15ημερο που μπαινει καποιος στην σχολη για να παρω την τοποθετηση του λαμβανεις ως επιπλεον των 2 ετων...??? Και τι ακριβως μετρας ως χρονο φοιτησης στα ΑΕΙ..?? Η εξεταστικη που αναφερεις δεν ειναι χρονος σπουδων (γιατι δεν βλεπω να την αφαιρεις απο την αστυφυλακων) ή μηπως ευθυνονται οι φοιτητες για τις απεργιες που αναφερες..?? Τοτε να αφερεζεις κ τις αδειες των δοκιμων , οποτε χανετε το υπερδιετους....!!
Αστο , απο οπου κ να το πιασεις δεν σωζεται....