Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην Χώρα των ψεύτικων " Ηρώων"




Aνάρτηση του Θέμη Καλαμάτα
 
Οταν ημουν αρκετά νέος προβληματιζόμουν που η εγχώρια κουλτούρα έκανε " ηρωες" τους περιθωριακους τύπους, τους εγκληματίες, τους αναρχικούς κι όλη την υποκουλτούρα της τρυπιας δεκάρας.

Σταθερός πάντα όμως τους μελέτησα ολους στα άρθρα τους και στα βιβλία τους και μάλιστα πήγαινα στην Αθήνα και σε παρουσιάσεις βιβλίων τους.

Οταν βρήκα την ευκαιρία μιλησα με κάποιους και δήλωσαν με έκπληξη ότι δεν περίμεναν ότι Αστυνομικός και μάλιστα νέος να μπορεί να ξέρει καλά τα Ελληνικά Γράμματα και να σκέπτεται και τα λοιπά.

Δήλωσα κι εγω τότε την δική μου έκπληξη ότι δηλαδή δεν περίμενα άνθρωποι της σκέψης που διαμορφώνουν συνειδήσεις να έχουν εκφρασμένη και αποτυπωμένη αρνητική άποψη για εμάς τους Αστυνομικούς χωρίς να μας γνωρίζουν και θετική άποψη για τύπους Κοεμτζη και χειρότερους ακόμη που γνωρίζουν τα εγκλήματα τους.

Να σημειωθεί ότι ο Κοεμτζης ηταν ότι χειρότερο υπήρξε για την δική μου κουλτούρα αλλά και ότι διαμόρφωσε το σύμπαν μου για την πονηριά της συγκεκριμένης κουλτούρας.








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η "τέχνη" αποτυπώνει κοινωνικές σχέσεις και ισορροπίες και εκφράζει κομμάτια της κοινωνίας που μπορεί και να μην εκφράζονται μέσα από τα κλασσικά ρεύματα, όπως π.χ. τα πολιτικά κόμματα. Ο λόγος που ο Κοεμτζής θεωρείται "μάγκας" (λανθασμένα κατ΄ εμέ) είναι γιατί θεωρείται ότι υπερασπίστηκε τον αδερφό του από δύο αστυνομικούς που εσκεμμένα προσπάθησαν σε χώρο διασκέδασης να τον εκφοβίσουν και να τον εξευτελίσουν, δηλαδή να του επιβληθούν πέραν των καθηκόντων τους με όρους "μαγκιάς". Βεβαίως και ο Κοεμτζής εκφραστής τέτοιας κουλτούρας ήταν, δεν ήταν ένας αγαθός γίγαντας. Είναι οι ίδιοι λόγοι που πολλοί αστυνομικοί δεν αντιλαμβάνονται γιατί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στα trends βρίσκονται 15 hip-hop τραγούδια που αναφέρουν κάτι σε 1312, ACAB, μπάτσους και γιατί ο μέσος 15-30χρονος ταυτίζεται με αυτούς τους στίχους. Και αντί να αντιληφθούν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ακολουθούμενες πρακτικές της αστυνομίας και την εικόνα που διαμορφώνουν ιδίως στα νεαρά κομμάτια της κοινωνίας, γράφουν τέτοια άρθρα