Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέσσερις μήνες “πόλεμος” με την Τουρκία! Τα συμπεράσματα των Αρχηγών σε σύσκεψη που έγινε στο ΓΕΕΘΑ


Αποτίμηση της πολεμικής κατάστασης την οποία αντιμετωπίζουν από το τέλος Ιουλίου οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έγινε στις αρχές της εβδομάδας σε σύσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων , τους Διοικητές Μειζόνων Διοικήσεων ,τους Υπαρχηγούς και Επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων και τους Διευθυντές των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάστηκαν οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα από τη τετράμηνη αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε τον καταλυτικό ρόλο του προσωπικού των ΕΔ, το οποίο υπερβάλλοντας εαυτόν κατόρθωσε άμεσα και επιτυχώς να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις Ιεραρχίας, σε μία χρονική περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται και από την πανδημία COVID-19, η οποία αναβαθμίζει τον βαθμό δυσκολίας υλοποίησης αποφάσεων και ανάληψης ενεργειών.

Αναφέρθηκε στην αξιοπιστία των μέσων, επισημαίνοντας ότι ανταπεξήλθαν σε σημαντικές καταπονήσεις λόγω χρόνου και περιοχής δράσης. Τόνισε δε την απαίτηση άμεσης αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων και επαναφοράς σε πλήρη επιχειρησιακή κατάσταση όλων των μέσων και οπλικών συστημάτων με ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί.

  Παρόλα αυτά επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ευφορία ή κλίμα χαλάρωσης, αφού όπως όλα δείχνουν η τουρκική επιθετικότητα θα κλιμακωθεί περαιτέρω.

Ο σκοπός επετεύχθη, με καταληκτικό συμπέρασμα ότι ανεξάρτητα από τον ορίζοντα των ενεργειών ενίσχυσης των ΕΔ σε προσωπικό και μέσα, ακόμη και αύριο με το υπάρχον δυναμικό τους, θα συνεχίσουν με επιτυχία να φέρνουν σε πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

 

https://www.militaire.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια