Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικαστικά θα διεκδικήσουν οι δικηγόροι την αποζημίωση ειδικού σκοπού


Το ενδεχόμενο δικαστικής διεκδίκησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και για τους δικηγόρους εξετάζει ο ΔΣΑ, όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

 

 

Εδώ και καιρό, οι δικηγόροι έχουν θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για το μήνα Δεκέμβριο 2020, στο ύψος που έχουν λάβει πληττόμενοι κλάδοι, προς μερική αποκατάσταση της απώλειας εισοδήματος που έχει επιφέρει τόσο η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων όσο και η γενικότερη δυσμενής οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Ζητούσαν να υπάρξει ιδιαίτερη για τους δικηγόρους των περιοχών εκείνων, όπου ανεστάλη η λειτουργία των δικαστηρίων πριν την 6η Νοεμβρίου 2020.

 

 

 

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί, στην έννοια της αποζημίωσης δεν συγκαταλέγεται το ειδικό βοήθημα από το λογαριασμό ανεργίας του ΟΑΕΔ (του άρθρου 66 ν. 4576/2020) , ο οποίος συγκροτείται από τις εισφορές των δικηγόρων.

 

Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση, πέρα από την άμεση καταβολή του επιδόματος εντός του 2020, για την επαναρτίωση του λογαριασμού με τα ποσά που οφείλονται από τον ΕΦΚΑ και την απόδοση των αποθεματικών κατ’ αναλογία σε όλους τους επιστήμονες που τα έχουν καταβάλει.

 

 

«Ενώ ο ΔΣΑ έδωσε έστω ένα δείγμα αλληλεγγύης και βοήθειας στους συναδέλφους μας από το αποθεματικό του – το οποίο σημειωτέον συνεχώς συρρικνώνεται – η Κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία στα προβλήματα επιβίωσης του δικηγορικού κόσμου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε ad hoc Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο, Ευστάθιο Αναλυτή και τον Σύμβουλο του ΔΣ, Βασίλη Παπαστεργίου, η οποία με τη συνδρομή συναδέλφων εξειδικευμένων στο διοικητικό δίκαιο, θα μελετήσει τις νομικές πτυχές του ζητήματος.

dikastiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια