Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Πούλιος: Ας αναγνωρίσουμε όλοι το λάθος και ας μην επιτρέψουμε να βαθύνει κι άλλο το χάσμα μεταξύ κοινωνίας και ΕΛ.ΑΣ.


Ανάρτηση τού Χρήστου Πούλιου: Σχετικά με το κείμενο των 3 πρώην συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. που αφορά στο περιστατικό της καταστροφής λουλουδιών από αστυνομικό των ΜΑΤ, τα οποία προορίζονταν για τον τόπο που έπεσε νεκρός το 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Δεν έχω καμία σχέση με τους τρεις που υπογράφουν το εν λόγω κείμενο, τον δε πρώτο εξ αυτών ουκ ολίγες φορές είχα "κράξει" όταν ηγούνταν της Π.Ο.ΑΣ.Υ. (κυρίως για την δεδομένη, παλιοκομματική στάση του και την συνδικαλιστική ανεπάρκειά του).

Παρ' όλα αυτά όμως το σωστό πρέπει να λέγεται.

Και όταν αυτό συμβαίνει και ειδικά όταν στηλιτεύει κακές, ανάρμοστες και προβληματικές συμπεριφορές, τότε οφείλουμε όσοι τις βλέπουμε, τις αναγνωρίζουμε και δεν τις αποδεχόμαστε, να μην κρυβόμαστε υπό τον φόβο της σύγκρουσης με μία ευρεία (και κυρίαρχη;;;) λαθεμένη άποψη περί του τι εστί συναδελφική αλληλεγγύη.

Δεν μπορούμε ούτε να εθελοτυφλούμε, ούτε να μένουμε σιωπηλοί στη θέα λεκτικών (διαδικτυακών ή και δια ζώσης) προπηλακισμών, που και σ' αυτή την περίπτωση παρατηρούνται κατά όσων βλέπουν τα πράγματα υπό "άλλη ματιά" και πολύ περισσότερο όταν τολμούν να διατυπώνουν δημόσια αυτή την άλλη άποψή τους.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο όνομα των όποιων δήθεν αντανακλαστικών συναδελφικότητας, τα οποία επικαλούνται ορισμένοι προσπαθώντας να παρασύρουν και τους υπόλοιπους στη γραμμή τους, να επιχειρείται να δομηθεί ένα εχθρικό-πολεμικό κλίμα με την υπόλοιπη κοινωνία.

Δεν μπορούμε τέλος απλώς να καθόμαστε και να βλέπουμε χωρίς αντίδραση καμία, όλα τα προηγούμενα που πάνε να σκιάξουν και να πλακώσουν τον εργασιακό περίγυρό μας.

Αλλά πρέπει να τολμούμε, πρέπει να βγαίνουμε μπροστά και να στηρίζουμε τις φωνές εκείνες που με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, λογική και σύνεση επιχειρούν (αγνοώντας το όποιο κόστος ή το προς τα που πάει το ρεύμα) να επαναφέρουν τα πράγματα εκεί που θα έπρεπε πάντα απαρέγκλιτα να βρίσκονται, στις αρχές της δημοκρατικής συνέπειας, της κοινωνικής ευαισθησίας, της λογικής ενσυναίσθησης και της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης.

Μπράβο

λοιπόν στους τρεις πρώην συνδικαλιστές της αστυνομίας για την προσέγγισή τους στο συγκεκριμένο θέμα (της καταστροφής λουλουδιών από αστυνομικό των ΜΑΤ, τα οποία προορίζονταν για τον τόπο που έπεσε νεκρός το 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος) που πήρε μεγάλες διαστάσεις επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη εικόνα της κοινωνίας για τους Έλληνες Αστυνομικούς και η οποία τα τελευταία αρκετά χρόνια δυστυχώς τείνει να παγιωθεί ως μία εικόνα εχθρών της κοινωνίας.

Ας μην επιτρέψουμε να βαθύνει κι άλλο το χάσμα μεταξύ κοινωνίας και ΕΛ.ΑΣ.

Κάτι τέτοιο δεν συμφέρει κανέναν, πλην ίσως των αρνητών της δημοκρατίας, των πολέμιων του κράτους, εκείνων που έχουν μάθει να επενδύουν στην έστω και για ψύλλου πήδημα διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης προς προσπόριση πολιτικού οφέλους και εκείνων που δίνουν νόημα στην ύπαρξή τους μέσα από τις συχνές επιθέσεις τους, τις αναταραχές και το μπάχαλο.

Εκτός αυτών όμως, θα καταστεί μετά βεβαιότητας τραγικό για τη χώρα μας και την προσπάθειά της να καταφέρει να βγει απ' τα αλλεπάλληλα "σκοτεινά τούνελ" στα οποία πορεύεται τα τελευταία πολλά χρόνια.

Ας αντισταθούμε λοιπόν σ' όλα αυτά, όπως μπορεί ο καθένας.

Αλλά να αντισταθούμε!!!









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια