Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γνωρίζουν πού βρίσκεται ο πυρήνας της Greek Mafia - Αναγνώστης γράφει με αφορμή την εκτέλεση Καπέ


Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Ομολογουμένως ο Καπές δεν ήταν παπαδοπαίδι... Από την εφηβική του ηλικία, προτίμησε να εμπλακεί με την παρανομία. Και αυτό, όχι γιατί τον έσπρωξε εκεί η άδικη και δύσκολη ζωή. Δεν προέρχονταν απο οικογένεια με οικονομικά προβλήματα και κακό ριζικό. Το αντίθετο, ήταν γόνος εύρωστης οικογένειάς των βορείων προαστίων, με σημαντική ακίνητη περιουσία. Επέλεξε όμως τον δρόμο του εύκολου χρήματος, όπως συνήθως λέμε. Που μόνο εύκολος δεν είναι! Τα κίνητρα της επιλογής του, ήταν αυτά της αυτοπροβολής και αναγνώρισης, έχοντας πρώτυπο τον τότε "σκληρό" των βορείων προαστίων. Τον Φράγκο Γιάννη, του οποίου και υπήρξε για αρκετά χρόνια παραπαίδι. Η πρώτη του σοβαρή παρανομία, ήταν μια ληστεία στην Σουηδία, που διέπραξε μαζί με έναν ακόμα Έλληνα. Που μετέπειτα, απέκτησε το προσωνυμίο "Σουήδος", στον κόσμο της αθηναϊκής νύχτας, για αυτό τον λόγο. Ο οποίος, διέφυγε της σύλληψης σε αντίθεση με τον Καπέ. Δολοφονήθηκε στο Γκάζι, τα ξημερώματα της 1ης εβδόμου του 2011. 

Μετά από φυλάκιση δύο ετών, ο Καπές, επέστρεψε στην Αθήνα και ουσιαστικά ξεκινάει την "σταδιοδρομία" του. Δεν πρέπει να υπάρχει αδίκημα του Ποινικού κώδικα, απο τότε μέχρι σήμερα, που να μην έχει διαπράξει... Αν και στις ανθρωποκτονίες υπήρξε ηθικός αυτουργός ή συμπαραστάτης. Δεν ήταν αυτός που θα πάταγε σκανδάλη. Απέκτησε πολλά χρήματα από την μαστροπεία, τις ληστείες, αλλά και απο συμβόλαια θανάτου που έκανε τον διαμεσολάβηση, μεταξύ εκτελεστή και εντολέα. Μια τέτοια προσωπικότητα δεν διαφεύγει της προσοχής του σκοτεινού μηχανισμού του κράτους. 

Έτσι λοιπόν, τον συναντάμε και στην τελευταία δικογραφία της ΕΥΠ περί διαφθοράς και λοιπών καταστάσεων. Μετά από 30 και πλέον χρόνια πεζοδρόμιο δεν ήταν εύκολος παίχτης, ήξερε να πιέζει και να εκβιάζει καταστάσεις... ως ειδήμων. Φυσικά ήξερε και το τέλος του. Ήταν πλέον δρόμος χωρίς επιστροφή. 

Ο λόγος που γράφω αυτό το σχόλιο, δεν για να υπερασπιστώ τον Καπέ. Προσωπικά πιστεύω ότι υπήρξε ανήθικη προσωπικότητα με πολλά σύνδρομα. Χωρίς φυσικά να επικροτώ το τέλος που είχε. 
Το γράφω γιατί όπως είχε πει και ο Γέρος του Μωριά.. «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» κύριοι ζευγάδες... 
Αυτό το κοινότυπο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με την δική σας τσέπη, παρά με των θανόντων... 
Αγαπητέ κύριε Καραϊβάζ, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό που βρίσκεται η ο πυρήνας της Greek mafia. Εσείς όμως, έχετε το δύσκολο έργο να το κοινοποιήσετε και εκτός Ιερουσαλήμ. 

Τροφή για σκέψη λοιπόν.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια