Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ραγκούσης: Αυτές οι αλλαγές είναι κυριολεκτικά στον αντίποδα του προοδευτικού σωφρονιστικού κώδικα που απέκτησε η χώρα μας εδώ και δεκαετίες


 Βασικά σημεία από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση.

 

* Αυτές  οι αλλαγές είναι κυριολεκτικά στον αντίποδα του προοδευτικού σωφρονιστικού κώδικα που απέκτησε η χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

 

* Είναι στη λογική Τραμπ και Όρμπαν. * Δεν είναι αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος αυτό που εισηγείται η κυβέρνηση αλλά είναι παραμόρφωση.

 

* Είναι ένα ακόμα κομμάτι του δόγματος Τρόμος και Πάταξη.

 

* Ουσιαστικά καταργείτε τις άδειες κρατουμένων καθώς και τις αγροτικές φυλακές. Ουσιαστικά δηλαδή καταργείτε την ελπίδα, τη προσδοκία, τα κίνητρα για την επανένταξη των κρατουμένων.

 

* Δημιουργείτε στην Ελλάδα του 2020 φυλακές απελπισμένων κρατουμένων.

 

*  Είναι ένα νομοσχέδιο προσάναμμα τραγικών(εξελίξεων) για την κοινωνία. Σπέρνετε ανέμους εσείς, θα θερίσει θύελλες η κοινωνία.

 

* Όταν ψηφίστηκε ο σωφρονιστικός κώδικας της χώρας μας (1999), είχε συγκροτηθεί μια επιστημονική επιτροπή, ανωτάτου επιπέδου, 17 σπουδαίων νομικών της χώρας, η οποία ξεκίνησε το 1990.

 

* Και σήμερα ποιος εισηγείται αυτό το νομοσχέδιο; Η ντροπή μας, η κα Νικολάου.

 

* Ή θα πάτε εσείς στον εισαγγελέα αυτές τις απευθείας αναθέσεις που καταγγέλλονται ότι κάνει νυχθημερόν η κα Νικολάου εκεί μέσα ή μετά θα μπλέξετε κι εσείς μαζί της.

 

*  Δεν σας ανήκει πια το μπλε χρώμα. Ως ΝΔ πρέπει να αλλάξετε το χρώμα σας και να επιλέξετε πια το κίτρινο

 

* Έχετε φλομώσει την πολιτική ζωή του τόπου στον κιτρινισμό. Έχετε γίνει πιο κίτρινοι και από τα μαλλιά του Τραμπ, με το σπίτι του κ. Τσίπρα, την ενοικίαση, που σας έδωσε όλα τα στοιχεία

 

* Πού είναι τα στοιχεία που ζητήσαμε για τον κ. Μητσοτάκη; Τα στοιχεία για τα δικά του ακίνητα

 

* Τέτοια ξεφτίλα, τέτοιον κιτρινισμό δεν είχε γνωρίσει η χώρα από τη ΝΔ, ούτε του Κώστα Καραμανλή, ούτε του Αντώνη Σαμαρά

 

* Έχετε οδηγήσει τους ακροδεξιούς θύλακες μέσα στην ΕΛΑΣ σε απαράδεκτη εξαλλοσύνη.

 

* Η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε ουσιαστικά σε βάρος σας, εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την αστυνομική βία και ατιμωρησία στην Ελλάδα σήμερα.

 

* Το πρόβλημα είναι με εσάς που συγκαλύπτετε, δικαιολογείτε και νομιμοποιείτε αυτή τη βία.

 

* Δηλώνετε υπερήφανος και για τον Κορκονέα, τον ειδικό φρουρό που σκότωσε τον Γρηγορόπουλο;

 

* Το χειρότερο από όλα που έχετε κάνει στην ΕΛΑΣ είναι ότι έχετε διαμορφώσει ξανά μετά από δεκαετίες τις συνθήκες ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός που κατά βάση είναι παιδιά εργαζόμενα να ξαναγίνουν μισητά πρόσωπα στην ελληνική κοινωνία.

 

* Έχετε διαμορφώσει τις συνθήκες να ντρέπονται τα παιδιά των Ελληνίδων και των Ελλήνων αστυνομικών να λένε ότι οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους είναι αστυνομικοί.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως ο Νόμος Παρασκευοπουλου!Έλεος πια....Σας κατάλαβαν όλοι....