Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλαγές στην Ασφάλεια – Στο Οργανωμένο η Προστασία Μαρτύρων


«Μετακομίζει» με το νέο έτος το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων που συστάθηκε στην Ασφάλεια Αττικής για τον χειρισμό και την φρούρηση εμπλεκόμενων σε σοβαρές υποθέσεις, η ταυτότητα των οποίων πρέπει να παραμείνει μυστική.

Από την ίδρυσή του το Τμήμα αυτό, το οποίο καλύπτεται από πλήρες απόρρητο, όπως είναι λογικό, υπάγεται στην Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων της Ασφάλειας, στην υπηρεσία δηλαδή που έχει τις ΟΠΚΕ και εσχάτως και την αντικαταστάτρια της ΔΕΛΤΑ, που μέχρι την κατάργησή της ανήκε στην Άμεση Δράση, την ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, με Προεδρικό Διάταγμα που αναμένεται να υπογραφεί, θα υπαχθεί στην Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, το τμήμα δηλαδή της Ασφάλειας που κατά βάση ασχολείται με μεγάλες και σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν και προστατευόμενους μάρτυρες.

Με το ίδιο Π.Δ. θα δημιουργείται και το Τμήμα -στην Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων- στο οποίο θα ανήκει η ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Η μετακίνηση της ευαίσθητης υπηρεσίας για τον προστασία μαρτύρων κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού δεν μπορεί να συνυπάρχει με ένστολές επιχειρησιακές μονάδες, ο ρόλος των οποίων είναι εντελώς διαφορετικός, και έτσι δημιουργεί προβλήματα στην κοινή διοίκηση.

Του Θάνου Σωτήρη

https://astinomiko.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια