Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.: Ένας συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του από Covid-19


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τού συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ: Οι εκπρόσωποι του Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α δώσαμε αγώνα σε όλες τις επάλξεις από την πρώτη στιγμή της πανδημίας προκειμένου να αφυπνίσουμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία έτσι ώστε αμφότερες να προβουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την προστασία του προσωπικού που εργάζεται στον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Από την πρώτη κιόλας επέλαση του ιού, εκπρόσωποι του Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α μοίρασαν υγειονομικό υλικό στις Υπηρεσίες πανελλαδικά, όταν οι μάσκες και τα γάντια ήταν είδος προς εξαφάνιση. 

Ήμασταν οι μόνοι που στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τονίζαμε ότι ο αριθμός των αστυνομικών που μολύνθηκαν και θα μολυνθούν είναι και θα είναι ανεξέλεγκτος λόγω της εμπλοκής τους στους ελέγχους για την αποτροπή της διασποράς του ιού. 

Όταν άλλοι μίλαγαν για επαιτεία και μας κατηγορούσαν για διαπόμπευση του αστυνομικού προσωπικού, εμείς ήμασταν ουσιαστικοί και ξεκάθαροι για το τι ζητούσαμε και γιατί το ζητούσαμε. 

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να εκφράσουμε την επιθυμία του Έλληνα αστυνομικού που υπηρετεί σε κάθε Υπηρεσία από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. 

Γίναμε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου όταν το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα απεδείκνυε για άλλη μία φορά ότι ήταν και είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων, αδυνατώντας να προβάλλει με σαφήνεια και καθαρότητα τα αιτήματά μας, θεσμικά, που στην προκειμένη περίπτωση περιείχαν την προστασία και της υγείας των συναδέλφων μας, αλλά και οικονομικά. Μην ξεχνάμε ότι οι ιδιαιτέρως χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί είχαν ήδη υποστεί με το τελευταίο μισθολόγιο μία κατάφορη αδικία, που ενώ επήλθε  δικαίωση από το ΣτΕ, εντούτοις δεν εφαρμόστηκε ποτέ και μάλιστα από κάποιους φαίνεται ότι ξεχάστηκε εντελώς. 

Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο πολλοί συνάδελφοί μας να ασθενούν, άλλοι να είναι ασυμπτωματικοί και στο τραγικό αυτό συμβάν της απώλειας ενός πενηντάχρονου συναδέλφου μας. 

Είναι σαφές ότι ο Έλληνας αστυνομικός αφέθηκε στο έλεος. 

Απροστάτευτος, χωρίς να εκπροσωπείται και χωρίς να αναγνωριστεί το έργο που επιτελεί στο ελάχιστο. 

Εμείς έχουμε ιερή υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μας να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην προστασία αρχικά της ζωής και σωματικής ακεραιότητας αλλά και στην πραγμάτωση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους.

Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου μας. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Dim Gr είπε…
Συγχαρητήρια πρόεδρε για τη σαφήνεια του λόγου και των αιτημάτων μας!
Σε ωττα μη ακουόντων απευθύνεστε!!
Θερμα συλλυπητήρια στην οικογενεια του εκλιπόντα!
Ο χρήστης Dim Gr είπε…
Πρόεδρε θερμα συγχαρητήρια, για την ορθότητα και καθαροτητα του λόγου σας!
Δυστυχώς απευθύνεστε σε μη ακούοντες,αφού μας θεωρούν δεδομένου!
Θερμα Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, αιωνια του η μνήμη, αφού έπεσε για το καθήκον!