Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ομάδα Ίκαρος της ΕΜΑΚ Κρήτης εκπαιδεύει... εκπαιδευτές drones


Μία επιλογή που συνιστά αναγνώριση και δικαίωση του υψηλού επαγγελματισμού και της άρτιας εκπαίδευσης της 7μελούς ομάδας
Το πρώτο πανελλαδικά σχολείο εκπαίδευσης εκπαιδευτών μη επανδρωμένων συστημάτων (drones) ξεκινά στο Ηράκλειο αφού το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ανέθεσε την αποστολή αυτή στα έμπειρα στελέχη της ομάδας Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.

Μία επιλογή που συνιστά αναγνώριση και δικαίωση του υψηλού επαγγελματισμού και της άρτιας εκπαίδευσης της 7μελούς ομάδας με επικεφαλής τον επιπυραγό και υποδιοικητή της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, Νικόλαο Παπαλεωνίδα.

Η ομάδα Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ επισήμως συμπληρώνει έξι μήνες ζωής, ανεπίσημα ωστόσο προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της εδώ και περίπου 2,5 χρόνια.
Στις αναζητήσεις αγνοουμένων, σε πλημμύρες, στην εκτέλεση προληπτικών περιπολιών για πυρκαγιές, σε πτήσεις πάνω από φλεγόμενες περιοχές για την εκτίμηση καταστάσεων, σε έκτακτα περιστατικά πρωτοστατεί.

Κάπως έτσι λοιπόν και καθόλου τυχαία η ομάδα Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης επιλέχθηκε ώστε υπό την αιγίδα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας να αναλάβει να εκπαιδεύσει ως εκπαιδευτές χειριστών drone έξι άτομα, δύο από Κρήτη και τέσσερα από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τα μαθήματα ξεκινούν από αύριο. Το πρώτο τριήμερο περιλαμβάνει θεωρία και τηλεκπαίδευση και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ένα πενθήμερο πρακτικής οπότε και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των υποψηφίων, οι οποίοι στο τέλος θα εξεταστούν από τον επικεφαλής της ομάδας.
Όπως όλα δείχνουν πάντως, σύντομα η «οικογένεια» της Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης θα μεγαλώσει κατά δύο μέλη και θα γίνει 9μελής.





Ο επικεφαλής της ομάδας και υποδιοικητής της 3ης ΕMAK Κρήτης,Νικόλαος Παπαλεωνιδας

cretalive.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια