Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Βορειοανατολικής Αττικής: Διεκδικούμε τα αυτονόητα


Ανακοίνωση της Ένωσης Βορειοανατολικής Αττικής: Οι εξαιρετικές συνθήκες που επικράτησαν σχεδόν όλο το 2020 (Μεταναστευτικό, Covid-19 κλπ.) ¨υπαγόρευσαν εν τοις πράγμασιν¨ εντελώς διαφορετικές εργασιακές συνθήκες σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και των αστυνομικών υπαλλήλων.

          Έτσι σε πολλές περιπτώσεις, η υπερεργασία έγινε, ο τρόπος αντιμετώπισης των ειδικών και έκτακτων αναγκών που δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούνται.

           Έτσι προκύπτει τελολογικά και η ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 4 της Κ.Υ.Α. 8000/32/233α (ΦΕΚ 1302/Β/13-4-2018) ¨Καθορισμός του ανώτατου ετήσιου ορίου ωρών νυκτερινής απασχόλησης, των δικαιούχων, των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης ειδικής αποζημίωσης ανά ώρα νυκτερινής απασχόλησης που καταβάλλεται στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας¨. 

          Ούτως ή άλλως, κάθε χρόνο υπήρχε ένα μεγάλο θέμα με τις υπερβάλλουσες και απλήρωτες ώρες νυχτερινής απασχόλησης. Σήμερα, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν και με επανειλημμένες αναστολές χορήγησης αδειών, το όλο πρόβλημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς αποτελεί εκπλήρωση του αυτονόητου. Πρέπει, δηλαδή να ¨χρεωθούν¨ κατ’ εξαίρεση όλες οι ώρες των νυκτερινών ωρών που έχουν διανυθεί και είναι πέραν του ορίου του αρ. 4 της παραπάνω Κ.Υ.Α. και φυσικά να εξοφληθούν άμεσα. Η παραμονή και η εμμονή στο υφιστάμενο πλαφόν του αρ. 4 έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα και είναι πλέον ο κατάλληλος χρόνος να αλλάξει.

          Κάθε άλλη διαχείριση του όλου θέματος θα είναι προσχηματική και το μόνο που θα δημιουργήσει είναι, νέο κύκλο, δικαστικών αγωγών για τη διεκδίκηση τους.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια