Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή αξιωματικών ΣΑΕΑ για το προτεινόμενο βαθμολόγιο


Επιστολή από πολυάριθμους προσυπογράφοντες Αξιωματικούς της Σ.Α.Ε.Α. οι οποίοι ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Θέμα αυτής, το επικείμενο-προτεινόμενο βαθμολόγιο της Αστυνομίας και η προβληματική του διάσταση.

 

Κύριε Υπουργέ

Κύριε Υφυπουργέ

Κύριε Αρχηγέ,

 

Οι κρίσεις, εκτός από αρνητικά αποτελέσματα στις κοινωνίες που τις υφίστανται, μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρία για βελτίωση λειτουργιών, δομών, νοοτροπιών, άσκησης εξουσίας, συμπεριφορών κλπ.

Για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων η δημόσια διοίκηση εν γένει απαιτείται να δρομολογεί μια συνολική μεταρρύθμιση, ως ένα κοινά αποδεκτό εργαλείο που μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση από μια σημερινή, μη ικανοποιητική κατάσταση, σε μία επιθυμητή μελλοντική κατάσταση, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη.

      Η κάθε μεταρρύθμιση πρέπει να αποτυπώνει το σύστημα αλλαγής της οργάνωσης των διοικητικών συστημάτων, διά της σύνδεσης και με ομαλό τρόπο μετάβασης, από το παλιό, στο νέο.

      Έτσι και πριν από 25 περίπου χρόνια πραγματοποιήθηκε μία σημαντική μεταρρυθμιστική τομή στην Ελληνική Αστυνομία με την διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, ως τον μόνο τρόπο ένταξης προσωπικού σε αυτή.

      Μπορεί το σύστημα να έχει κάποιες αδυναμίες, αλλά υπήρξε το μόνο αδιάβλητο για την εισαγωγή σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Χώρας.

      Στην Αστυνομία δημιουργήθηκαν βέβαια σε αυτά τα εικοσιπέντε χρόνια, παράλληλες διαδικασίες ένταξης και εξέλιξης, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν σε νέα ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού προ δεκαετίας κι έτσι δημιουργήθηκε ένας φαύλος κύκλος  διαρκούς  παθογένειας που τα ( αρνητικά ) αποτελέσματά του, τα βιώνει ο θεσμός και οι υπηρετούντες σε αυτό μέχρι σήμερα.

Η επιτυχία του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων για την είσοδο στη Σχολή Αξιωματικών καταδεικνύεται από το γεγονός ότι κάθε χρόνο η βάση της Σ.Α.Ε.Α. στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ανέρχεται σταθερά πάνω από 18.000 μόρια, τοποθετώντας την έτσι στις πιο ελκυστικές Σχολές.

Αυτές τις μέρες πληροφορηθήκαμε για ένα σχέδιο βαθμολογίου που σκοπεύει να προωθηθεί και πραγματικά αναρωτιόμαστε, αν άξιζαν τελικά οι τόσες θυσίες που κάναμε όλοι εμείς στο παρελθόν, ώστε να καταφέρουμε να εισαχθούμε στη Σχολή Αξιωματικών.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα αποτελέσει ταφόπλακα για όλους τους Αξιωματικούς που διετέλεσαν υπό δοκιμή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όσο κανείς άλλος στο Σώμα ( ιδιαίτερα οι προερχόμενοι εκ του Σώματος), βλέποντας για μια ακόμη φορά να καταστρατηγείται η ιεραρχία, κάτι που σίγουρα θα έχει μόνο αρνητικά αποτέλεσμα.

Ήδη η Αστυνομία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα με την αλλοπρόσαλλη κατά καιρούς νομοθετική παρέμβαση σχετικά με την παράλληλη εξέλιξη και προαγωγή Αξιωματικών συναδέλφων, που βεβαίως δεν αμφισβητείται η ικανότητα ή η ακεραιότητά τους, αλλά η διοίκηση είναι ένα ζήτημα που πρέπει να είναι αποτέλεσμα δύο βασικών πυλώνων:

- Εμπειρίας, αλλά κυρίως

- Γνώσεων, εκπαίδευσης, και σύγχρονων εφαρμογών διοίκησης δομών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Με τις διατάξεις στο προτεινόμενο νομοσχέδιο δημιουργείται άμεσα ένας κοινωνικός ( υπηρεσιακός ) αυτοματισμός που θα οδηγήσει στη διχόνοια , τη διάσπαση και θα στοιχίσει στη συνοχή και στη συνεργασία τους υπηρετούντες στο Σώμα και ιδιαίτερα στα στελέχη του.

Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι είναι άλλο η προσπάθεια αναβάθμισης ενός επιπέδου εκπαίδευσης με κατάλληλη προετοιμασία, διαβούλευση, πρόγραμμα σπουδών, υποδομών, εκπαιδευτικού υλικού, ενσωμάτωσης διεθνούς εμπειρίας και κυρίως επιστημονικού προσωπικού κι έτερο η οποιαδήποτε δήθεν «αναβάθμιση» που συνεπάγεται ουσιαστική υποβάθμιση  των υφιστάμενων δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κατόπιν των ανωτέρω, προκειμένου να πάψουν να υφίστανται από εδώ και μπρος τέτοιου είδους παθογένειες και τεχνητές αντεγκλήσεις μεταξύ των συναδέλφων, είναι αναγκαίο να υπάρχει ομοιομορφία στην ιεραρχική εξέλιξη των αστυνομικών και να σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση και η ισοπέδωση των αποφοίτων της Σ.Α.Ε.Α..

Αυτή η εικόνα των Αστυνομικών Διευθυντών στο κέντρο της Αθήνας σε εικοσιτετράωρη βάση και σε μικρές ή μεγάλες εκδηλώσεις να λαμβάνουν μέτρα με ένα Αρχιφύλακα ( ή Ανθυπαστυνόμο) και δύο Αστυφύλακες, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Η επόμενη μέρα για την Αστυνομία δεν μπορεί να περιλαμβάνει τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Πρέπει επιτέλους να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του Σώματος επί τη βάσει ενός οράματος που θα έχει στον πυρήνα του την αναμόρφωση της εκπαίδευσης, αλλά και την αλλαγή του τρόπου εξέλιξης των στελεχών.

Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν υπάρξει ένας και μοναδικός τρόπος για να γίνει κάποιος Αξιωματικός και να εξελίσσεται μέσω ενός συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων.

Επί του τρόπου εξέλιξης είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε εποικοδομητικά με συγκεκριμένες προτάσεις.

 

Οι προσυπογράφοντες Αξιωματικοί Σ.Α.Ε.Α.









Δημοσίευση σχολίου

61 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Τώρα το θυμηθηκατε
..όταν σε κάθε διεύθυνση επιτρέπεται σε κάθε ανθυπα-υπαστυνομο που τα πίνετε όλη μέρα παρέα να μας γλενταει δεν ασχοληθηκατε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΑΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΕΤΩΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΘΜΟ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ;;;ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Σ.Α. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔ ΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ας ακουστούν οι προτάσεις... Κάθε άποψη είναι καλό να ακούγεται
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καιρός λοιπόν να καταργηθεί η ΣΑΕΑ. Δεν μπορεί εν έτει 2021 να βγαίνουν υπαστυνομοι ετών 22 και να πηγαίνουν διοικητές σε υπηρεσίες χωρίς να ξέρουν καν τι θα πει πεζοδρόμιο και γνήσιο υπογραφής. Γίνονται έρμαια του κάθε "παλιού" διότι τον έχουν ανάγκη για να τους μαθει τη δουλειά και να μην εκτεθούν. Άμεση κατάργηση της συγκεκριμένης σχολής και πρόσληψη υπαστυνόμων μόνο από το σώμα με εξετάσεις και προϋπηρεσία ως αστυφύλακας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σώστη και νηφάλια προσεγγιση χωρίς φωνασκίες.

Εγω ως αξιωματικός ΣΑΕΑ θα πω το εξής κι ας το λάβει καλά υπόψη της η ΠΟΑΞΙΑ

Όλες ΜΑ ΟΛΕΣ οι άλλαγές που έγιναν στο βαθμολόγιο τα τελευταία είκοσι χρόνια, η κάθε μία υποβάθιζε κατα έμμεσο αλλα αδιαμφίσβητητο τρόπο τους αποφοίτους ΣΑΕΑ. Επιπλέον η κάθε αλλαγή επηρέαζε επι το χείρον τη θέση των εκ του Σώματος αποφοίτων ΣΑΕΑ.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά. Προτιμώ όμως να μας πει η ΠΟΑΞΙΑ (το συνδικαλιστικό οργανο των Αξιωματικών)για το αντίθετο. Και επιπρόσθετα, Πώς εχει ταυτίσει τα υπηρεσιακά συμφέροντα αποφοιτων ΣΑΕΑ, ΤΕΜΑ, Αξιωματικών του Νόμου Παπαγιανόπουλου, και Ανθυπαστυνόμων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τα πραγματικά προβλήματα του σώματος ή για το μισθολόγιο κουβέντα δεν ακούμε παρά μόνο οι ανώνυμοι αξιωματικοί θίγονται για το βαθμολογιο εκτός τόπου κ χρόνου είστε κ η αστυνομία δεν είναι οι αξιωματικοί μόνο κ βαθμοί πιάσατε πάτο κύριοι δεν αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα του σώματος για άλλη μια φορά απαξιώνεται το θεσμό της ΕΛΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ απολύτως! Μάθανε όλοι τώρα να γίνονται αξιωματικοι από το παράθυρο (εν μια νυκτί-ανθυπαστυνομος κοιμάσαι, υπαστυνομος ξυπνάς), τη στιγμή που ο άλλος φοιτεί στη σχολή αξιωματικων τέσσερα χρόνια.. Καταλάβετε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν αξιωματικοι τριών ταχυτήτων, για να καυχηθουν πολλοι ότι φόρεσαν το αστέρι και να αυξηθεί ο μισθός τους... Όσοι υπαξιωματικοι επιθυμούν να εισαχθουν στην Αξιωματικών, έχουν το δικαίωμα να δώσουν πανελλήνιες και να εισαχθούν ως εκ του σώματος.. Άμεση κατάργηση του ΤΕΜΑ και κατάργηση της αξιωματικοποιησης των ανθυπαστυνομων εν μια νυκτί!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μία λύση θα ήταν η εν μία νυκτί κατάργηση της ΣΑΕΑ και πρόσληψη αξιωματικών μόνο από το σωμα και αστυφυλάκων ανακριτικών υπαλλήλων. Δεν μπορεί η φυσική και τα μαθηματικά να καθορίζουν το ποιος θα διοικεί την ελληνική αστυνομία εν έτει 2021.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και επειδή στις ένοπλες δυνάμεις ο λοχίας φτάνει ως και αντισυνταγματαρχης θα πρέπει να γίνει το ίδιο και στην αστυνομία;;αλλωστε ο στρατός έχει και φαντάρους οπότε πάντα υπάρχει χαμηλοβαθμό προσωπικό προκειμένου να ασκήσουν διοίκηση οι αξιωματικοι... Στην αστυνομία αν γίνουν όλοι αξιωματικοι, δεν θα μείνει πίσω ο αναγκαίος αριθμός υπαξιωματικων για να υπάρχει μια στοιχειώδης ιεραρχία..μ αυτή τη λογική όταν θα υπάρχει τεράστια πληθώρα αξιωματικων (και ήδη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό), ο υπαστυνομος β' θα είναι ο νέος "αστυφυλακας".. Είναι δυνατόν κάθε χρόνο να βγαίνουν πιο πολλοι αξιωματικοι (Σαεα, ΤΕΜΑ, ανθυπαστυνομοι με τα χρονια) απ ότι αστυφύλακες;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χρόνια πολλά σε όλους!!!!Για τους ανώνυμους Αξιωματικούς θα είχαν σημασία αυτά που λένε αν τα λένε να τα πούνε με ονοματεπώνυμο να δούμε την αξία τους. Από πίτα που δεν τρώτε τι σας νοιάζει κι αν καεί;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξιωματικάρες μου, δεν μπορεί επειδή κάποιος έβγαλε μια σχολή (που φας πιεις αξιωματικός θα βγεις) στα 22 του να ασχολείται με την εξέλιξη των άλλων. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και με ειλικρίνεια απαντήστε αν είναι δίκαιο χωρίς καμία άλλη εξέταση στη ζωή σας να φτάνετε διευθυντές. Εξορθολογισμός χρειάζεται ναι. Αλλά το τελευταίο βαθμολόγιο είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η τούρτα είναι τα δικά σας χάλια. Η δική σας ανικανότητα να διοικήσετε. Η ευθυνοφοβία σας και τα ρουσφέτια. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θέλετε πραγματικό βαθμολόγιο κύριοι; Γραπτές εξετάσεις για κάθε βαθμό (από τον αστυφύλακα μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας), αξιολόγηση των πεπραγμένων σας κατά τον υφιστάμενο βαθμό (όχι οι σημερινές κρίσεις κοροϊδία), να λαμβάνονται υπόψη τα σωματικά προσόντα. Έτσι είναι η σύγχρονη εξέλιξη σε πολιτισμένα κράτη. Όχι σαν την μπανανία την δική μας, θα γίνομαι διευθυντής ο κόσμος να χαλάσει γιατί στα 22 έγινα αξιωματικός. Αν δεν σας αρέσει αυτό, τότε μην προσπαθείτε να εμποδίσετε τους υπόλοιπους να ανέλθουν στην ιεραρχία με όμοια με τα δικά σας "κριτήρια".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο με χαροποιεί η δημοσιοποίηση των κόμπλεξ κατωτερότητας που έχετε αγαπητοί αξιωματικοί...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξιωματικοί... πεταμένα λεφτά... να ήξερε το καημένο το δημόσιο τι κηφήνες πληρώνει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άραγε μήπως θα έπρεπε να απασχολήσει το Υπουργείο μας πως πολλοί αξιωματικοί έχουν πολύ λιγότερα τυπικά προσόντα από έναν υφιστάμενό τους που έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιό του στα χρόνια του, έχει κάνει ένα μεταπτυχιακό, ξέρει ξένες γλώσσες... Αρκετοί από εσάς δεν ξέρετε ούτε να μιλάτε, ούτε να γράφετε. Ξεκαβαλήστε το καλάμι σας και συμβαδίστε με την εποχή σας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρωτήστε τους Δ/τες - Ταξιαρχους γιατί τοποθετούν (προτείνουν αλλά στην ουσία τοποθετούν) σε θέσεις διοίκησης αξιωματικους ΤΕΜΑ ενώ σε υπηρεσίες δίπλα υπάρχουν 3-4 ΣΑΕΑ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντε και σύντομα τεμά διευθυντες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας έχει φάει το κόμπλεξ σας...Δεν γίνεται αγαπητέ εν μια νυκτί αξιωματικός. Γίνεται μετά από 5 χρόνια αρχιφύλακας και 11 χρόνια ανθυπαστυνόμος.16 χρόνια στη "λάντζα" (αν ξέρεις τον όρο).Για κάνε μια σύγκριση....
Σταματήστε να είστε υπερόπτες και να εμφανίζεστε μόνο όταν νομίζετε ότι κάποιος θίγει τα συμφέροντά σας, τα οποία θεωρείται ότι έχετε την αποκλειστικότητα.
Κάνετε την αυτοκριτική σας και θα δείτε ότι έχετε την κύρια ευθύνη για το τέλμα που έχουμε φτάσει ως σώμα. Βρείτε τρόπους να βάλετε και εσείς ένα λιθαράκι προς το καλύτερο και μην σκέφτεστε μόνο τα γαλόνια με ότι αυτό συνεπάγεται...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για ΣΑΕΑ μπράβο σας που καταφέρατε να συντάξετε τόσο μεγάλο κείμενο με τη μία... Πάρτε ρεπό να ξεκουραστείτε τώρα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ρητό φας πιεις ταξίαρχος θα βγεις το έχετε ακούσει? αν γινόταν κανονική αξιολόγηση κ μετρούσαν αντικειμενικά κριτήρια πχ πτυχία προσόντα συλλήψεις μαχιμες υπηρεσίες κτλ κτλ το 90 τα εκατό θα έμενε Υ/β όλη του τη ζωή.. μια χαρα εξυπηρετεί τα συμφέροντα σας ή ποαξια κ δεν το ξέρετε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛ.ΑΣ η μεγαλυτερη χολερα της ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένας συνάδελφος που έχει περάσει 22 χρόνια της υπηρεσιακης του ζωής ως υπαξιωματικος και έχει διαμορφώσει υπηρεσιακή νοοτροπία υπαξιωματικου χωρίς ποτέ να έχει σκεφτεί να βάλει τον εαυτό στη θέση του διοικητή, είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει νοοτροπία αξιωματικού.. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν μπορείς να έχεις αξιωματικούς τριών ταχυτήτων..Και ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ και ανθυπαστυνομοι με τα χρόνια.. Δημιουργεί μεγάλη ανομοιογενεια αυτό.. Η' καταργήστε τη ΣΑΕΑ και βγάλτε νόμο όλοι να ξεκινάνε αστυφύλακες και να ανεβαίνουν σταδιακά.. Η' κρατήστε τη ΣΑΕΑ και καταργήστε όλα τα παράθυρα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευτυχώς, που οι "πολυάριθμοι ανώνυμοι" αξιωματικοί καριέρας, οι οποίοι θίγονται από το νέο βαθμολόγιο κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Θίγονται γιατί νιώθουν ότι απειλούνται από μια ποσοστιαία μικρή μερίδα αξιωματικών? Γιατί προβάλουν τα 18.000 μόρια των Πανελλαδικών, σαν το μοναδικό κριτήριο επιτυχίας ενός αξιωματικού της ΕΛ-ΑΣ? Κύριοι τα 2 στα 10 παιδιά των Πανελληνίων θέλει να μπει πραγματικά στην Αστυνομία, άλλωστε τα αποτελέσματα φαίνονται στη συνέχεια και το ποσοστό είναι το ίδιο... Γιατί δεν αναφέρετε τις συνεχώς αυξανόμενες θέσεις των ανώτερων-ανώτατων αξιωματικών, οι οποίες σαφώς και δεν ανταποκρίνονται στους αριθμούς του Σώματος? Γιατί δεν αναφέρετε τις μετέπειτα προσφυγές σας μετά την αποστρατεία, που γίνεστε όλοι Στρατηγοί και παίρνετε χρήματα τα οποία δεν δικαιούστε? Γιατί δεν αναφέρετε την πλήρη εκμετάλλευση της Αστυνομίας μέσω πανάκριβων εκπαιδεύσεων εντός και εκτός Ελλάδας, που χρησιμοποιείτε για δικό σας όφελος μετά την αποστρατεία σε θέσεις Κρατικών Οργανισμών κλπ, κλέβοντας θέσεις από παιδιά που έχουν σπουδάσει και πληρώσει πανάκριβα τους σπουδές τους? Αυτά και άλλα πολλά ανώνυμοι....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν Υπαστυνόμος του νόμου συμφωνω μαζί σου. Κατάργηση τεμα καί αξιωματικων οπως εγω. Αλλά από εκεί και πέρα... Άμεση αλλαγή του μισθολογίου με αποσύνδεση από την κατοχή βαθμού και αμεση κατάργηση θεσεων αξιωματικων σε καθε βαθμό ανάλογα με τον αριθμό που υπηρετούν στο σώμα όπως π.χ. η ταξιαρχία που έχει 3000 άτομα κ διοικείται από ταξίαρχο... Άρα 17 ταξίαρχοι δικαιολογεί η ελας... Και παει λέγοντας σε ολους τους βαθμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν Υπαστυνόμος του νόμου συμφωνω μαζί σου. Κατάργηση τεμα καί αξιωματικων οπως εγω. Αλλά από εκεί και πέρα... Άμεση αλλαγή του μισθολογίου με αποσύνδεση από την κατοχή βαθμού και αμεση κατάργηση θεσεων αξιωματικων σε καθε βαθμό ανάλογα με τον αριθμό που υπηρετούν στο σώμα όπως π.χ. η ταξιαρχία που έχει 3000 άτομα κ διοικείται από ταξίαρχο... Άρα 17 ταξίαρχοι δικαιολογείται η ελας... Και παει λέγοντας σε ολους τους βαθμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν Υπαστυνόμος του νόμου συμφωνω μαζί σου. Κατάργηση τεμα καί αξιωματικων οπως εγω. Αλλά από εκεί και πέρα... Άμεση αλλαγή του μισθολογίου με αποσύνδεση από την κατοχή βαθμού και αμεση κατάργηση θεσεων αξιωματικων σε καθε βαθμό ανάλογα με τον αριθμό που υπηρετούν στο σώμα όπως π.χ. η ταξιαρχία που έχει 3000 άτομα κ διοικείται από ταξίαρχο... Άρα 17 ταξίαρχοι δικαιολογείται η ελας... Και παει λέγοντας σε ολους τους βαθμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν Υπαστυνόμος του νόμου συμφωνω μαζί σου. Κατάργηση τεμα καί αξιωματικων οπως εγω. Αλλά από εκεί και πέρα... Άμεση αλλαγή του μισθολογίου με αποσύνδεση από την κατοχή βαθμού και αμεση κατάργηση θεσεων αξιωματικων σε καθε βαθμό ανάλογα με τον αριθμό που υπηρετούν στο σώμα όπως π.χ. η ταξιαρχία που έχει 3000 άτομα κ διοικείται από ταξίαρχο... Άρα 17 ταξίαρχοι δικαιολογείται η ελας... Και παει λέγοντας σε ολους τους βαθμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο μικρότερος στρατιωτικός σχηματισμός είναι η Ταξιαρχία (Συμβολισμός ΝΑΤΟ: Χ). Αριθμεί περίπου 3.000 άνδρες και διοικείται κατά κανόνα από Ταξίαρχο. Περιλαμβάνει μονάδες και υπομονάδες διαφόρων όπλων (κατά κύριο λόγο πεζικού και ιππικού τεθωρακισμένων) και σωμάτων, υπό ενιαία διοίκηση. Οι ταξιαρχίες αποτελούν τα κύρια τμήματα μιας Μεραρχίας.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι γίνεται πάντα είναι προς όφελος των αξιωματικών ΣΕΑ. Η μεγαλύτερη πατέντα ήταν ο ανακριτικος αστυφύλακας. Κάνει τα πάντα. Σκοπός, μεταγωγές, αξυπ, δικογραφίες, περιπολικό. Τον ξεζουμιζουν....οι οργανισμοί λένε αξυπ κάνουν οι υπαστυνομοι και ανθυπαστυνομοι και στην έλλειψη αυτών οι ανακριτικοι αστυφύλακες. Πόσους υπαστυνομους ΣΕΑ έχετε δει να κάνουν αξυπ;το παίζουν τρίτοι και τέταρτοι υποδιοικητές....με το καλημέρα...και τώρα με το νέο βαθμολογιο αυτοί θα ευνοηθούν. Θα φορτώσουν μέτρα και εδε στους αξιωματικούς τρίτης κατηγορίας όπως λένε. Για τον αστυφύλακα δεν θα αλλάξει κάτι. Πάλι θα κάνει τα πάντα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι υπεραριθμοι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί δεν σας πειραζουν; Είναι όλα καλά; Μόνο για τους άλλους σας ενδιαφέρει;
Ο χρήστης Unknown είπε…
Γιατί οι μπάρμπα ανθυπες είναι όλη μέρα στα γραφεία τους ρουφιανευουν για να τους κρατάνε σε θέσεις διοίκησης κ τα πίνουν κ παρεα...άσε που ένας υπαστυνόμος με τα χρόνια με τόσα χρόνια υπηρεσίας είναι λογικό να έχει πιο πολλά κονέ από έναν 22 χρόνο υπαστυνόμο
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ξέρετε εσείς που το μόνο που ξέρετε είναι να εκμεταλλευεστε την στολή μπας κ πιείτε κάνα καφέ τζάμπα
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ενώ οι αστυφύλακες δουλευταραδες ειδικά στις επαρχίες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καμία σχέση η δομή του Στρατού με της Αστυνομίας. Ο Στρατός έχει τους φαντάρους που η Αστυνομία δεν έχει. Ο Στρατός έχει τους ΕΠΟΠ που η Αστυνομία δεν έχει. Ο Στρατός έχει τους ΟΒΑ που η Αστυνομία δεν έχει. Όλοι αυτοί είναι απλοί στρατιώτες στην ουσία οπότε από μόνοι τους είναι μεγάλοι δεξαμενή κατώτερου προσωπικού δίχως βαθμολογική εξέλιξη. Η Σχολή Υπαξιωματικων του Στρατού βγάζει Υπαξιωματικους! Εμείς στην Αστυνομία ΔΕΝ έχουμε Σχολή Υπαξιωματικων, έχουμε Σχολή Αστυφυλακων. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Η Αστυνομία δείνει δεύτερη ευκαιρία στο προσωπικό της όπως γινόταν δεκάδες χρόνια τώρα. Δεν ανακαλύψαμε τώρα δα την εξέλιξη στην Αστυνομία. Εξετάσεις για Αρχιφυλακας, Ανθυπαστυνομος και εξετάσεις για Υπαστυνόμους μέσω ΤΕΜΑ. Τα υπόλοιπα είναι μοίρασμα βαθμών δίχως αξιολογικά κριτήρια και ρουσφέτι. Επειδή δεν μπορεί το κράτος να δώσει χρήματα, δείνει βαθμούς και δημιουργεί χίλια δυο προβλήματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι σε πείραξε στο ΤΕΜΑ? Μπορείς να μας πεις? Το ΤΕΜΑ αγαπητέ μου δίνει ΜΟΝΟ μέσω εξετάσεων μια δεύτερη ευκαιρία στο προσωπικό του. Εαν ξέρεις δεύτερες ευκαιρίες υπάρχουν σε όλα τα κράτη, σε όλες τις δουλειές. Η ΣΑΕΑ εννοείται πως βγάζει την ηγεσία του σώματος αλλά το να υπάρχουν άνθρωποι που με κόπο και ξαναλέω μέσω πολλών εξετάσεων και υψηλότατη βάση εισαγωγής έγιναν στα 34+ Υπαστυνόμοι δεν μπορώ να καταλάβω ποιο πρόβλημα δημιουργεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως χαριστικος βαθμός για τους ΤΕΜΑ δεν υπάρχει, γιατί αυτοί δίνουν εξετάσεις και δεν παίρνουν βαθμούς με ρουσφέτια και δικαστήρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να φτάνουν οι εκ του τεμα στο βαθμό του Αστυνομικού διευθυντή και να αυξηθούν οι θέσεις στον αστυνομικό υποδιευθυντή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για κάθε έναν αστυφύλακα που δεν δουλεύει υπάρχει τουλάχιστον ένας ανίκανος να διοικήσει αξιωματικός.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε που να φτάσουμε τα ρουσφέτια των αξιωματικών. Από τα σάλια γλιστράμε στους διαδρόμους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με το που τοποθετείται ΣΑΕΑ κάπου διοικητής κάνει κατευθείαν αίτηση θεραπείας και γλείφει μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν πιάσουν μολύβι και χαρτί και συνταξουν μερικές χιλιάδες δικογραφίες, τότε θα έχουν δικαίωμα κρίσης και αν ξενυχτησουν πραγματικά μερικές χιλιάδες νύχτες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΡΟΤΑΣΗ

ΣΑΕΑ μονο εκ του Σώματος

Αστυφυλάκων με πανελλήνιες, να ανήκει σε ενα πεδιο που θα ανήκουν μονο στρατιωτικες σχολές ωστε να μην πανε από ανάγκη ΚΑΙ να έχουν συμπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις

Σχολή Υπαξιωματικών όπου με μια φορά εξεταση θα περνάνε σε αυτή, θα διαρκεί ενα έτος και θα φτανουν μεχρι αστυνομοι Β. Για να μεταπηδήσουν από ΑΝθ σε Υπαστ μια επαναξιολόγηση όπου θα περνα το 50 τοις εκατο.

Οι υπόλοιποι θα φτάνουν μεχρι ανθύπες.

Ξεχωριστες επετηρίδες για τις δυο κατγορίες αξιωματικών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για αυτό θα μας κάνουν μια ζωή ο,τι θέλουν οι άλλοι.Δεν βρέχει μας φτύνουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καμία σχέση η δομή του στρατού με της αστυνομίας... Και δηλαδή αυτό μας δικαιολογεί να έχουμε 65 ταξιαρχους και όχι 17... και κατά τα άλλα μας πειραζουυν οι πολλοί Υπαστυνόμοι... Εγω Καταλαβαίνω ότι τα λέτε οπως σας συμφέρει και γουσταρετε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν Υπαστυνόμος του νόμου συμφωνω μαζί σου. Κατάργηση τεμα καί αξιωματικων οπως εγω. Αλλά από εκεί και πέρα... Άμεση αλλαγή του μισθολογίου με αποσύνδεση από την κατοχή βαθμού και αμεση κατάργηση θεσεων αξιωματικων σε καθε βαθμό ανάλογα με τον αριθμό που υπηρετούν στο σώμα όπως π.χ. η ταξιαρχία που έχει 3000 άτομα κ διοικείται από ταξίαρχο... Άρα 17 ταξίαρχοι δικαιολογεί η ελας... Και παει λέγοντας σε ολους τους βαθμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κράτος δίνει δεύτερη ευκαιρία σε όποιον αστυφύλακα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα μόρια για την αξιωματικων να ξαναδώσει και να εισαχθεί σε αυτήν ως εκ του σώματος με ελαφρώς μικρότερη βάση.. Μια χαρά έχει προβλέψει το κράτος, όλα τα άλλα είναι να χάμε να λέγαμε για να εξυπηρετήσουμε ψηφοθηρικους σκοπους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πρόβλημα δημιουργηθηκε από τις πρωτες μεγάλες σειρές ΣΑΕΑ μεσω πανελληνιων και την γρήγορη βαθμολογική τους ανέλιξη,την πάτησαν οι επόμενες και φυσικά οι των ΤΕΜΑ που μενουν στάσιμοι για πολλά χρόνια. Φυσικά το έκτρωμα του 2008 που μοιράζει βαθμούς θα έπρεπε να είχε καταργηθεί, αντίθετα προωθείται ένα νέο έκτρωμα που το μόνο που θα προσφέρει είναι προβλήματα στο σώμα. Δυστυχώς οι προτάσεις των συνδικάτων βρίσκουν ευήκοα ότα και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ κακά για την αστυνομία. Όλα στο βωμό της εύκολης προαγωγής χωρίς κανένα προσόν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η μόνη λύση είναι αφου γίνει το νέο βαθμολόγιο να βγει η αστυνομία απο πανελλαδικές και να παίρνει μόνο ειδικούς φρουρούς για αρκετά χρόνια που πάντα είναι στην πρώτη γραμμή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
απαράδεκτο κείμενο Που δείχνει για ακόμα μια αφορά τα κόμπλεξ ορισμένων ανθρώπων,άμεση κατάργηση Σάεα,μείωση θέσεων αξιωματικων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αναρωτιέμαι σαν αποστρατος αρχ. Β... Τελικά τι κέρδισε η Ελ. Ας όλα αυτά τα χρόνια πέρα από διχόνοια - "φαγωμάρα" - εχθρες στο εσωτερικό της; Ένα σώμα που θα έπρεπε ενωμένο να προχωρά δυνατα έχει μόνιμη "αναπηρία" από τα"δρώμενα" στο παρασκηνιο όπου ως "σαρκοφαγα" θηρία ο ένας σκάβει το λακο τ ΑΛΛΟΥΝΟΥ.33 Χρόνια τα πιο πολλά σε μαχιμες υπηρεσίες έφυγα αρχ/κας β με καθαρό πρόσωπο κ συνείδηση. Και ειμαι σιγουρος ότι υπάρχουν αρκετοί ΆΞΙΟΙ μέσα στο Σώμα χαμηλοβαθμοι και αξιωματικοί. Μόνο που παραμένουν αφανείς κ στάσιμοι. Ευνοούνται όσοι δρουν σκοτεινά στο παρασκηνιο που ανέφερα προηγουμένως. ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ
Ο χρήστης Unknown είπε…
Έλα πες την αλήθεια.. θα ήθελες πολύ να ήσουν..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή οι πρώτες σειρές σαεα ηταν μεγαλες, πήραν γρήγορα τους βαθμούς, μαζί με εσένα εμειναν στάσιμοι και οι τεμα, ψηφίστηκε το εκτρωμα του 2008, το οποίο δεν καταργουν, προωθούν νεο έκτρωμα, οι προτάσεις των συνδικαλιστων βρίσκουν ανταπόκριση.... Φταίω εγώ ο απλος ανθυπαστυνομος... Γιατί με εμένα τα βάζεις... Μόνο με εμένα... Γιατί δεν σε είδα να πηγαίνεις στους πολιτικούς και στους συνδικαλιστές να διαμαρτυρηθεις και να διαγραφεις... Αλλά μιλάς μόνο για αυτούς που δεν φοβάσαι... Μνημόνια και κάρβουνο 500 χρόνια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν Υπαστυνόμος του νόμου συμφωνω μαζί σου. Κατάργηση τεμα καί αξιωματικων οπως εγω. Αλλά από εκεί και πέρα... Άμεση αλλαγή του μισθολογίου με αποσύνδεση από την κατοχή βαθμού και αμεση κατάργηση θεσεων αξιωματικων σε καθε βαθμό ανάλογα με τον αριθμό που υπηρετούν στο σώμα όπως π.χ. η ταξιαρχία που έχει 3000 άτομα κ διοικείται από ταξίαρχο... Άρα 17 ταξίαρχοι δικαιολογεί η ελας... Και παει λέγοντας σε ολους τους βαθμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ συναδελφε ειδικους φρουρους ανακριτικους υπαλλήλους ομως. Για να μπορείτε πέρα από την πρώτη γραμμή να δουλευετε και στην δέκατη γραμμή όπως κανουν οι τεμπέληδες αξιωματικοί υπηρεσιας που έχουν κάνει ενα κωλο να από το καθισιο. Γιατί πράγματι μόνο εσεις ειστε η πρώτη γραμμή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αλήθεια σε όλες τις ιστορίες είναι κάπου στη μέση όλοι έχουν δίκια και άδικα, πολλοί βαθμοί πολλές παραλλαγές αξιωματικοί 22 χρόνων χωρίς εμπειρία που νομίζουν πως θα διοικησουν το στράτευμα μόνοι τους το είπαν δεν έχει σχέση το σύστημα του στρατού. Τεματζιδες με τουπέ υπουργού υπαστυνομοι του νόμου που έφαγαν τις θέσεις από τους καριεριστες και όσο κατεβαίνουμε πιο κάτω το μπάχαλο συνεχίζει εφ αστυφυλακες συνοριακοι αστυφυλακοποιηση μη αστυφυλακοποιηση και ιστορίες για αγρίους. Το πρόβλημα βρωμάει από τη ρίζα πρέπει να υπάρχει μόνο ένας τρόπος εισαγωγής και μια μόνο αστυνομική Ακαδημία δεν έχω ξαναδεί εκατό σχολές σε καμία χώρα από εκεί πέρα είναι ξεκάθαρο πως οι σχολές δεν είναι πανεπιστήμια και όποιος θέλει ας έχει κίνητρο να σπουδάσει σε κανονικό ΑΕΙ απλά ωραία. Όσο και να σκουζουν κάποιοι στο υπάρχον σύστημα δεν υπάρχει βελτίωση ούτε αδικία οι προαγωγές γίνονται όπως ναναι και οι βαθμίδες και οι ταχύτητες άπειρες μόνο ξεριζωμα το σώζει.Επισης εμείς κύριοι λίγο πολύ καήκαμε ας φτιάξουμε κάτι για τους επόμενους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η δεύτερη ευκαιρία δεν είναι αδικη ενω η τρίτη είναι. Η δεύτερη ευκαιρία δεν είναι για ψηφους ενώ η τρίτη είναι. Έχετε χιούμορ. Τα ερμηνεύεται όλα όπως σας συμφέρουν. Ξέρεις όμως ότι όπως σκέφτονται οι σαεα για εσένα και τους κατακρίνεις έτσι ακριβώς σκέφτεσαι και εσύ για εμένα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπορείς να μου πεις πως συσχετίσεις τους ψηφοθηρικούς λόγους που λες με την εξέλιξη μέσω του ΤΕΜΑ. Έδωσα εξετάσεις για Αρχιφύλακας, εξετάσεις για Ανθυπαστυνόμος, εξετάσεις για Υπαστυνόμος. Έχεις την εντύπωση ότι περάσαμε όλες αυτές τις εξετάσεις με ρουσφέτια. Χαλάρωσε λίγο. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στον κόσμο που μπορούν να περάσουν εξετάσεις. Δεν αρχίζει και τελειώνει η Αστυνομία στους Αξιωματικούς ΣΑΕΑ. Ναι αγαπητέ συνάδελφε, δώσαμε εξετάσεις, διαβάσαμε περάσαμε. Δεν μπορείς να υποτιμάς τις, εμπειρίες μας, τις γνώσεις, τις τόσες εξετάσεις που δώσαμε να πάρουμε ένα αστέρι στα 34 και να μας λες ότι όλη η εξυπνάδα και η αξιοσύνη αρχίζει και τελειώνει σε εσάς. Και εμείς δώσαμε εξετάσεις για να γίνουμε Αξιωματικοί και αυτό δεν έχει καμία σχέση με ψηφοθηρικούς λόγους. Οι απόφοιτοι του ΤΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΟΎΤΕ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ,εν αντιθέσει με ΌΛΟΥΣ τους Αξιωματικούς ΣΑΕΑ που μετά την αποστρατεία τους εξαντλούν την ιεραρχία μέσω δικαστικών αποφάσεων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπαστυνομε του νόμου ας καθόσουν ανθυπας τι έκανες αίτηση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπαστυνομε του νόμου ας καθόσουν ανθυπας γιατί έκανες αίτηση?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οταν ζητατε θέσεις στους βαθμούς διευθυντή και υποδιευθυντη και κατά το παρελθόν ζητουσατε θέσεις στον αστυνομο α', και φυσικά θα τις πάρετε και τις πηρατε δεν έγινε για ψηφοθηρικους λογους; Μόνο για εμάς του νόμου οτι κάνουμε είναι για ψηφοθηρικους λογους; Τα καλά και συμφέροντα συναδελφε αλλά μόνο για την πάρτη σου... Δεν βρέχει... Μας ριχνουν ροχαλες...
Ο χρήστης Σειρά 9-13 είπε…
Είμαι αξιωματικός από ΣΑΕΑ. Θεωρώ ότι το παράλληλο σύστημα δημιουργίας Υ/Β είναι σωστό αρκεί η επιλογή των ατόμων να γίνεται αξιοκρατικά. Θεωρώ όμως ότι όλοι αυτοί θα πρέπει να περάσουν από την ίδια πρακτική εκπαίδευση. Η πρακτική εκπαίδευση θα πρέπει να είναι 3 μήνες ΑΤ, τρεις μήνες ΤΑ, τρεις μήνες ΤΤ και 3 μήνες -πεζές ή σε σταθμό-περιπολίες. Όλο αυτό το διάστημα οι δόκιμοι υπαστυνόμοι θα πρέπει να είναι βοηθοί μάχημων αξιωματικών και συγκεκριμένα υπό επιτήρηση και καθοδήγηση να γράφουν ανακριτικές εκθέσεις και να συντάσσουν δικογραφίες, και να είναι βοηθοί αξιωματικών υπηρεσίας. Στις περιπολίες θα πρέπει να είναι τρίτο άτομο. Μόνο έτσι θα αποκτήσουν σφαιρική άποψη για το σώμα. Ακόμα και όσοι έχουν υπηρετήσει χρόνια και γίνονται αξιωματικοί μετά δε μπορεί να γνωρίζουν τις εξελίξεις στη νομοθεσία σε όλους τους τομείς και οι πρακτικές τους χρειάζονται αναθεώρηση. Ειδικά όσοι υπηρετούν επαρχία, και στο αντικείμενο τους μπορεί να έχουν κενά. Η πρακτική που περιέγραψα παραπάνω θα πρέπει να γίνει στο κέντρο της Αθήνας, Πειραιά και Δυτική Αττική. Όλα αυτά περί προσωπικότητας τα λένε όσοι δε ξέρουν και δεν θελουν να μάθουν τη δουλειά. Η εμπειρία είναι πιο σημαντική στο επάγγελμά μας γιατί ακολουθεί στις πρακτικές του τις εξελίξεις της νομοθεσίας και της τεχνολογίας. Πιο σημαντική η πρόσφατη εμπειρία. Επιπλέον οι αξιωματικοί θα πρέπει να διοικούν επιβάλλοντας πειθαρχικό έλεγχο όταν χρειάζεται. Αν φοβούνται τα κονέ του κατώτερου ή αποφεύγουν τη διαδικασία από τεμπελιά ή επειδή ο κατώτερος τους είναι αναντικατάστατος, τότε δεν υπάρχει κάτι να τους διαχωρίζει από τους κατώτερους και δε λειτουργεί σωστά το σύστημα. Καλές γιορτές!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλα σου λένε και σε άλλα απαντάς. Το ΤΕΜΑ πάντα έβγαζε Αξιωματικούς που φτάνουν στο βαθμό του Υποδιευθυντή, αυτό δεν είναι τωρινό, συνέβαινε. Αυτό που ζητάμε και εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις είναι πως όταν μια σειρά Τεμα έχετε 50 άτομα και οι οργανικές θέσεις είναι 10,υπάρχει πρόβλημα στους υπόλοιπους 40.Εσεις του Νόμου ζητάτε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ζητάτε να παίρνεται προαγωγές δίχως εξετάσεις. Άλλο το ένα λοιπόν άλλο το άλλο. Στην υποτιθέμενη απάντηση σου δεν κάνεις καθόλου κουβέντα για αυτό, μιλάς για ροχαλες κλπ. Σου ξαναλέω λοιπόν πως εφόσον θες βαθμούς πάρε τους με αξιολογικά κριτήρια και όχι χαριστικα. Το δικό σου αίτημα είναι ρουσφέτι, προαγωγή από το πουθενά και όχι του ΤΕΜΑ που ούτως ή άλλως φτάνει στο βαθμό του Υποδιευθυντή. Αύξηση οργανικών ζητάμε. Δεν μπορεί μόνο μια σειρά να ναι εκατό άτομα και οι θέσεις Υποδιευθυντων δέκα. Τι δεν καταλαβαίνεις.